Μετά τη Λάρισα και το Ηράκλειο της Κρήτης έρχεται ο τελευταίος σταθμός μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο...


Μετά τη Λάρισα και το Ηράκλειο της Κρήτης, το «Run Greece», που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, ανηφορίζει την Κυριακή 11 Μαΐου στα Ιωάννινα όπου και θα κλείσει τον κύκλο του πρώτου εξαμήνου του 2014 στο δεύτερο αυτό χρόνο της ζωής του.

 

Το πολύχρωμο κομβόι των χιλιάδων δρομέων από όλη την Ελλάδα αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο στην πόλη της Ηπείρου όπου θα είναι ο τελευταίος σταθμός μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (21) όταν και θα ταξιδέψει στην άλλη μεγάλη λιμνούπολη της Ελλάδας την Καστοριά.

 

Με τις δυο προηγούμενες πόλεις, την Λάρισα και το Ηράκλειο κατά σειρά να έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη των συμμετοχών, περισσότεροι από 2000 δρομείς αναμένεται να δώσουν το παρών το πρωί της Κυριακής στην εκκίνηση των δρόμων των 5 και 10 χλμ. που θα δοθεί από την πλατεία Πύρρου.

 

Ήδη οι εγγραφές βρίσκονται στην κορύφωσή τους και οι καθυστερημένοι μπορούν μέχρι και το Σάββατο 10 Μαΐου να δηλώσουν συμμετοχή στην κλειστή αίθουσα του Εθνικού σταδίου της πόλης «Ζωσιμάδες» από όπου θα γίνεται και η παράδοση των αριθμών συμμετοχής.

 

Η εκκίνηση του δρόμου των 10 χλμ θα δοθεί στις 10 το πρωί ενώ αυτή των 5 χλμ στις 11:30 . Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και ο αγώνας Παιδιών (9-12 ετών) απόστασης 1000μ.

 

Το Run Greece ταξιδεύει και στα Ιωάννινα για να αλλάξει την πόλη. Για μια μέρα οι δρόμοι πλευρικά της Παμβώτιδας λίμνης αλλά και του ιστορικού κέντρου θα μετατραπούν σε ένα απέραντο αγωνιστικό στίβο για να υποδεχθούν δρομείς όλων των ηλικιών που θα τρέξουν για να διασκεδάσουν και να γυμναστούν. Την Κυριακή 11 Μαΐου τα Γιάννενα γιορτάζουν και βγαίνουν στους δρόμους.