Αν είσαι λάτρης των online παιχνιδιών, τότε σίγουρα το να δημιουργείς και να ακολουθείς στρατηγικές, ώστε να κερδίζεις έχει γίνει η δεύτερη φύση σου! 


Τί γίνεται όμως με το χώρο σου; Είσαι το ίδιο οργανωμένος και σε αυτό το κομμάτι; Αν όχι, είμαστε έτοιμοι να σου δείξουμε πώς!

Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε μαζί σου τα καλύτερα tips για να οργανώσεις το χώρο σου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα σε βοηθά να συγκεντρώνεσαι καλύτερα όταν παίζεις, αλλά και να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου. Πάμε να τα δούμε!

Οργάνωσε στρατηγικά το σημείο όπου παίζεις

Αν είσαι gamer, τότε μάλλον περνάς πολλές ώρες της ημέρας μπροστά στο gaming pc σου, το οποίο είναι και το αγαπημένο σου gadget! Παρόλο που ένας καλός υπολογιστής είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο για μία αξεπέραστη gaming εμπειρία, δεν θα πρέπει να παραμελήσεις τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Πιο συγκεκριμένα, μία εργονομική καρέκλα, η οποία θα στηρίζει σωστά το σώμα σου ενώ παίζεις, αλλά και ένα ειδικό τραπέζι με σύστημα οργάνωσης καλωδίων είναι πολύτιμα για να οργανωθείς σωστά. Τέλος, κάτι ακόμα στο οποίο χρειάζεται να επενδύσεις είναι τα ράφια, τα οποία θα σου επιτρέψουν να διατηρείς σε τάξη τα gaming αξεσουάρ σου!

Βάλε σε τάξη τα καλώδια

Το gaming συνεπάγεται αμέτρητα καλώδια, τα οποία μάλιστα συχνά μπλέκονται μεταξύ τους, προκαλώντας εκνευρισμό, αλλά και προβλήματα στη λειτουργία των περιφερειακών. Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνεις λοιπόν για να οργανώσεις το χώρο σου ως gamer είναι να βάλεις σε τάξη τα καλώδιά σου. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορα αξεσουάρ που θα σε βοηθήσουν σε αυτή την αποστολή, όπως μανίκια διαχείρισης καλωδίων, αυτοκόλλητοι οργανωτές, clips οργάνωσης καλωδίων και δεματικά καλωδίων. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις διάφορα αξεσουάρ οργάνωσης και να τα προσαρμόσεις στα καλώδιά σου!

Επένδυσε σε επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους

Αν είσαι gamer, τότε σίγουρα ξέρεις ότι το δωμάτιο στο οποίο παίζεις μπορεί να γίνει ακατάστατο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά! Δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να μην παραμείνει έτσι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε αυτή την περίπτωση λοιπόν είναι να επενδύσεις σε αποθηκευτικούς χώρους κάθε μεγέθους. Αν το καθετί έχει τη δική του θέση, είναι πολύ πιο εύκολο το δωμάτιο να παραμένει τακτοποιημένο. Αντίθετα, αν είναι γεμάτο καλώδια, κονσόλες, χειριστήρια και αξεσουάρ, τα οποία δεν έχεις κάπου να βάλεις, τότε θα είναι μονίμως ανοργάνωτο!

Μην παραλείπεις την τακτοποίηση

Παρόλο που μάλλον βαριέσαι να τακτοποιείς και να καθαρίζεις καθημερινά, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην επικρατήσει το χάος! Αφιέρωσε λοιπόν λίγο χρόνο κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα για να ξεσκονίζεις και να καθαρίζεις τις κονσόλες, τα χειριστήρια και τις οθόνες σου. Θα δεις ότι όχι μόνο το δωμάτιο όπου ασχολείσαι με το gaming θα είναι πιο τακτοποιημένο, αλλά και ότι θα σου είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθείς, βελτιώνοντας την gaming εμπειρία σου. Αν λοιπόν, απλά και μόνο διατηρώντας ένα καθαρό και τακτοποιημένο περιβάλλον, αυξάνονται οι πιθανότητές σου να κερδίζεις στα αγαπημένα σου videogames, ένας λόγος παραπάνω να το κάνεις!

Ξεφορτώσου ό,τι δε χρειάζεσαι

Αν είσαι πολλά χρόνια gamer, τότε μάλλον έχεις συγκεντρώσει έναν μη ευκαταφρόνητο όγκο αντικειμένων που έχουν σχέση με αυτό. Καλώδια, κονσόλες, παλιά παιχνίδια, ακουστικά, πληκτρολόγια που δε δουλεύουν πια…Όλα αυτά μαρτυρούν πόσο πορωμένος ήσουν ανέκαθεν με το gaming! Το θέμα είναι όμως ότι δεν σε εξυπηρετούν κάπου πλέον. Αντίθετα, στέκονται εμπόδιο στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις το σπίτι σου σε τάξη. Γι’ αυτό, καλό είναι να τα ξεφορτωθείς -όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο!

Διατήρησε το αποτέλεσμα

Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω tips, τότε σίγουρα ο χώρος σου θα γίνει πιο οργανωμένος και τακτοποιημένος. Το μεγάλο στοίχημα όμως τώρα είναι να τον διατηρήσεις σε αυτή την κατάσταση! Το κλειδί για να τα καταφέρεις δεν είναι άλλο από τη συνέπεια. Πιο συγκεκριμένα, φρόντισε να ορίζεις μία μέρα κάθε μήνα για να κάνεις ένα καλό καθάρισμα, να οργανώνεις τον εξοπλισμό σου και να ξεμπλέκεις καλώδια που έχουν τυχόν μπλεχτεί μεταξύ τους. Επιπλέον, φρόντισε στο τέλος της κάθε ημέρας να πετάς συσκευασίες από ποτό και φαγητό που έχεις καταναλώσει ή άλλα άχρηστα αντικείμενα στα σκουπίδια!

Η οργάνωση του χώρου σου αν είσαι gamer, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ακολουθώντας τα tips που μοιραστήκαμε μαζί σου, μπορείς να τον διατηρείς εύκολα τακτοποιημένο και καθαρό, ώστε να μπορείς να ασχολείσαι απερίσπαστα με το αγαπημένο σου χόμπι!