Έγινε το δεύτερο πιο μοσχοπουλημένο ηλεκτρονικό παιχνίδι στην ιστορία


Έγινε το δεύτερο πιο μοσχοπουλημένο ηλεκτρονικό παιχνίδι στην ιστορία

 

Για το φαινόμενο Minecraft δε χρειάζεται να είστε λάτρης των video games για να έχετε γνώση, μιας και έχει γίνει με ευκολία πλέον ένα κοινωνικό φαινόμενο. Οι θαυμαστές του δεν περιορίζονται σε εκείνους μικρότερης ηλικίας, μιας και η ελευθερία που δίνει στους παίκτες του να κάνουν οτιδήποτε τρελό ή μη τους έρθει στο κεφάλι, έχει κερδίσει με χαρακτηριστική ευκολία εκατομμύρια φίλων, ανά τον κόσμο.

 

Η κατασκευάστρια εταιρία του, η Mojang, πρόσφατα ανακοίνωσε πως το παιχνίδι με τα πιξελιασμένα γραφικά και τις ατελείωτες δυνατότητες ξεπέρασε το ορόσημο των εκατό εκατομμυρίων πουλημένων αντιτύπων. Κάνοντας το έτσι το δεύτερο πιο μοσχοπουλημένο video game στην ιστορία, με πρώτο να εξακολουθεί να είναι φυσικά το Tetris.

 

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι πως από την αρχή του φετινού έτους, το Minecraft πουλάει 53.000 αντίτυπα καθημερινά, νούμερο που πραγματικά εντυπωσιάζει. Καθιστώντας σαφές πως το παιχνίδι-φαινόμενο που μας πρωτοσυστήθηκε το 2011 δεν δείχνει ούτε κατά διάνοια σημάδια κόπωσης ή διάθεση χαλάρωσης στις προτιμήσεις των θαυμαστών του κόσμου των video games.

 

2-minecraft-hits-100-million-sales-4.jpg