Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης είναι γνωστός για παραγωγές όπως τα The Martian, The Cabin in the Woods και το Daredevil του Netflix


Μία νέα ταινία Matrix δια χειρός Drew Goddard πρόκειται να δούμε σύντομα, με το Matrix universe να επεκτείνεται για πέμπτη φορά. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης είναι γνωστός για παραγωγές όπως τα The Martian, The Cabin in the Woods και το Daredevil του Netflix και αναμένεται να γράψει το σενάριο και να σκηνοθετήσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του sci-fi franchise.

Ο Goddard έχει ασχοληθεί εκτενώς με την κατηγορία του sci-fi, έχοντας στο παρελθόν γράψει επεισόδια για σειρές όπως το Buffy the Vampire Slayer, Angel και Lost.

Η πρώτη ταινία Matrix χωρίς τις Lana και Lilly Wachowski δεν έχει ακόμη τίτλο, ενώ η τελευταία γνωρίζουμε ότι θα συμμετέχει τουλάχιστον στην παραγωγή ως executive producer.

Η πρώτη ταινία Matrix κυκλοφόρησε πριν από 25 χρόνια, με τους Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne και Hugo Weaving στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θεωρείται σήμερα κλασική, έχοντας εξερευνήσει θεματικές όπως η ελεύθερη βούληση και η θρησκεία, ενώ οι πρωτοποριακές σκηνές δράσης της θεωρούνται σήμερα cult.

Το πρωτότυπο ακολούθησε και δύο sequels, τα The Matrix Reloaded και The Matrix Revolutions, ενώ το 2021, η Lana Wachowski επέστρεψε με το The Matrix Resurrections.