Από την «Κοινωνία του Χιονιού» που βρέθηκε στην κορυφή του Netflix και κυνηγάει τα Όσκαρ μέχρι το «Insomnia» με τους Al Pacino και Robin Williams.


Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για «μπόρες χιονιού» τις επόμενες μέρες σε πολλές περιοχές της χώρας. Στη ζεστασιά του σπιτιού σας, αφήνετε το κρύο έξω από την πόρτα και πατήστε το play για 6+1 ταινίες επιβίωσης και θρίλερ, με πολύ χιόνι και μυστήριο.

Η Κοινωνία του Χιονιού (2023)


Έχουν υπάρξει στο παρελθόν πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες και ντοκιμαντέρ γύρω από τη συντριβή της πτήσης 571 στις Άνδεις και τις προσπάθειες των επιζώντων – μέλη μίας ομάδας ράγκμπι της Χιλής - να επιζήσουν στον παγετώνα και να καταφεύγουν σε ακραίες καταστάσεις (ακόμα και στον κανιβαλισμό). Φαίνεται ότι η αληθινή αυτή ιστορία συνεχίζει να απασχολεί τον κόσμο, με την «Κοινωνία του Χιονιού» να είναι από τα καλύτερα και πιο ρεαλιστικά δείγματα ταινιών που μπορείτε να βρείτε στο Netflix και δικαίως έλαβε και δύο υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ (Καλύτερη Διεθνής Ταινία, Καλύτερο Makeup και Hairstyling).

Έβερεστ (2015)


Το “Έβερεστ” απεικονίζει δραματικά τα αληθινά γεγονότα των καταστροφικών ορειβατικών αποστολών στο Έβερεστ το 1996. Ακολουθούμε ένα all-star cast (Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, Robin Wright, Keira Knightley) σε ένα αγώνα επιβίωσης στην πιο ψηλή οροσειρά του κόσμου, όταν απροειδοποίητα τους χτυπά μία extreme χιονοθύελλα. Πραγματικά σου κόβει την ανάσα με το ρεαλισμό και ερμηνείες των πρωταγωνιστών.



Infinite Storm (2022)


Μία πρόσφατη ταινία που πέρασε σχετικά απαρατήρητη αλλά είναι ό,τι πρέπει για home entertainment, ιδιαίτερα αν συνοδεύεται από κρύο καιρό (έξω) και ζεστό τσάι. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, στο “Infinite Storm” πρωταγωνιστεί η Naomi Watts στο ρόλο της μητέρας-νοσοκόμας-πεζοπόρου και έμπειρης αναρριχήτριας Pam Bales που προσπαθεί μόνη της να σώσει έναν άλλο ορειβάτη που βρίσκεται – εν μέσω καταιγίδας – εγκλωβισμένος στα ψηλά. Το «Infinite Storm» προβάλλεται στο Netflix.

Insomnia (2002)


Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τη στιγμή που ο αμερικανός σκηνοθέτης Christopher Nolan, όπως φαίνεται θα σαρώσει το φετινά βραβεία Όσκαρ με το “Oppenheimer”, μας πρόσφερε μία από τις καλύτερες – αν και υποτιμημένες – ταινίες του. Στο “Insomnia” ταξιδεύουμε στην παγωμένη Αλάσκα, όπου δύο αστυνομικοί από το Λος Άντζελες, Al Pacino και Martin Donovan, καλούνται για να διαλευκάνουν το φόνο μίας 17χρονης, με τα πράγματα να παίρνουν μία πραγματικά παράξενη τροπή. Στο «Insomnia» πρωταγωνιστεί και ο Robin Williams σε μία ταινία που αποδεικνύει ότι μπορεί να παίξει και σε μη κωμικούς ρόλους και η πάντα εξαιρετική Hilary Swank.

 

Fargo (1996)


Πριν από τη δημοφιλή ομώνυμη σειρά του δικτύου FX, η ταινία των αδερφών Joel και Ethan Cohen έστρωσε το δρόμο με αυτή την κατάμαυρη και παγωμένη κωμωδία του 1996. Βραβείο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Frances McDormand, στο ρόλο μίας εγκύου αστυνομικού στη Μινεσότα που βρίσκεται ξαφνικά να ερευνά μία τριπλή δολοφονία. Οι αποκαλύψεις που έρχονται είναι συγκλονιστικές για τους αυτουργούς και θύματα.



Ένα Απλό Σχέδιο (1998)


Δύο χρόνια μετά το “Fargo”, βρισκόμαστε ξανά στην παγωμένη Μινεσότα, με το συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ του Sam Raimi («Evil Dead”, “Spider-Man”). Φοβερή τετράδα πρωταγωνιστών, Billy Bob Thornton, Bill Paxton, Brent Briscoe και Bridget Fonda, με τους τρεις πρώτους, άνθρωποι καθημερινοί, να βρίσκουν κατά τη διάρκεια κυνηγιού ένα αεροπλάνο που έχει πέσει στο δάσος. Θαμμένο στα χιόνια, βρίσκουν 4.4 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο αεροπλάνο και σκέφτονται να τα κρατήσουν. Λογικό και επόμενο κάποιος να αναζητήσει αυτό το τεράστιο ποσό και αυτούς που το βούτηξαν.

 Στα Ίχνη του Ανέμου (2017)


Πολύ ενδιαφέρον neo-western θρίλερ, με δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, την Elizabeth Olsen και τον Jeremy Renner, στους ρόλους μίας πράκτορας του FBI και ενός κρατικού υπαλλήλου - έμπειρου ανιχνευτή που προσπαθούν να διαλευκάνουν το φόνο μίας 18χρονης γηγενής Αμερικανίδας στον καταυλισμό Wind River στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. Ένα από τα καλύτερα και πιο υποτιμημένα θρίλερ των τελευταίων ετών.