Η νέα σεζόν του “Fargo” απέναντι στη νέα συναρπαστική σειρά “Φόνος στην Άκρη του Κόσμου”, μαζί με ένα διαφορετικό ταξίδι στη Ρώμη.  


Αυτός ο χειμώνας που όλο έρχεται κάθε σαββατοκύριακο και όλο το μετανιώνει. Όπως και να έχει, δεν κυκλοφορούμε πλέον με t-shirts. Ζεστή σοκολάτα, καναπές, καλή διάθεση και εμείς σας προτείνουμε 5 + 1 νέες σειρές, γεμάτες αστυνομικό μυστήριο, φόνους, δράμα και μαύρο χιούμορ, για να δείτε το σαββατοκύριακο και κάθε σαββατοκύριακο του χειμώνα.

 

Fargo (2014-2023, 5 σεζόν)

Το “Fargo” είναι από αυτές τις τηλεοπτικές σειρές ανθολογίας, σε κάθε σεζόν και διαφορετική ιστορία αλλά (σχεδόν) πάντα τοποθετημένη στις πιο βόρειες μεσοδυτικές και παγωμένες πολιτείες των ΗΠΑ σαν τη Μινεσότα. Τα δύο πρώτα επεισόδια της 5ης σεζόν που προβλήθηκαν πριν από λίγες ώρες στις ΗΠΑ – στην Ελλάδα από το COSMOTE Series HD - μας δείχνουν ότι επιστρέφουμε σιγά σιγά στις ρίζες – μετά από μία απογοητευτική 4η σεζόν – δηλαδή «μαύρη μαυρίλα πλάκωσε»  με πολλές δόσεις χιούμορ και crime. Στην 5η σεζόν πρωταγωνιστούν οι Juno Temple, Jon Hamm, Jennifer Jason Leigh, Joe Keery και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί, ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε μία απόπειρα απαγωγής μίας απλής καθημερινής γυναίκας που ίσως τελικά κρύβει θανάσιμα μυστικά και ψέματα.

 

Φόνος στην Άκρη του Κόσμου (2023, 1 σεζόν)

Το βλέπουμε αποκλειστικά στο Disney+ στην Ελλάδα, ο «Φόνος στην Άκρη του Κόσμου» («A Murder at the End of the World»), μέσα από αυτά τα τρία πρώτα επεισόδια, είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και φρέσκες σειρές μυστηρίου αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση. Πρωταγωνιστεί η βρετανίδα ηθοποιός Emma Corrin («The Crown») και η πλοκή διαδραματίζεται στο απομακρυσμένο και απομονωμένο θέρετρο ενός μοναχικού δισεκατομμυριούχου στην Ισλανδία. Εκεί που είναι καλεσμένη, μαζί με άλλους ετερόκλητους καλεσμένους, χωρίς ακριβώς να γνωρίζει το λόγο, η νεαρή συγγραφέας ενός true crime βιβλίου και ικανότατη hacker Darby Hart (Emma Corrin). Μέχρι τη στιγμή που – καμία έκπληξη – γίνεται ένας φόνος στη χιονισμένη έπαυλη.

 

Αιώνια Υπόγεια Πόλη (2023, 1 σεζόν)

Αν σας λέει κάτι ο τίτλος, ναι, η «Αιώνια Υπόγεια Πόλη» είναι η συνέχεια της ιταλικής neo-noir crime σειράς «Υπόγεια Πόλη» (“Suburra: Blood on Rome”), όπως φυσικά και της φοβερής ταινίας “Suburra” του 2015. Εκεί που οι τοπικές αρχές, πολιτικοί και το Βατικανό μπλέκονται, πολεμάνε ή συνεργάζονται αρμονικά με τη Μαφία και λοιπές εγκληματικές οργανώσεις, με σκοπό τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών και άλλων «όμορφων» δραστηριοτήτων στην πρωτεύουσα Ρώμη. Η φατρία των Ανακλέτι κάνει τώρα κουμάντο στην αρχαία πόλη, με τον κακοποιό Σπαντίνο να επιστρέφει για να βάλει τάξη.



Boat Story (2023, 1 σεζόν)

Νέα βρετανική σειρά του BBC από τα αδέλφια Jack και Harry Williams που μας έχουν δώσει μοναδικά τηλεοπτικά δείγματα γραφής (“The Missing”, “Baptiste”, “The Tourist”, παραγωγοί του “Fleabag”). Βλέποντας τα πρώτα επεισόδια αυτής της μίνι σειράς, θα έλεγες ότι θυμίζει αρκετά το αμερικανικό “Fargo”, φουλ του μαύρου χιούμορ και των σκοτωμών, μόνο που εδώ μεταφερόμαστε σε μία μικρή παραλιακή πόλη στη Βρετανία και όχι στη χιονισμένη Μινεσότα. Τι γίνεται όταν δύο άγνωστοι άνθρωποι, η Janet και ο Samuel, τις πρωινές ώρες που βγάζουν τους σκύλους τους για βόλτα στην παραλία, βρίσκονται μπροστά σε ένα μικρό πλοιάριο που έχει βγει στην ακτή και στα «σπλάχνα» του κρύβει δύο πτώματα και πολλά κιλά κοκαΐνης; Καλούν την αστυνομία ή κρατάνε την κοκαΐνη για πάρτη τους;

Μία Σχεδόν Κανονική Οικογένεια (2023, 1 σεζόν)

Είναι από αυτές τις μίνι σειρές, το «Μία Σχεδόν Κανονική Οικογένεια» αποτελείται από 6 επεισόδια που κινούνται γύρω στα 45’ διάρκεια το κάθε ένα, που αν σου κάνουν «κλικ», τις βλέπεις μονορούφι (η ελληνική μετάφραση του binge-watching) μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Σουηδικό αστυνομικό crime, «πινελιές» δράματος και πτώση της θερμοκρασίας; Ό,τι καλύτερο. Μεταφερόμαστε σε ένα πλούσιο προάστιο έξω από το Λουντ στα νότια της Σουηδίας, εκεί που η φαινομενικά τέλεια ζωή μίας οικογένειας, πατέρας ιερέας και μητέρα δικηγόρος, διαταράσσεται όταν η κόρη τους, Στέλλα, συλλαμβάνεται με την κατηγορία φόνου. Θα ψάξουν βαθύτερα τι συνέβη. Η «Μία Σχεδόν Κανονική Οικογένεια» προβάλλεται στο Netflix.

Scrublands (2023, 1 σεζόν)

Η Αυστραλία έχει μπει για τα καλά στον χάρτη των χωρών που μας δίνουν καλό τηλεοπτικό υλικό και συναρπαστικές crime σειρές (“Top of the Lake”, “Deadloch”, “Black Snow”). Έτσι και το “Scrublands”, βασισμένο στα ομώνυμα βιβλία του Chris Hammer, το «τσίμπησε» το BBC Four και θα το κάνει διαθέσιμο για ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό. Κάτι παραπάνω θα ξέρει το BBC. Ένας απογοητευμένος δημοσιογράφος, με αρκετά σκαμπανεβάσματα στη ζωή και στην καριέρα του, βρίσκεται μπροστά σε μία υπόθεση που ίσως του αλλάξει τα πάντα: Να βρει την αλήθεια πίσω από τους πέντε ειδεχθείς φόνους ενοριτών από ένα νεαρό ιερέα σε μία μικρή σκονισμένη πόλη της Αυστραλίας.