Είμαστε ήδη έτοιμοι για την επόμενη πίστα!


7 ολόκληρες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, το «The Super Mario Bros Movie» συνεχίζει να καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ: Η ταινία κινουμένων σχεδίων της Nintendo και της Illumination αποτελεί με διαφορά τη μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς, και τα μεγάλα κεφάλια του ιαπωνικού κολοσσού έχουν σίγουρα ξεκινήσει να προετοιμάζουν το επόμενο κομμάτι της ιστορίας. Και εφ όσον το πρώτο φιλμ ήταν γεμάτο μέχρι τα μπούνια με αναρίθμητα easter eggs από την πληθωρική καριέρα του Mario, είναι λογικό πως το sequel θα έχει ακόμη περισσότερες βιντεοπαιχνιδικές αναφορές! Παρακάτω, το Platform σας παρουσιάζει τα 5 πράγματα που θέλουμε όσο τίποτα να δούμε, στο αναπόφευκτο sequel του «The Super Mario Bros Movie».

Super Mario Sunshine

Τα 3D παιχνίδια του Mario αποτελούν ιδανική πηγή έμπνευσης για τις κινηματογραφικές του περιπέτειες, και αφού είδαμε ήδη αναφορές στο κλασικό «Super Mario 64» και το πιο πρόσφατο «Super Mario Odyssey», τι καλύτερο από το να ταξιδέψουμε στην Delfino Plaza για το sequel; Το Super Mario Sunshine του 2002 είναι η πιο αντισυμβατική περιπέτεια του Mario και, παρά την χαώδη παραγωγή του και τα πολυάριθμα προβλήματά του, το παιχνίδι κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των gamers. Η μουσική είναι κορυφαία, οι τοποθεσίες είναι εμβληματικές, οι χαρακτήρες είναι αξιαγάπητοι (από τον Toadsworth στον Petey Piranha), και η ιστορία του παιχνιδιού προσφέρεται ιδανικά για την εισαγωγή του μοναδικού Bowser Jr. στο κινηματογραφικό σύμπαν. Δε θα ήταν άλλωστε τέλειο να βλέπαμε τον Jack Black στο πλευρό ενός κακομαθημένου Gaten Matarazzo;

Super Mario Galaxy

Και αφού μιλάμε για 3D περιπέτειες που άφησαν εποχή, θα ήταν έγκλημα να μην αναφερθούμε στα διαγαλαξιακά ταξίδια του Mario: Είχαμε ήδη μια αναφορά στο «Galaxy», μέσω του απολαυστικού

.

Daisy

Γεννημένη στις φορητές περιπέτειες του Mario για το Game Boy, η Daisy είναι με διαφορά η πιο ερωτεύσιμη από τις πριγκίπισσες του Νιντεντικού σύμπαντος (χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνουμε την Zelda). Χαοτική, ευέξαπτη και γεμάτη ενέργεια, η μελαχρινή πριγκίπισσα της Sarasaland αποτελεί το ιδανικό ταίρι για τον φοβητσιάρη Luigi, και η σχέση τους προσφέρεται για ατελείωτες συναρπαστικές υποπλοκές. Και όσο για τη φωνή της, η Mila Kunis του Family Guy έχει τόσο την εμπειρία, όσο και το ταμπεραμέντο για να την φέρει στη ζωή.

Luigi's Mansion

Μιλώντας για τον Luigi, ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευσή μας στο «The Super Mario Bros Movie» ήταν η, ως επί το πλείστον, απουσία του φοβητσιάρη υδραυλικού από την οθόνη: ο αγαθιάρης αδελφός του Mario πέφτει θύμα απαγωγής στην πρώτη πράξη της ταινίας, και εξαφανίζεται μέχρι και το τέλος του φιλμ χωρίς να έχει ποτέ την ευκαιρία να ολοκληρώσει το συναισθηματικό του τόξο. Η μόνη ελπίδα που απομένει στους Luigi fans είναι να δούμε τον γλυκούλη υδραυλικό να κατατροπώνει τους δαίμονές του στα άδυτα μιας στοιχειωμένης έπαυλης, στο στιλ του αξέχαστου «Luigi's Mansion».

Wario (+Waluigi)

Μια φορά και έναν καιρό, στη μακρινή δεκαετία του '90, ο Wario αποτελούσε την απόλυτη Νιντεντική μασκότ, έχοντας ξεπεράσει ακόμη και τον Mario σε δημοφιλία. Σήμερα, οι πιστοί Wario Fans που μεγάλωσαν στο τέλος της χιλιετίας περνάνε μια σκοτεινή περίοδο, στην οποία η Nintendo αγνοεί επανειλημμένα το κορυφαίο της δημιούργημα -με αποκορύφωμα την παντελή απουσία του από την κινηματογραφική ταινία. Αν ο παραδόπιστος τυχοδιώκτης δεν εμφανιστεί στο «Super Mario Brothers 2» θα πρόκειται για έγκλημα, ειδικά μετά τα viral fancastings που θέλουν τον Danny De Vito στο ρόλο του ανυπόφορου κυνηγού θησαυρών. Αν μάλιστα πλαισιωθεί από τον Willem Dafoe ή τον Bill Hader στον ρόλο του Waluigi, η ζωή μας θα έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Bonus: Smash Bros?

Και φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο αναπόφευκτο κινηματογραφικό σύμπαν που κατά πάσα πιθανότητα μαγειρεύεται ήδη, μετά την δυσθεώρητη επιτυχία του «Super Mario Bros Movie». Οι φήμες δίνουν και παίρνουν για το πότε θα δούμε ταινίες Zelda, Metroid, Kirby κλπ στη μεγάλη οθόνη, και θα ήταν απίθανο αν, στο after credits του «Super Mario Bros 2», βλέπαμε τον Link να επισκέπτεται έστω και για λίγο το Βασίλειο των Μανιταριών. Και ναι, όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, ο Tom Holland θα αποτελούσε ιδανική επιλογή!