Το 95% του εργατικού δυναμικού του τεχνολογικού κολοσσού διαμαρτύρεται μετά την απόλυση του Sam Altman.


Τα πάνω κάτω φαίνεται πως έχουν έρθει στην OpenAI μετά την απόλυση του CEO και συνιδρυτή της, Sam Altman, με την εταιρεία να βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυσή της. Την εν λόγω απόφασή της εκμεταλλεύτηκε ήδη η Microsoft, εντάσσοντας τον Altman αμέσως στο εργατικό δυναμικό της και μεγεθύνοντας την έτσι κι αλλιώς μεγάλη απειλή που αποτελούσε για την λειτουργία του τεχνολογικού κολοσσού. Ο Altman πρόκειται συγκεκριμένα να ηγηθεί της προσπάθειας ενός νέου τμήματος ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης στη Microsoft.

Την ίδια ώρα, μέσα σε περίπου ένα 24ωρο, σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της OpenAI υπέγραψαν ένα μαζικό τελεσίγραφο προς την διοίκηση, δηλώνοντας ότι αν δεν παραιτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ώστε να διαλυθεί και να συσταθεί εκ νέου, οι ίδιοι θα παραιτηθούν μαζικά και θα πάνε στην Microsoft.

Το εν λόγω τελεσίγραφο υπέγραψε το 95% των εργαζομένων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Wired ή αλλιώς οι 738 από τους συνολικά 770 εργαζόμενους στην Open AI. «Η διαδικασία μέσω της οποίας απολύσατε τον Sam Altman και απομακρύνατε τον Greg Brockman από το διοικητικό συμβούλιο έθεσε σε κίνδυνο όλο αυτό το έργο και υπονόμευσε την αποστολή και την εταιρεία μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. «Η συμπεριφορά σας κατέστησε σαφές ότι δεν ήσασταν ικανοί να επιβλέπετε την OpenAI».

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο Ilya Sutskever, επικεφαλής επιστήμονας της εταιρίας και μέλος του Δ.Σ. – ο οποίος κατηγορείται ότι ευθύνεται για την απομάκρυνση του Altman – υπογράφει επίσης το τελεσίγραφο.

Το μέλλον της OpenAI φαίνεται πως βρίσκεται σε κίνδυνο και οι εξελίξεις στον τεχνολογικό κόσμο ενδέχεται να είναι σύντομα μεγάλες.