Οι χρήστες σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν από σήμερα να το δοκιμάσουν.


Ένα νέο TikTok feature γίνεται από σήμερα διαθέσιμο σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν απευθείας save σε κομμάτια σε Spotify, Apple Music και Amazon Music. Το Spotify μάλιστα ήδη υπόσχεται ότι θα φέρει το εν λόγω feature σε περισσότερες αγορές μελλοντικά.

Τα κομμάτια θα γίνονται save στην κατηγορία Liked Songs του Spotify και στην TikTok Songs playlist του Amazon Music.

Το feature μπορεί να χρησιμοποιηθεί πηγαίνοντας στον ήχο της επιλογής του χρήστη και πατώντας την εντολή ‘Add to music app’. Εκεί θα επιλέγεται η πλατφόρμα που προτιμά ο χρήστης.

«Το TikTok είναι ήδη η πιο ισχυρή πλατφόρμα στον κόσμο για ανακάλυψη και προώθηση μουσικής, η οποία βοηθά τους καλλιτέχνες να συνδεθούν με την παγκόσμια κοινότητά μας για να αυξήσουν την ενασχόλησή τους με τη μουσική τους», δήλωσε σχετικά ο Παγκόσμιος Επικεφαλής Ανάπτυξης Μουσικών Επιχειρήσεων του TikTok, Ole Obermann.

«Η εφαρμογή Add to Music προχωρά αυτή τη διαδικασία ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας μια άμεση σύνδεση μεταξύ της ανακάλυψης στο TikTok και της κατανάλωσης σε μια υπηρεσία streaming, καθιστώντας ευκολότερο από ποτέ για τους λάτρεις της μουσικής να απολαμβάνουν το πλήρες τραγούδι στην υπηρεσία streaming της επιλογής τους, δημιουργώντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους καλλιτέχνες και τους κατόχους δικαιωμάτων».

Η νέα δυνατότητα απαιτεί τόσο το TikTok όσο και η προτιμώμενη υπηρεσία streaming να ενημερωθούν στην πιο πρόσφατη έκδοσή τους. Οι χρήστες της Apple Music θα πρέπει επίσης να πληρώνουν συνδρομή για να χρησιμοποιούν τη λειτουργία. Το Amazon Music θα περιοριστεί μόνο στα Prime μέλη και στους πελάτες του Amazon Music Unlimited.