Ήξερες ότι ένα σαλόνι γεμάτο από φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη σου;


Τα φυτά πέρα από καλό feng shui και ομορφιά στον χώρο μας προσφέρουν επίσης πολλά οφέλη στην ψυχική υγεία και στον οργανισμό μας γενικότερα. Έρευνες έχουν αποδείξει μάλιστα πως το να ζεις και να κινείσαι σε χώρους με πράσινο, αλλά και το να ασχολείσαι με τη φροντίδα και την καλλιέργειά του, μπορεί να επηρεάσει θετικά τη ζωή σου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Να ποιοι είναι αυτοί, για να γεμίσεις το φοιτητικό σου σπίτι με όσο περισσότερο πράσινο μπορείς.

Το πράσινο μειώνει το στρες

Η ενασχόληση με τα φυτά έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη ανακούφισή μας από την ψυχολογική κούραση που βιώνουμε καθημερινά, ρίχνοντας τους παλμούς της καρδιάς μας στο φυσιολογικό επίπεδο και μειώνοντας την πίεση. Έτσι, σταδιακά μειώνεται και το άγχος.

Έχεις μεγαλύτερη συγκέντρωση και παραγωγικότητα

Τα φυτά ή η θέα στο φυσικό περιβάλλον όπως σε ένα δάσος/πάρκο ευνοούν για μεγαλύτερη συγκέντρωση και παραγωγικότητα, και βελτιώνουν κατά πολύ την απόδοση ανθρώπων που πάσχουν από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας ή ΔΕΠΥ.

Η μνήμη μας βελτιώνεται  

Τα άτομα που διαμένουν σε μέρη με πράσινο και φυσικά περιβάλλοντα διαθέτουν καλύτερη συγκέντρωση και μνήμη σε αντίθεση με εκείνους που δεν τα έχουν με κάποιο τρόπο στη ζωή τους.

Απολαμβάνουμε περισσότερη δημιουργικότητα

Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον ακόμη και το πράσινο μιας σειράς από γλάστρες έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της δημιουργικότητας και της διάθεσής μας. Μην σου κάνει λοιπόν εντύπωση αν καταφέρεις να ολοκληρώσεις αυτό το κομμάτι που γράφεις καιρό τώρα αν ασχοληθείς λίγο με τη βεράντα σου και τη γεμίσεις γλάστρες.

Μειώνονται τα συμπτώματα κατάθλιψης

Η ενασχόληση με τα φυτά έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της διάθεσης και τη μείωση του στρες, με τα αποτελέσματα σε ασθενείς με κατάθλιψη να είναι εντυπωσιακά. Αν λοιπόν πάσχεις από κατάθλιψη ή περνάς κάπως δύσκολα τελευταία, σκέψου το ενδεχόμενο να αυξήσεις τα λουλούδια και τα φυτά σου στο σπίτι.