Τα προϊόντα που πρέπει να έχεις πάντα στο σπίτι για εύκολες και γρήγορες συνταγές


Το ότι πέρασες μόλις στο πανεπιστήμιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκτήσεις ξαφνικά ικανότητες σεφ, ούτε όμως και να πεινάσεις ή να καείς στο ντελίβερι. Ακολουθεί η λίστα με όλα όσα χρειάζεσαι στην κουζίνα σου για εύκολες και γρήγορες συνταγές.

Καφές

Ναι, ΟΚ, δεν είναι για φαγητό, αλλά είναι σίγουρα κάτι που θα καταναλώνεις σε γιγαντιαίες ποσότητες στα φοιτητικά σου χρόνια, οπότε προτίμησε να τον φτιάχνεις μόνος σου, αποφεύγοντας το υπερβολικά ακριβό take away.

Τρόφιμα για ένα γρήγορο πρωινό

Μπισκότα, συσκευασμένα κρουασάν, βρόμη για ένα εύκολο και γρήγορο porridge, αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί, υλικά για τοστ. Φρόντισε να έχεις από όλα αυτά για να απολαμβάνεις καθημερινά το πρωινό σου στο σπίτι. Θα κάνεις το καλύτερο στον μεταβολισμό σου, αλλά και στο πορτοφόλι σου, αποφεύγοντας ανθυγιεινά σφολιατοειδή απ’ έξω.

Στήθος κοτόπουλο

Γέμισε την κατάψυξή σου με στήθη από κοτόπουλο για εκατοντάδες συνταγές για το μεσημεριανό και το βραδινό σου. Πρόκειται για μια καλή και υγιεινή πρωτεΐνη, σε πολύ καλή τιμή.

Κίτρινο τυρί

Ιδανικό για σάντουιτς, για αλμυρές συνταγές, αλλά και για πιάτα με κράκερς και αλλαντικά που θα σερβίρεις όταν έρθουν οι φίλοι σου για ταινία. Επίσης διατηρείται για καιρό μέσα στο ψυγείο.

Βρόμη για porridge

Αναφέρθηκε και ως ιδέα πρωινού, αλλά στην πραγματικότητα η βρόμη για porridge είναι μια ιδανική λύση για όλες τις ώρες της ημέρας. Συνδύασέ την με φρέσκα φρούτα, φιστικοβούτυρο, σιρόπι σφενδάμου, μέλι, ξηρούς καρπούς και κακάο.

Φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα

Βασικά staples για το πρωινό, μαζί με φρυγανιές, η μια καλή πρώτη ύλη για τις στιγμές που θέλεις να φτιάξεις συνταγές όπως μπισκότα από φιστικοβούτυρο ή cheesecake.

Φρούτα

Το φοιτητικό σου ψυγείο νομιμοποιείται να έχει μια δυο ανθυγιεινές βλακείες, οφείλεις όμως να το γεμίσεις και με φρούτα εποχής. Θα βελτιώσεις τη διατροφή σου, ενώ είναι παράλληλα ιδιαίτερα οικονομικά.

Διάφορα όσπρια

Είτε ως βασικό συστατικό μιας σούπας, είτε σαν υλικό για σαλάτες και για vegan συνταγές (βλ. burger από φασόλια), τα όσπρια είναι εξαιρετικά θρεπτικά και υγιεινά, οικονομικά και μαγειρεύονται πολύ εύκολα.

Γιαούρτι

Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας και ιδιαίτερα θρεπτικό, το γιαούρτι είναι must για το φοιτητικό ψυγείο. Δοκίμασέ το επίσης και σαν σάλτσα για ψητά προσθέτοντας λίγο άνηθο, αλατοπίπερο, πάπρικα και ελαιόλαδο.

Ψάρι σε κονσέρβα

Το ψάρι σε κονσέρβα είναι μια εξαιρετική πρωτεΐνη για να προσθέσεις στο γεύμα σου ή σε μια σαλάτα που θα φας στη σχολή, για εσένα που δεν προλαβαίνεις ποτέ να αγοράσεις φρέσκο ψάρι από την αγορά.

Αβγά

Τα βραστά αβγά είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή που μπορείς να πάρει μαζί σου στη σχολή ή οπουδήποτε αλλού, για ένα νόστιμο γρήγορο σνακ. Αλλιώς, δοκίμασε τις ικανότητές σου στη μαγειρική φτιάχνοντάς τα scrambled, ομελέτα, ακόμα και ποσέ για το πρωινό σου.