Στόχος μας είναι η παροχή μίας μοναδικής εμπειρίας μέσω εξατομικευμένων σχεδίων θεραπείας βασισμένων στις ανάγκες του κάθε πελάτη-ασθενούς.


 

Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Οι Εξακουστίδου Κατερίνα και Πανταζής Άκης δημιούργησαν την Vitabroad που αποτελεί μία εταιρεία facilitator η οποία παρέχει ολοκληρωμένα πακέτα ιατρικού τουρισμού σε ασθενείς του εξωτερικού, σκεπτόμενοι ότι ο ιατρικός τουρισμός βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στη χώρα μας, σε αντίθεση με την πολλά υποσχόμενη δυναμική του. Για την Vitabroad μιλήσαμε με την Κατερίνα  Εξακουστίδου. Διαβάστε το όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 
Πολλοί ήταν οι παράγοντες που συνέβαλαν στην απόφαση να ιδρύσουμε τη δική μας εταιρεία. Ο κυριότερος εξ αυτών υπήρξε η επιθυμία να εφαρμόσουμε στην πράξη και με το δικό μας επιχειρηματικό ήθος τις γνώσεις μας, τόσο ακαδημαϊκές όσο και επαγγελματικές,σε μία καινοτόμο και πολλά υποσχόμενη για τη χώρα μας βιομηχανία, αυτήν του ιατρικού τουρισμού. Μελετώντας την παγκόσμια βιομηχανία του ιατρικού τουρισμού καθώς και τις ανάγκες των ασθενών σε διάφορες αγορές-στόχους, καταλήξαμε  στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δύναται να αποτελέσει έναν από τους κυριότερους προορισμούς ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως. Παράλληλα, βέβαια, ερευνήσαμε και την επιθυμία εν δυνάμει ιατρικών τουριστών να επισκεφθούν την Ελλάδα για κάποια επέμβαση ή θεραπεία. Τα συμπεράσματα ξεπερνούν τις προσδοκίες καθώς η πλειονότητα των ερωτηθέντων θα επέλεγε τη χώρα μας για την επέμβαση που επιθυμεί. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψιν το αξιόλογα καταρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας, τις σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες και μεθόδους, τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε συγκεκριμένου τύπου επεμβάσεις ή/και θεραπείες καθώς και την ευρέως γνωστή ελληνική φιλοξενία, η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες χώρες, οι οποίες ήδη έχουν εντάξει, εφαρμόσει και αναπτύξει τον ιατρικό τουρισμό, αλλά διαθέτει και ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία θέτουν γερές βάσεις για την υγιή ανάπτυξή του. Οι πρώτες επαφές με επαγγελματίες υγείας, ξενοδόχους και επαγγελματίες συμπληρωματικών τουριστικών υπηρεσιών ήταν σαφώς θετικές, γεγονός το οποίο μας έδωσε το έναυσμα για το χτίσιμο του αξιόλογου δικτύου μας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι καθημερινά έχουμε πολλά αιτήματα από ασθενείς του εξωτερικού για διαφόρους τύπους επεμβάσεων.


Vitabroad1.jpg

 
Η VitAbroad αποτελεί μία εταιρεία facilitator η οποία παρέχει υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού σε ασθενείς του εξωτερικού προκειμένου οι τελευταίοι να αποκομίσουν μία ξεχωριστή εμπειρία κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, τα προσφερόμενα πακέτα ιατρικού τουρισμού περιλαμβάνουν κάθε ιατρική θεραπεία ή επέμβαση που εκετελείται στην Ελλάδα, συμβουλευτικές υπηρεσίες ιατρικής φύσεως (δεύτερη γνώμη), check ups καθώς και-σε συνδυασμό ή μεμονωμένα-υπηρεσίες διαμονής, μεταφοράς και υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού (ευεξίας, αποκατάστασης). 
Επιλέγοντας την εταιρεία μας, ο ιατρικός τουρίστας απολαμβάνει οικονομικά οφέλη, καθώς τα προσφερόμενα πακέτα περιλαμβάνουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας σε προσιτό κόστος -ιδίως όταν πρόκειται για αισθητικού τύπου επεμβάσεις, εξωσωματική, οδοντιατρικές θεραπείες και επεμβάσεις ματιών- αλλά και ψυχολογικά οφέλη, καθώς η εταιρεία μας παρέχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία ιατρικού τουρισμού η οποία περιλαμβάνει πέρα από το κομμάτι της υγείας και εξατομικευμένες ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες. Κάθε πακέτο ιατρικού τουρισμού είναι διαμορφωμένο στις ανάγκες και την ψυχολογία του εκάστοτε πελάτη. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για εξωσωματική θα απολαύσει συμπληρωματικά ένα ιδιαίτερο ταξίδι εντός της χώρας το οποίο θα βοηθήσει στην ψυχολογική υποστήριξη της διαδικασίας και μελλοντικά θα αποτελεί μία ωραία ανάμνηση.

Vitabroad2.jpg


Όραμά μας είναι να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους ιατρικούς προορισμούς παγκοσμίως. Στόχος μας είναι η παροχή μίας μοναδικής εμπειρίας μέσω εξατομικευμένων σχεδίων θεραπείας βασισμένων στις ανάγκες του κάθε πελάτη-ασθενούς. Συγκεριμένα, η εταιρεία επιλέγει τις αποδοτικότερες, οικονομικά και ποιοτικά, επιλογές νοσοκομείων και ιατρών, με αποτέλεσμα οι πελάτες-ασθενείς (ιατρικοί τουρίστες) να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες. Για την επίτευξη του στόχου, διαθέτουμε ένα ευρύ δίκτυο παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, συμβατικού τουρισμού (ξενοδοχεία, εταιρείες μεταφορών) καθώς και άλλους παρόχους εναλλακτικού τουρισμού σε όλη την χώρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη κ.ά.)

Vitabroad3.jpg


 
Η τεχνολογία αποτελεί βασικό εργαλείο για κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Λόγω του αντικειμένου της εταιρείας μας, το internet, διάφορα applications, όπως και η τηλεϊατρική συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προώθηση και ανάπτυξή της.  Η ομάδα μας θα λέγαμε ότι αποτελείται από 4 βασικές υπο-ομάδες: α) η ομάδα της VitAbroad η οποία φέρει εις πέρας όλες τις διαδικασίες λειτουργίας της εταιρείας μας (ανάπτυξη δικτύου, διαφήμιση και προώθηση, επικοινωνία και προσωπική επαφή με τους ασθενείς), β) οι συνεργαζόμενοι ιατροί οι οποίοι έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια καθώς παίζουν καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα και στην εμπειρία του ιατρικού τουρίστα, γ) επαγγελματίες τουριστικών και λοιπών συμπληρωματικών υπηρεσιών (οδηγοί, ξενοδοχεία, tour operators) και δ) εξωτερικοί συνεργάτες στις αγορές-στόχους.
Ο συντονισμός όλων των παραπάνω γίνεται με βάση ένα συγκεκριμένο πλάνο βημάτων και με τη χρήση διάφορων πλατφορμών με αποτέλεσμα να καταφέρνουμε άμεσα και με επαγγελματισμό αρχικά να επικοινωνούμε στον πελάτη μας τις απαραίτητες πληροφορίες και σε δεύτερο χρόνο να προσφέρουμε την εμπειρία του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Vitabroad4.jpg


 
Όπως κάθε αρχή, έτσι και η ίδρυση μίας επιχείρησης έχει τις δικές της δυσκολίες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό σε κάθε νέο επιχειρηματία και δη νέο άνθρωπο να φαντάζει βουνό η ίδρυση και, πολύ περισσότερο, η διατήρηση μίας εταιρείας. Η ίδρυση αυτή καθαυτή είναι σχετικά εύκολη, οι δυσκολίες ακολουθούν περισσότερο σε πιθανές μετατροπές ή τροποποιήσεις, όπου η γραφειοκρατία είναι αστείρευτη. Παράλληλα, η έλλειψη οικονομικών πόρων, η υψηλή φορολογία, οι κοστοβόρες ασφαλιστικές εισφορές αλλά και η ψυχολογική και προσωπική οικονομική κατάσταση του εν δυνάμει επιχειρηματία, είναι σαφώς σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την τελική απόφαση. Παρ’ όλα αυτά, θεωρούμε ότι η εφαρμογή μίας αυστηρούς στρατηγικής και ενός επιχειρηματικού πλάνου αποτελούν, ίσως, τα κυριότερα εργαλεία για να προχωρήσει κάποιος στον επιχειρηματικό κόσμο.


 
Κάθε επιχείρηση, σε οποιοδήποτε κλάδο κι αν δραστηριοποιείται, αντιμετώπιζει προκλήσεις, είτε αυτές ακούνε στο όνομα ανταγωνισμός, είτε κόστος, είτε ποιότητα, είτε ταχύτητα εξυπηρέτησης. Η μεγαλύτερη πρόκληση για την ανάπτυξη και τη διατήρηση του «πελατολογίου» είναι  ο συνδυασμός υψηλής ποιότητας και προσιτού κόστους. Όταν υπάρχει ανταγωνισμός προσπαθείς να βρεις εκείνο το unique selling point το οποίο θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τους ανταγωνιστές χωρίς, βέβαια, να μειώσεις στο ελάχιστο την ποιότητα του προϊόντος σου. Αυτό είναι σίγουρα πρόκληση. Όταν δε, ο ανταγωνισμός είναι διεθνής τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

 
 
Ως νέοι επιχειρηματίες και δη ασχολούμενοι με μία νέα για την Ελλάδα βιομηχανία υπάρχουν θέματα τα οποία θα μπορούσαν να διευθετηθούν με διαφορετικό και βασικά, πιο εύκολο τρόπο. Η πορεία της εταιρείας μας, όμως, είναι έως τώρα ενθαρρυντική και πιστεύουμε ότι σε διάστημα πέντε ετών από τώρα θα έχουμε καταφέρει να εντάξουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού ως έναν ασφαλή και εμπειρικό προορισμό. Τα σχέδιά μας μελλοντικά περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του δικτύου μας σε περισσότερες περιοχές και νησιά της Ελλάδας ώστε ο ασθενής του εξωτερικού να έχει τη δυνατότητα επιλογής του θεράποντα ιατρού του όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας αλλά και σε νησιά ή πιο απομακρυσμένες περιοχές όπου ο δείκτης της εμπειρίας θα είναι σαφώς πιο ανεβασμένος. 


 
Κάθε κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και κάθε ευκαιρία είναι εκμεταλλεύσιμη κατά το δοκούν. Η συμβουλή μας προς τους νέους που έχουν μία ιδέα που έχει τα βασικά συστατικά για μελλοντική επιτυχία είναι να την υλοποιήσουν χωρίς φόβο. Η ειλικρίνεια, τα όνειρα, η επιμονή και οι προσδοκίες είναι αυτά που πρέπει να καθοδηγούν κάθε νέο και κάθε νέο επιχειρηματία να πετύχει το στόχο του και να δημιουργήσει.

www.vitabroad.com