Το όραμα της επιχείρησης είναι να μπορέσει να εξελίξει τις εθνικές και διεθνείς συνθήκες μεταφορών.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό.  Με έδρα της εταιρείας την Καβάλα, το e-fortio.gr προέκυψε από την ανάγκη των επιχειρήσεων για οικονομικότερες μεταφορές, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς στην εύρεση φορτίων επιστροφής. Για θέματα logistics και όχι μόνο μιλήσαμε , εκ μέρους του e-fortio.gr που αποτελείται απο τους Βασίλη Σιδηρόπουλο (founder), Κώστα Σοφιανόπουλο (co founder),Μαριάννα Τριανταφυλλίδου (sales), Νατάσα Γιαμουρίδου (marketing), με τον Βασίλη Σιδηρόπουλο (founder). Διαβάστε το όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά


Η αρχική ιδέα για την έναρξη της επιχείρησης προέκυψε από την ανάγκη των επιχειρήσεων για οικονομικότερες μεταφορές και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς στην εύρεση φορτίων επιστροφής, τα οποία και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι καθώς έχουμε μακροχρόνια πείρα στο χώρο των μεταφορών. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στην Καβάλα, όπου τα προβλήματα στις μεταφορές είναι ακόμη πιο έντονα και κάπως έτσι μας γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του e-fortio.gr. Η προσδοκία μας από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του site ήταν να μας εμπιστευθεί το κοινό και μέσα από τη σελίδα μας να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος διακίνησης των προϊόντων της κάθε εταιρίας με ασφάλεια, συνέπεια και φυσικά οικονομία τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ελπίζουμε το e-fortio.gr να γίνει ένα λειτουργικό και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια όλων των μελών, να λύσει τα μέχρι τώρα προβλήματα, να δημιουργήσει νέες επικερδής συνεργασίες και να εξελίξει τις υπάρχουσες.


 
Μέσω της σελίδας, δίνουμε την ευκαιρία σε χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν φορτία για αποστολή είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό να καταχωρήσουν τα προϊόντα τους και να κερδίσουν χρήματα μειώνοντας στο ελάχιστο το κόστος μεταφοράς τους με πολλαπλούς τρόπους. Η μορφή με την οποία μπορεί μια επιχείρηση να μειώσει το ετήσιο κόστος διακίνησης των εμπορευμάτων της ποικίλει. Οι προσφερόμενες στην πλατφόρμα υπηρεσίες είναι ο μειοδοτικός διαγωνισμός σε πραγματικό χρόνο, το οποίο και αποτελεί παγκόσμια καινοτομία καθώς δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη υπηρεσία, οι προσφορές και τέλος οι συμβάσεις. Ακόμη από τη χρήση της σελίδας μας επωφελούνται και οι μεταφορείς οι οποίοι εξασφαλίζουν συνεχόμενη εργασία και μεγάλη ευκολία στο να προγραμματίσουν την ημερήσια διάταξη της εργασίας τους, καθώς με ένα κλικ μπορούν να βρουν φορτία τα οποία εξυπηρετούν το δρομολόγιο της επιστροφής τους, αλλά ακόμη και γκρουπάζ φορτία κερδίζοντας έτσι με ένα δρομολόγιο πολλαπλά προϊόντα, βγάζοντας επιπλέον χρήματα. Τα μέσα μεταφοράς  στα οποία απευθύνεται η σελίδα είναι τα φορτηγά παντός τύπου, τρένα, αεροπλάνα και πλοία. Έχοντας μπει δυναμικά στο χώρο των χερσαίων μεταφορών το e-fortio.gr στοχεύει να επεκτείνει άμεσα την δραστηριότητά του στο χώρο των θαλάσσιων μεταφορών καινοτομώντας για άλλη μία φορά προσφέροντας τις υπηρεσίες του, σε επιχειρήσεις που διακινούν τα προϊόντας τους σε containers με πλοία, σε όλο τον κόσμο. Πλέον φέρνοντας την επανάσταση και στο χώρο των μετακινήσεων το e-fortio.gr επεκτάθηκε εντάσσοντας στη σελίδα και τα λεωφορεία καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μετακινήσεων από ιδιώτες, συλλόγους, σωματεία και ενώσεις δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανεβάσουν μία εκδρομή ή μετακίνηση μειώνοντας το ποσό της μετακίνησης. Τουριστικά γραφεία από όλη την Ελλάδα έχουν και αυτά ένα επιπλέον εργαλείο στα χέρια τους στο οποίο βρίσκουν συγκεντρωμένες τις εκδρομές και τις μετακινήσεις που τους ενδιαφέρουν.

 

IMG_3726.jpg


 
Στόχος της επιχείρησης είναι να εδραιωθεί η πλατφόρμα μας ως τρόπος επικοινωνίας ανάμεσα σε εταιρίες και μεταφορείς και όπως όλες τις επιχειρήσεις μας ενδιαφέρει να ανταμείβονται οι κόποι μας και οι προσπάθειές μας. Το όραμα της επιχείρησης είναι να μπορέσει να εξελίξει τις εθνικές και διεθνείς συνθήκες μεταφορών και μέσα από αυτό να βελτιώσουμε και τη ζωή μας αλλά και τη ζωή των εμπλεκόμενων στη σελίδα μας μελών!
 


Σίγουρα ο τρόπος δουλειάς από την αρχή της ίδρυσης έχει αλλάξει, γίνεται πιο γρήγορος, βελτιωνόμαστε και εξελίσσουμε την εταιρία μας συνεχώς, για να γίνουμε ανταγωνιστικοί και τελικά να επικρατήσουμε του ανταγωνισμού. Η έρευνα στη δουλειά μας δε σταματά ποτέ, έτσι και εμείς αλλάζουμε ανάλογα με τις συνθήκες προσθέτουμε ή αφαιρούμε υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών. Αυτή τη στιγμή τα άτομα που δουλεύουν για εμάς δουλεύουν αποκλειστικά στο χώρο του γραφείου καθώς τα εξωτερικά ραντεβού και την προώθηση εκτός γραφείου την έχουμε αναλάβει οι δημιουργοί του site, με εξαίρεση τους συνεργάτες που δουλεύουν για εμάς στο εξωτερικό. Στην επιχείρηση δουλεύουν άτομα τα οποία μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα ο καθένας στον τομέα του και να δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που πιθανώς προκύπτουν. Για εμάς η εμπιστοσύνη είναι βασικός παράγοντας γι΄αυτό και επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή τους συνεργάτες μας, προσπαθούμε να έχουμε μαζί τους την καλύτερη δυνατή επαφή για να κυλάει η δουλειά όσο πιο ευχάριστα γίνεται και να πάρουμε από αυτούς το 100% των δυνατοτήτων τους. Αποφεύγουμε λοιπόν να έχουμε πολλούς και διαφορετικούς συνεργάτες, αυξάνουμε τον αριθμό με αργά βήματα. Παρ’ όλα αυτά με τους συνεργάτες του εξωτερικού υπάρχει άψογη συνεργασία και άρτιος συντονισμός καθώς όπως προείπα επιλέγονται πολύ προσεκτικά και έχει δημιουργηθεί ανάμεσά μας κλίμα εμπιστοσύνης.

IMG_3725.JPG


 
Ειλικρινά πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μία από τις δυσκολότερες χώρες για να δημιουργήσει κανείς νέα πράγματα. Την ιδέα για την επιχείρηση την συνέλαβα πριν από δύο χρόνια και μέχρι τον περασμένο Ιούλιο όπου και ανέβηκε το site στον αέρα τη σχεδίαζα λεπτομερώς, αλλά δε σας κρύβω ότι μου πήρε τόσο καιρό να την υλοποιήσω σκεπτόμενος τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν λόγω γραφειοκρατίας και των υπολοίπων παραγόντων που πολύ σωστά αναφέρετε και στη ερώτησή σας. Από τη στιγμή όμως που ξεκίνησα ήμουν τόσο σίγουρος για το προϊόν που δημιούργησα που δε σκέφτηκα ούτε στιγμή να τα παρατήσω καθώς στο πλάνο μου δεν υπήρχε η αποτυχία.


Λόγω της ραγδαίας αύξησης και ανάπτυξης πρωτότυπων ιδεών και επιχειρήσεων, θεωρώ ως πρόκληση να καταφέρεις να κάνεις την επιχείρησή σου τόσο διαφορετική και τόσο ιδιαίτερη ώστε και να ξεχωρίσεις και να διαφέρεις αισθητά από τις συναφής με εσένα επιχειρήσεις. Αυτό είναι πρόκληση για εμένα να είσαι ξεχωριστός!
 

Ίσως λόγω του ότι η έδρα της επιχείρησης είναι εκτός του κέντρου των εξελίξεων (δηλαδή την Αθήνα) φρόντιζα να ενημερωθώ νωρίτερα και εκτενέστερα για τον τρόπο προώθησης αυτού του τύπου επιχείρησης μέσα από παρουσιάσεις, διαγωνισμούς, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις για την προβολή μιας startup επιχείρησης.


Η κρίση ασφαλώς και δημιουργεί ευκαιρίες, σε κάνει να σκεφτείς με διαφορετικό τρόπο, διαφορετικά πράγματα, σε τελείως διαφορετικές συνθήκες από αυτές που μέχρι πρότινος είχαμε συνηθίσει. Στην Ελλάδα της κρίσης νομίζω ότι οι νέοι έχουν πραγματικά ευφάνταστες ιδέες, έχουν ξεφύγει από την παραδοσιακή νοοτροπία της σιγουριάς και του δημοσίου. Γι΄αυτό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρατά κανείς τους στόχους του, αλλά να αξιοποιεί τις δυνάμεις του καθώς οι ευκαιρίες δε σταματούν ποτέ απλώς πρέπει να είσαι έτοιμος την κατάλληλη στιγμή να αρπάξεις μία από αυτές.

Logo efor.jpeg

 

 


Το μέλλον των μεταφορών είναι εδώ:
www.e-fortio.gr
 
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2510250026
Φαξ: 2510600144
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.