Πέρασε τον χρόνο σου εποικοδομητικά (και οικονομικά)


Αχ, τα λεφτά. Η κινητήριος δύναμη για πάρα πολλά πράγματα στην ζωή μας. Αν δεν έχεις πολλά όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να περάσεις καλά! Είτε σου αρέσει το «έξω», είτε το «μέσα» υπάρχουν δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις πράγματα χωρίς να ξοδέψεις πολλά ή και καθόλου χρήματα.

Έτσι, όχι απλά δεν θα ξεπεράσεις το budget που έχεις για τον μήνα, αλλά θα μπορέσεις να βάλεις και στην «άκρη» κανά ευρώ… Και το καλύτερο; Θα περάσει η ώρα σου διασκεδαστικά και εποικοδομητικά!

Αν λοιπόν, ψάχνεις για δραστηριότητες που δεν θα αδειάσουν το πορτοφόλι σου, τότε κάνε scroll down!

#1. Κάνε ένα δοκιμαστικό σε κάποιο γυμναστήριο ή σε κάποια σχολή δοκιμάζοντας ένα νέο χόμπι (βλ. πυγμαχία, crossfit, τένις κτλ).

#2. Κάνε μια βόλτα στην πόλη. Πήγαινε μια βόλτα στην παραλία, στην Πλάκα και γενικά σε ένα όμορφο μέρος της πόλης στο οποίο θα απολαύσεις την θέα, την αρχιτεκτονική κτλ.!

#3. Διακόσμησε το σπίτι σου. Άλλαξε θέση στα έπιπλα, διακόσμησέ το διαφορετικά κτλ. Καινούργια διακόσμηση, καινούργια αύρα, καινούργια διάθεση!

#4. Σ’ αρέσει η μουσική; Δημιούργησε τα δικά σου playlists στο Spotify ή το Apple Music. Κάνε λίστες για όλες τις περιστάσεις: όταν διαβάζεις και θέλεις κάτι χαλαρωτικό, για πάρτι, για το γυμναστήριο, για όταν μαζεύονται φίλοι στο σπίτι κτλ.

#5. Κάνε μαραθώνιο ταινιών στο σπίτι με την παρέα σου!

#6. «Παίξτο» τουρίστας! Όλα τα αξιοθέατα και μουσεία στην πόλη μας που επισκέπτονται τουρίστες μπορείς να απολαύσεις και εσύ! Άσε που την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, όλα τα μουσεία έχουν δωρεάν είσοδο. Εκμεταλλεύσου τις παροχές που μας προσφέρει η πόλη!

#7. Βγάλε φωτογραφίες. Τέσταρες τις ικανότητές σου στην φωτογραφία, βγάζοντας καλλιτεχνικές φωτογραφίες, είτε είσαι στο σπίτι, είτε εκτός. Επεξεργάσου τις φωτογραφίες, δοκίμασε τεχνικές, φίλτρα κτλ. και γίνε δημιουργικός!

#8. Ξεκίνα το γράψιμο! Εκφράσου δημιουργικά στο… χαρτί! Γράψε σε ημερολόγιο τις σκέψεις σου ή γενικά ό,τι άλλο νιώθεις ότι θα ήθελες να γράψεις. Αν δεν σε εκφράζει η γραφή, μπορείς να το κάνεις αυτό με την μουσική ή βγάζοντας βίντεο!

#9. Κάνε εθελοντισμό. Υπάρχουν πάρα πολλοί οργανισμοί που χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας και αυτό μπορεί να είναι το… δικό σου! Βρες έναν οργανισμό που να στηρίζεις και ζήτα να κάνεις εθελοντισμό. Πέρα του ότι θα νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου, αυτή η εμπειρία θα είναι χρήσιμη για τη ζωή αλλά και το βιογραφικό σου!

#10. Δημιούργησε ένα «κλαμπ» με τους φίλους σου. Ένα κλαμπ στο οποίο μπορείτε να μοιράζεστε όλοι την ίδια αγάπη για μια δραστηριότητα ή για ένα αντικείμενο. Για π.χ. κάνε μια ομάδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου. Μια ομάδα κινηματογράφου, τηλεοπτικών σειρών, θεάτρου, βιβλίου κτλ.   

Κεντρική φωτό:  Josh Rocklage / Unsplash