Αυτό αποφασίστηκε από το Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων.


Μετά από έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (άνω του 90%) η αναστολή της διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Σύμφωνα με τον ΣΕΕΒΙ, με την απόφαση αυτή εκφράζεται η οικονομική αδυναμία του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων να στηρίξει με δικούς του πόρους τη διανομή για το ακαδημαϊκό έτος, καθώς «το Υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας "εξετάζουν” σήμερα (Οκτώβριος 2017) την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 (!!!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος».

Επιπλέον ο ΣΕΕΒΙ «καλεί τον υπουργό Παιδείας και Καθηγητή κ. Γαβρόγλου να βρει άμεσα λύση, ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους».