Το app κάνει ευκολότερο το «σερφάρισμα» για ανθρώπους με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες.


Φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ανέπτυξαν μία εφαρμογή 3asyR, η οποία δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες να διαβάζουν ευκολότερα σελίδες στο Ίντερνετ. 

Η πρωτοποριακή εφαρμογή δημιουργήθηκε με αφορμή το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 16 - 23 Ιουλίου 2017, και διοργανώνεται από  το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, την έδρα Jean Monnet “European Integration” της Deutsche Welle Academie και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου (Beijing Foreign Studies University).

Για την υλοποίηση της ιδέας τους, οι φοιτητές είχαν την υποστήριξη του επίκουρου καθηγητή Νίκου Παναγιώτου και του αναπληρωτής καθηγητής Χρήστου Φραγκονικολόπουλου, οι οποίοι τόνισαν ότι η εφαρμογή αυτή δείχνει «τις δυνατότητες των αποφοίτων μας αλλά και τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε και να αναδείξουμε τις προσπάθειες αυτές».

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του διεθνούς θερινού σχολείου. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφαρμογή 3easyr αναπτύσσεται σε μία ιστοσελίδα εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο έχει τίτλο «International Journalism and media organizations in a turbulent age; European and Asian perspectives» και στόχος του είναι να δώσει εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και να ενισχύσει δεξιότητες σε σχέση με τις σύγχρονες εξελίξεις στη διεθνή δημοσιογραφία αλλά και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε Ευρώπη και Ασία.