Ο ένας εκ των δύο είναι γιος του γνωστού δημοσιογράφου και παρουσιαστή, Νίκου Ευαγγελάτου


Δύο φίλοι και συμφοιτητές στο τρίτο έτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Λεωνίδας Παπαναστασίου και ο Λάμπης Ευαγγελάτος, γιος του γνωστού δημοσιογράφου και παρουσιαστή, Νίκου Ευαγγελάτου εφηύραν το VisionTV.

Πρόκειται για μια απλή αλλά ευφυέστατη παράκαμψη του «μαύρου» στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η τηλεόραση μέσω διαδικτύου ή webTV.

Μέσα σε ένα διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, όπως διαβάζουμε στο protothema.gr οι δύο νεαροί επεξεργάστηκαν την ιδέα, σχεδίασαν το ηλεκτρονικό κύκλωμα, κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο και δοκίμασαν στην πράξη την επινόησή τους.

Ταυτόχρονα, δημιούργησαν προφίλ στα social media αλλά και μια ιστοσελίδα για την προώθηση της συσκευής VisionTV, ενός «αποκωδικοποιητή» κόστους μόλις 20 ευρώ.

Μέσω αυτού, ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθεί στην τηλεόρασή του οποιοδήποτε κανάλι, αδειοδοτημένο ή μη. Το VisionTV περνά αυτόματα και χωρίς καμία παρέμβαση του τηλεθεατή, από τα κανάλια της Digea σε όσα εκπέμπουν -ή θα εκπέμπουν- μόνο μέσω διαδικτύου.

Την αρχική ιδέα για το VisionTV είχε ο Λεωνίδας Παπαναστασίου, διαβάζοντας κάποιο άρθρο για τις εναλλακτικές οδούς που απομένουν για τους σταθμούς οι οποίοι δεν έλαβαν άδεια εκπομπής κατά τη διαδικασία της δημοπράτησης.

Ο Λεωνίδας μοιράστηκε τις σκέψεις του με τον φίλο του, Λάμπη Ευαγγελάτο. Οι δύο φοιτητές κινήθηκαν ταχύτατα ώστε σήμερα πλέον να είναι έτοιμοι να κάνουν επίδειξη του VisionTV, το οποίο είναι πλήρως λειτουργικό.

Η «καρδιά» της συσκευής είναι το Raspberry Pi, ένας μικροσκοπικός υπολογιστής σε μορφή πλακέτας -για την ακρίβεια ο «κλώνος» της, δηλαδή ένα νόμιμο αντίτυπο.

Το VisionTV δεν προϋποθέτει καμία συνδρομή. Με τα 20 ευρώ που όπως υπολογίζουν ο Λεωνίδας και ο Λάμπης, κάθε τηλεθεατής θα αγοράζει τον «αποκωδικοποιητή» αλλά και το δικαίωμα πρόσβασης στην τεχνική πλατφόρμα του VisionTV.

Ωστόσο, προκειμένου να γίνει η μαζική παραγωγή της συσκευής, αυτό που επιδιώκουν οι δύο φίλοι, είναι την έμπρακτη στήριξη από τα κανάλια εκείνα που έμειναν εκτός αδειοδότησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το VisionTV ακολουθήστε τους εξής συνδέσμους: visiontv.gr, https://www.facebook.com/visiontventertainment και