Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης κρατά την πρωτιά μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων


Στα καλύτερα του κόσμου βρίσκονται έξι ελληνικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με άλλη μία αξιολόγηση. Αυτή τη φορά είναι η Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων (World University Rankings) του εκπαιδευτικού ένθετου Times Higher Education της βρετανικής εφημερίδας The Times για το 2016-2017... Η αξιολόγηση, που περιλαμβάνει 980 πανεπιστήμια, γίνεται με μια σειρά από κριτήρια μεταξύ των οποίων η διδασκαλία, η έρευνα και η διεθνή εικόνα.

Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στην πρώτη δεκάδα ακολουθούν μετά την Οξφόρδη, τα εξής: Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, Κέιμπριτζ στη Βρετανία, Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, Πρίνστον στις ΗΠΑ, Αυτοκρατορικό Κολέγιο Λονδίνου, ΕΤΗ Ζυρίχης και τη 10η θέση μοιράζονται το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης βρίσκεται στις θέσεις 301-350, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στις θέσεις 401-500, στις θέσεις 501-600 κατατάσσονται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στις θέσεις 601-800 είναι το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Σημαντική άνοδο παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια από χώρες της Ασίας.