Τρόφιμα και είδη υγιεινής για φοιτητές που έχουν ανάγκη


Μια σειρά δράσεων για την ενίσχυση των αυξημένων αναγκών των οικογενειών του Δήμου Χανίων και τη στήριξη των μαθητών και των φοιτητών που έχουν πραγματικά ανάγκη, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου. Όπως δήλωσε σε αυτήν η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων, Ελευθερία Αλιφιεράκη, οι εν λόγω δράσεις στοχεύουν μεταξύ άλλων στην ενίσχυση των οικογενειών, τη στήριξη των μαθητών και των φοιτητών, καθώς και στην ένταξη των ωφελουμένων στο κοινωνικό σύνολο.

Μία από αυτές τις δράσεις ξεκινάει από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων. Πρόκειται για τη δράση στήριξης των φοιτητών "Το Κουτί του Φοιτητή": σε επιλεγμένα καταστήματα του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΙΝ.ΚΑ. Χανίων (Κουνουπιδιανά, Πλατεία 1866, οδός Κισσάμου) θα έχουν τοποθετηθεί κουτιά με την αντίστοιχη σήμανση, προκειμένου σε μηνιαία βάση τα τρόφιμα μακράς διαρκείας και τα είδη οικιακής και ατομικής υγιεινής, τα οποία θα συγκεντρώνονται, να στέλνονται σε παιδιά ωφελουμένων οικογενειών, που φοιτούν σε Πανεπιστήμια & ΤΕΙ της χώρας.

Μάλιστα, όποιος φοιτητής αντιμετωπίζει κοινωνικοοικονομικά προβλήματα θα μπορεί να απευθύνεται στις κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, όπου μετά από κοινωνική έρευνα θα του προσφέρεται η απαραίτητη στήριξη.