Είναι το θρυλικό Ultraboost το όνειρο κάθε παθιασμένου δρομέα; Ο Τάσος Μαγιόπουλος έχει την (τεκμηριωμένη) απάντηση...


Πλέον είναι fact: μέσα από το τρέξιμο (που η αλήθεια είναι ότι έχει κατακτήσει για τα καλά τις καρδιές της παρέας και του ευρύτερου κύκλου μου), όχι μόνο αθλούμαι αλλά ανακαλύπτω καινούργιες διαδρομές, σημεία της πόλης, αλλά και ανθρώπους του urban τοπίου, που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμένα. Μπορεί τα standard spots (πάνω από το Καλλιμάρμαρο και στο λόφο του Αρδηττού, στο πεντάρι της Φιλοθέης και στο Αττικό Άλσος, στο Πάρκο στο Γουδί και στην Πολυτεχνειούπολη, στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, στο Πάρκο Τρίτση, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, στο Δέλτα Φαλήρου, στον Εθνικό Κήπο) να είναι safe επιλογές, αλλά συχνά-πυκνά μου αρέσει να τρέχω σε σημεία που χτυπάει η καρδιά της πόλης και να επικοινωνώ με την ίδια και τους ανθρώπους της, με αυτό που συμβαίνει.

ultraboostins4.jpg

 

Επίλεξε σωστά παπούτσια

Αν είσαι ένας από τους runners που «οργώνουν» κάθε γωνιά της πόλης τρέχοντας καθημερινά στα σοκάκια της, σαν και εμένα, και οι απαιτητικές διαδρομές σε συναρπάζουν, τότε γνωρίζεις ήδη ότι ο πλέον απαραίτητος «συνεργάτης» σου στον στίβο ή την άσφαλτο, σε κάθε γωνιά της πόλης, είναι το παπούτσι τρεξίματος που «αγκαλιάζει» το πόδι σου. Εάν μάλιστα συμμετέχεις, όπως εγώ, σε κάποιους από τους πολυάριθμους αγώνες που διοργανώνονται σε σταθερή βάση, το running shoe που επιλέγεις για την εκγύμνασή σου δεν είναι απλώς απαραίτητο, αλλά πολλές φορές και σωτήριο, για την αποφυγή μιας σειράς τραυματισμών.

Όπως έχουμε πει ξανά από αυτό εδώ το βήμα, τα σωστά παπούτσια μας προστατεύουν, προσφέρουν άνεση και μας βοηθούν να τρέχουμε γρηγορότερα. Και όχι μόνο, καθώς θεωρώ ότι τα καλά running παπούτσια είναι συνήθως πιο άνετα και πιο αναπαυτικά από τα υπόλοιπα, καθημερινά μας παπούτσια - για να μην πω και κατάλληλα για όλες (χμμ... ή σχεδόν όλες) τις περιστάσεις, αν το στιλ σου είναι αυτό...

Λόγω δουλειάς και running πάθους, είχα και έχω την τύχη να δοκιμάζω αρκετά παπούτσια. Το να πει κανείς ότι όλα τα παπούτσια κάνουν για όλους, δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση σωστό. Υπάρχουν, όμως, παπούτσια που πραγματικά είναι πολύ μπροστά από τα υπόλοιπα, έχουν δοκιμαστεί και έχουν αντέξει στον χρόνο και συνεχώς έχουν κάτι νέο να παρουσιάσουν. Το θρυλικό Ultraboost της adidas θα το ξέρεις, βέβαια: ήταν και είναι ένα ανεπανάληπτο running αθλητικό παπούτσι που ο γερμανικός κολοσσός κατάφερε να κάνει ακόμα καλύτερο, με το Ultraboost 19.

Tο νέο, καινοτόμο, αλλά και πανέμορφο μοντέλο της θρυλικής γερμανικής εταιρείας μοιάζει με το παπούτσι που ως δρομέας ονειρευόμουν να με συντροφεύει στις αθλητικές μου δραστηριότητες. Όπως λέει και ένας φίλος, ο... «ιδανικός συνοδοιπόρος». Κι ο ίδιος «οργώνει», περισσότερο κι από εμένα, κάθε γωνιά της πόλης, τρέχοντας καθημερινά στα σοκάκια της.

Το στοίχημα για την adidas έμοιαζε ακατόρθωτο να κερδηθεί. Πώς βελτιώνεις ένα running αθλητικό παπούτσι που έχει γίνει θρύλος από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του και μνημονεύεται πλέον από όλους τους δρομείς ως απολύτως απαραίτητο για τον κάθε δρομέα; Η απάντηση μπορεί να μην ήταν εύκολη, όμως ήταν εμφατική και απόλυτα πειστική.

ultraboostins2.jpg

 

Όλα είναι θέμα...boost

Το αναγεννημένο Ultraboost 19 προσφέρει 20% περισσότερο Boost (το απόλυτο αντικραδασμικό υλικό στα αθλητικά παπούτσια) στην ενδιάμεση σόλα, για να απελευθερώνει ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια σε κάθε βήμα. Διαθέτει high-tech σχεδιασμό που συνδέει το εμπρός και το πίσω μέρος του παπουτσιού με το σύστημα Torsion, έτσι ώστε κάθε βήμα του δρομέα να αποκτά επιπλέον δύναμη και ώθηση και να τον «σπρώχνει» μπροστά, με μηδενική απώλεια ενέργειας. Το βελτιωμένο 3D Heel Frame προστατεύει το πόδι κατά την επαφή του με το έδαφος και παρέχει αυξημένη στήριξη και σταθερότητα στη φτέρνα, για ένα τρέξιμο απαλλαγμένο από έγνοιες και φόβους τραυματισμών. Ενώ το ενιαίο υλικό Primeknit 360 αγκαλιάζει το πόδι, ενισχύοντας την υποστήριξη και την άνεση στο πόδι του αθλητή, με ελάχιστο βάρος.

Και αν όλα αυτά «ηχούν» πολύ τεχνικά για τον μέσο δρομέα, θα σας τα πω πιο απλά, ως ένας runner που είχε την ευκαιρία να το δοκιμάσει: H adidas κατάφερε να μετατρέψει ένα καταπληκτικό παπούτσι τρεξίματος στο ιδανικό running shoe, και να δημιουργήσει ένα αθλητικό παπούτσι που ηγείται (ξανά) των εξελίξεων στον τομέα του running.

ultraboostins1.jpg

 

Ανταπόκριση κορυφαίου επιπέδου

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μερικοί από τους σημαντικότερους αθλητές του πλανήτη όπως οι ποδοσφαιριστές Lionel Messi και Paul Pogba, το αστέρι του στίβου Wayde van Niekerk, αλλά και καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές, όπως η πρωταθλήτρια στίβου Κατερίνα Δαλάκα, ο πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, ο πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, ο διεθνής μπασκετμπολίστας, Ντίνος Μήτογλου, και ο διεθνής ποδοσφαιριστής, Κώστα Φορτούνης το επιλέγουν και το εμπιστεύονται για τις αυξημένες ανάγκες τους. Αλλά και αρκετοί ακόμα, λιγότερο γνωστοί δρομείς από όλη την Ελλάδα που ήδη έχουν επιλέξει να κοσμεί τα πόδια τους στις running εξορμήσεις τους στα στενά της πόλης.

ultraboostins5.jpg

 

Ψήφο εμπιστοσύνης όμως δίνουν και οι εκατομμύρια φανς του τρεξίματος παγκοσμίως, οι οποίοι εξάντλησαν σε λιγότερο από επτά λεπτά το πρώτο limited edition χρώμα του παπουτσιού, adidas Ultraboost 19 Laser Red. Μην ανησυχείς, όμως, το νέο φετίχ των απανταχού φανατικών του τρεξίματος κυκλοφορεί σε αρκετά ακόμα colorways στη χώρα μας μέσω του adidas.gr/ultraboost, σε επιλεγμένα adidas Stores και τα πολυάριθμα καταστήματα αθλητικών ειδών που συνεργάζονται με τον γερμανικό κολοσσό. Και υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία τρεξίματος και την εισαγωγή του ιδιοκτήτη του στην νέα εποχή του running.

Τσέκαρε και την αχτύπητη καμπάνια: