Ο John Woo επιστρέφει, ο Aquaman κάνει βουτιές, ο Willy Wonka έχει νέο πρόσωπο, και ο Δεκέμβριος μας επιφυλάσσει πολυάριθμες συναρπαστικές επιλογές!


Ο Δεκέμβριος ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του, και μαζί του έρχονται οι γιορτές, αλλά και τα πρώτα τσουχτερά κρύα! Είτε προτιμάτε να χουχουλιάζετε στο σπίτι, είτε έχετε όρεξη για μία βόλτα μέχρι το σινεμά, σας παρουσιάζουμε τις πιο πολυσυζητημένες κυκλοφορίες του Δεκεμβρίου σε κινηματογράφο και συνδρομητικές πλατφόρμες, για να μην βαρεθείτε στιγμή! Ο τελευταίος μήνας του χρόνου μας επιφυλάσσει ένα σωρό σημαντικότατες και πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες, από την «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη και τον «Καπετάν Μιχάλη» του Νίκου Καζαντζάκη, μέχρι την τελευταία σεζόν του The Crown, το τελικό φιλμ του Ken Loach, το sequel μίας ταινίας-σύμβολο των 2000s αλλά και την επιστροφή κορυφαίων σκηνοθετών όπως οι John Woo, Bradley Cooper και Zack Snyder!

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος του αφιερώματος εδώ!

15 Δεκεμβρίου

Οι Κότες το 'Σκασαν: Η Αυγή της Κοτομπουκιάς (Chicken Run: Dawn Of The Nugget)

Το 2000, σε μία περίοδο όπου το στέμμα της Disney είχε αρχίσει να θολώνει, η αμερικάνικη βιομηχανία κινουμένων σχεδίων βρισκόταν σε αναταραχή: Ποιο στούντιο επρόκειτο να αντικαταστήσει το Ποντίκι στην κορυφή του χολιγουντιανού animation; Ένα χρόνο πριν την πρεμιέρα του «Shrek» και λίγο πριν η Pixar καθιερωθεί ως η νέα βασίλισσα του είδους, το «Chicken Run» της Aardman Animations αποτέλεσε μία από τις πιο δημοφιλείς animated κυκλοφορίες της χρονιάς, σπάζοντας κάθε ρεκόρ εισπράξεων και βάζοντας το στούντιο στον κινηματογραφικό χάρτη. Το πρώτο μεγάλου μήκους φιλμ της εταιρίας (που στο παρελθόν μας είχε χαρίσει τους εμβληματικούς Wallace and Gromit και Morph) σημάδεψε ανεξίτηλα την κουλτούρα των 2000s και γοήτευσε το κοινό με το εντυπωσιακό πήλινο animation, αποτελώντας έτσι μία από τις πιο εμβληματικές κυκλοφορίες της εποχής. Σήμερα, 23 χρόνια μετά, οι stop-motion μάγοι της Aardman επιστρέφουν στο κοτέτσι τους, με την «Αυγή της Κοτομπουκιάς» να εξερευνά της αμφιλεγόμενες πρακτικές της βιομηχανίας κρέατος. Η ταινία αναμένεται στο Netflix στις 15 Δεκεμβρίου.

   

21 Δεκεμβρίου

Αquaman: Το Χαμένο Βασίλειο (Aquaman and the Lost Kingdom)

Μετά από 10 χρόνια και 15 ταινίες, το πολυτάραχο κινηματογραφικό σύμπαν της DC φτάνει στο τέλος του. Προσπαθώντας να αναπαράγει την επιτυχία της Marvel, η DC επιχείρησε να μεταφέρει τους εμβληματικούς χαρακτήρες της στη μεγάλη οθόνη (Superman, Batman, Wonder Woman κ.ο.κ), αλλά μία σειρά από λανθασμένες επιχειρηματικές και καλλιτεχνικές αποφάσεις είχαν ως αποτέλεσμα (ως επί το πλείστον) χλιαρές αντιδράσεις, μέτριες κριτικές, και απογοητευτικές εισπράξεις για τα φιλμ της εταιρίας. Μετά από μία δεκαετία γεμάτη απογοητεύσεις, τα μεγάλα κεφάλια της DC αποφάσισαν να δώσουν τέλος στο εγχείρημα χωρίς επισημότητες, με τα τελευταία 2-3 πρότζεκτς του στούντιο να φτάνουν στους κινηματογράφους βιαστικά και χωρίς φανφάρες, εν αναμονή του επερχόμενου reboot. Το «Aquaman and the Lost Kingdom» αποτελεί το τελευταίο φιλμ αυτού του νεκρού σύμπαντος, καθώς και sequel σε μία από τις ελάχιστες εμπορικές επιτυχίες του στούντιο -και βρίσκει για άλλη μία φορά τον γοητευτικό Jason Momoa στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Καπετάν Μιχάλης

Το κλασικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, με τον Αιμίλιο Χειλάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην Κρήτη του 1889, στην καρδιά της επανάστασης, ένας μαυροντυμένος και ατρόμητος μαχητής βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στο ιερό καθήκον και στον θυελλώδη έρωτα. Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κώστα Χαραλάμπους, η ταινία έκανε γυρίσματα σε ολόκληρη την Κρήτη και κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 21 Δεκεμβρίου.

22 Δεκεμβρίου

Rebel Moon

Άφοβος στις δηλώσεις του και τολμηρός στο οπτικό του ύφος, ο Zack Snyder («300», «Watchmen», «Justice League») αποτελεί έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους Αμερικάνους σκηνοθέτες της γενιάς του. Βασισμένο σε ένα απορριφθέν σενάριο «Star Wars» και χωρισμένο σε δύο μέρη, το «Rebel Moon» κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 22 Δεκεμβρίου και ακολουθεί τις περιπέτειες μίας επαναστάτριας κατά τη διάρκεια ενός διαστημικού πολέμου.