Ο John Woo επιστρέφει, ο Aquaman κάνει βουτιές, ο Willy Wonka έχει νέο πρόσωπο, και ο Δεκέμβριος μας επιφυλάσσει πολυάριθμες συναρπαστικές επιλογές.


Ο Δεκέμβριος ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του, και μαζί του έρχονται οι γιορτές, αλλά και τα πρώτα τσουχτερά κρύα! Είτε προτιμάτε να χουχουλιάζετε στο σπίτι, είτε έχετε όρεξη για μία βόλτα μέχρι το σινεμά, σας παρουσιάζουμε τις πιο πολυσυζητημένες κυκλοφορίες του Δεκεμβρίου σε κινηματογράφο και συνδρομητικές πλατφόρμες, για να μην βαρεθείτε στιγμή! Ο τελευταίος μήνας του χρόνου μας επιφυλάσσει ένα σωρό σημαντικότατες και πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες, από την «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη και τον «Καπετάν Μιχάλη» του Νίκου Καζαντζάκη, μέχρι την τελευταία σεζόν του The Crown, το τελικό φιλμ του Ken Loach, το sequel μίας ταινίας-σύμβολο των 2000s αλλά και την επιστροφή κορυφαίων σκηνοθετών όπως οι John Woo, Bradley Cooper και Zack Snyder!

Φόνισσα

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα αποτελεί μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ελληνικές κυκλοφορίες της χρονιάς. Με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την υπογραφή της σεναριογράφου Κατερίνας Μπέη, η ελεύθερη μεταφορά του εμβληματικού μυθιστορήματος του Παπαδιαμάντη έρχεται στις 30 Νοεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Σιωπηλή Οργή (Silent Night)

Ο John Woo αποτελεί θρύλο του παγκόσμιου σινεμά δράσης: Οι ταινίες του τις δεκαετίες του '80 και του '90 στο Χονγκ Κονγκ έφεραν την επανάσταση στο είδος, δημιουργώντας τον παρατραβηγμένο συνδυασμό πολεμικών τεχνών και χορογραφημένου πιστολιδιού (το λεγόμενο... «Gun-Fu») που ξέρουμε σήμερα τόσο καλά. To επαναστατικό στυλ του Woo εφαρμόστηκε στην τριλογία «The Matrix» των αδελφών Γουατσόφσκι και στη συνέχεια έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του αμερικάνικου σινεμά, από το «Wanted» και το «Equilibrium» μέχρι το πιο πρόσφατο «John Wick». Ο ίδιος ο Woo δημιούργησε μία σειρά από καλτ διαμαντάκια στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του '90 (Face/Off, Broken Arrow), πριν επιστρέψει στο Χονγκ Κονγκ όπου και συνέχισε να δημιουργεί ταινίες για πάνω από 20 χρόνια. Σήμερα, ο Woo επιστρατεύει τον Joel Kinnaman και επιστρέφει στο Χόλιγουντ, με μία χριστουγεννιάτικη ταινία δράσης γεμάτη εκρήξεις, τεστοστερόνη αλλά και... μηδενικούς διαλόγους! Η ταινία προβάλλεται από 30 Νοεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Η Τελευταία Παμπ (The Old Oak)

Κάθε νέα ταινία του Ken Loach αποτελεί μέγα γεγονός για τους σινεφίλ, πόσο μάλλον όταν αποτελεί την τελευταία της καριέρας του! Ο θρυλικός Βρετανός σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί μετά από αυτό το φιλμ, το οποίο λαμβάνει χώρα σε ένα απομονωμένο χωριό της Βόρειας Αγγλίας. Με τους κατοίκους να λιγοστεύουν και τα ορυχεία να κλείνουν ένα-ένα, η Τελευταία Παμπ του χωριού παλεύει να επιβιώσει σε ένα μέλλον που φαντάζει αβέβαιο, όταν ξαφνικά, ένα αναπάντεχο ρεύμα προσφύγων κάνει την εμφάνισή του. Εξερευνώντας με ωμό ρεαλισμό αλλά και αισιοδοξία την φτώχεια, την αστεγία, τα εργατικά δικαιώματα και την καθημερινότητα των χαμηλών τάξεων και των προσφύγων, η φιλμογραφία του Loach αποτελεί διαμάντι της βρετανικής κινηματογραφικής ιστορίας. H ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από 7 Δεκεμβρίου.

Ένα Ταξίδι για Πάπιες (Migration)

Ακολουθώντας τις υπερεπιτυχημένες ταινίες «Minions» και «Despicable Me» που καθόρισαν την προηγούμενη δεκαετία, αλλά και την ταινία-φαινόμενο «Super Mario Bros.» που είδαμε την περασμένη άνοιξη, η Illumination επιστρέφει με μία ολοκαίνουρια animated κομωδία. Μία οικογένεια από πάπιες ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι της Αποδημίας και μπλέκεται σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες, σε μία από τις πιο οπτικά εντυπωσιακές παραγωγές του στούντιο. Η ταινία κυκλοφορεί στα σινεμά στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο Μαέστρος (Maestro)

5 χρόνια μετά το οσκαρικό «A Star Is Born», ο Bradley Cooper επιστρέφει με τη δεύτερη ταινία του. Πέρα από τα σκηνοθετικά ηνία, ο γοητευτικός ηθοποιός αναλαμβάνει εδώ και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενσαρκώνοντας τον θρυλικό συνθέτη Leonard Bernstein. Η ταινία κυκλοφορεί στις 7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους, και θα είναι διαθέσιμη στις 20 Δεκεμβρίου στο Netflix.

 

Το Στέμμα (The Crown)

Μετά από 8 χρόνια και 6 πολυτάραχες σεζόν, το «Στέμμα» του Netflix φτάνει επιτέλους στο τέλος του. Μία από τις πιο δημοφιλείς, εμβληματικές, καλοφτιαγμένες αλλά και αμφιλεγόμενες σειρές της πλατφόρμας, το «Στέμμα» έγινε συνώνυμο του Netflix για τη δεκαετία του 2010, εξερευνώντας τις ζωές και τα ντράβαλα της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Η 6η και τελευταία σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 16 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 14 Δεκεμβρίου (οπότε και τα τελευταία 5 επεισόδια θα κυκλοφορήσουν ταυτοχρόνως), με το σενάριο να εστιάζει στις ζωές των βασιλικών στην αυγή του 21ου αιώνα, τον θάνατο της Diana, αλλά και τα σκάνδαλα των νεαρών Harry και William.

Wonka

Ο Timothee Chalamet αναλαμβάνει ακόμη έναν εμβληματικό ρόλο, αυτή τη φορά κραδαίνοντας το μπαστούνι του θεότρελου Willy Wonka. Η νέα ταινία του Paul King («Paddington») εξερευνά τα νεανικά χρόνια του εκκεντρικού σοκολατοποιού που γνωρίσαμε στο κλασικό μυθιστόρημα του Roald Dahl, σε μία ολοκαίνουρια, φαντασμαγορική περιπέτεια. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Gene Wilder και Johnny Depp, ο Chalamet είναι ο τρίτος ερμηνευτής που καλείται να ενσαρκώσει τον Wonka στην οθόνη, αποδυκνείοντας για άλλη μια φορά πως αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους νεαρούς σταρ του Χόλιγουντ (Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από 14 Δεκεμβρίου).

...συνεχίζεται!