8 χρόνια μετά το επικό Mad Max Fury Road, ο George Miller επιστρέφει με την Anya Taylor-Joy στον ομώνυμο ρόλο.


Οκτώ ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που το Mad Max: Fury Road σάρωσε σε box office και Oscars και είναι πια καιρός για τη συνέχεια του αγαπημένου franchise, με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Furiosa που εδώ και καιρό ξέραμε πως έρχεται για να σαρώσει με τη σειρά του. Έτσι λοιπόν, το πρώτο trailer εν μέσω της βραζιλιάνικης Comic-Con είναι εδώ, για να μας δώσει μια πρώτη ματιά στον θαυμαστό κόσμο της ταινίας.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε και πάλι ο George Miller, με την prequel ταινία να έχει στο επίκεντρό της την περιπέτεια της νεαρής Furiosa, την οποία υποδύεται η Anya Taylor-Joy. Μαζί της στην post-apocalyptic παραγωγή συμπρωταγωνιστούν οι Chris Hemsworth, Tom Burke και Alyla Browne, ενώ το σενάριο του Furiosa: A Mad Max Saga όπως τιτλοφορείται επίσημα, υπογράφει ο Miller μαζί με τον Nico Lathouris.

Δείτε το trailer του Furiosa: A Mad Max Saga

«Ήμουν σε έναν άλλον πλανήτη τους τελευταίους επτά μήνες. Νομίζω ότι πρέπει να καθίσω και να χωνέψω τα όσα έγιναν εκεί τους τελευταίες αυτούς μήνες» δήλωσε χαρακτηριστικά η Taylor-Joy τον Νοέμβριο του 2022, όταν και ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του prequel του Mad Max.

Τα γεγονότα του Furiosa λαμβάνουν χώρα 45 χρόνια μετά την κατάρρευση του πολιτισμού και θα διηγηθούν όπως αναφέρεται στο σχετικό υλικό της ταινίας και σε δηλώσεις της Taylor-Joy «μια ιστορία θάρρους, επιβίωσης και απίστευτης ελπίδας».

Η Furiosa είναι η 5η κατά σειρά ταινία στο σύμπαν του Mad Max, στο οποίο και είδαμε πρώτα μια τριλογία με πρωταγωνιστή τον Mel Gibson (Mad Max του 1979, Mad Max: Road Warrior του 1981 και Mad Max: Beyond Thunderdome του 1985). Το2015, ο Tom Hardy υποδύθηκε τον Max Rockatansky απέναντι στη Furiosa της Theron στο Mad Max: Fury Road, που κέρδισε έξι χρυσά αγαλματίδια στα Oscars εκείνης της χρονιάς, μεταξύ των οποίων και το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας.

Το Furiosa: A Mad Max Saga θα βγει στις αίθουσες στις 22 Μαΐου του 2024.