Με το «Gran Turismo» στις αίθουσες και το «Ferrari» έτοιμο να βάλει μπρος, συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις κορυφαίες μηχανοκίνητες κινηματογραφικές ταινίες!


Μπαίνοντας στον 21ο αιώνα, το Χόλιγουντ είχε στη διάθεσή του αναρίθμητα εργαλεία για να δημιουργήσει τις πιο συναρπαστικές, απίθανες, εξωφρενικές σκηνές δράσης με αυτοκίνητα: Ψηφιακά γραφικά, περίπλοκα κατασκευάσματα, εντυπωσιακές κινήσεις τις κάμερας είναι πλέον βούτυρο στο ψωμί των κινηματογραφιστών, και τα αποτελέσματα αφήνουν ιστορία.

Taxi (1998)

Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ολόκληρη λίστα με το ρόλο των Ταξί στον παγκόσμιο κινηματογράφο, θα αρκεστούμε όμως στο εμβληματικό «Taxi» του 1998, την ξέφρενη γαλλική κωμωδία που ενθουσίασε το ευρωπαϊκό κοινό και γέννησε 2 σίκουελ.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Πριν ο Vin Diesel και η παρέα του βγουν «εκτός δρόμου» με πυραυλοκίνητα αμάξια και υπερηρωικές περιπέτειες, το απόλυτο αυτοκινητιστικό franchise ασχολιόταν ακόμη με κόντρες και αγωνιστικά: Tο «The Fast and the Furious: Tokyo Drift» του 2006 πήρε έμπνευση από την Ιαπωνική drag racing σκηνή και μας προσέφερε ένα διασκεδαστικότατο, καθαρόαιμο φιλμ δράσης που καθόρισε την αισθητική της δεκαετίας του 2000.

Cars (2006)

Όπως η δεκαετία του '70, έτσι και η δεκαετία του 2000 ήταν μια δεύτερη αναγέννηση για τα αμάξια, τις φόρμουλες και τους κάθε λογής μηχανοκίνητους αγώνες: H 7η μεγάλου μήκους ταινία της Pixar αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την αγάπη των παιδιών για κάθε λογής τροχήλατο κατασκεύασμα, εξερευνώντας έναν κόσμο που κατοικείται από... ζωντανά αυτοκίνητα! Μπορεί τα «Αυτοκίνητα» της Pixar να μην κατέχουν μία θέση στις κορυφαίες στιγμές του στούντιο, αποτελούν ωστόσο μια ενήλικη, ενδιαφέρουσα, συναρπαστική ιστορία που μιλά για τη ζωή, την πρόοδο και τις ανθρώπινες σχέσεις, χαρίζοντάς μας ταυτοχρόνως μερικές απίθανες σκηνές δράσης.

Rush (2013)

Επιστρέφοντας στη δεκαετία του '70, η κόντρα του James Hunt με τον Niki Lauda άφησε ιστορία στα κατάστιχα της Formula 1, ενθουσιάζοντας το παγκόσμιο κοινό. Το 2013, ο Ron Howard αποφάσισε να μεταφέρει τη θρυλική ιστορία στο πανί, δημιουργώντας μια ταινία που, μπορεί να έχει κάπως σχηματικούς χαρακτήρες, είναι ωστόσο ακλόνητα ατμοσφαιρική και άρτια σκηνοθετημένη, επιβεβαιώνοντας πως παρά το χαμηλό προφίλ του, ο Howard έχει μια άξια θέση στην αμερικάνικη dream team της γενιάς του, δίπλα στον Spielberg και τον Lucas. Chris Hemsworth Και Daniel Bruhl παραδίδουν εδώ ένα ζευγάρι απίθανες ερμηνείες, φέρνοντας στο μυαλό την ανελέητη κόντρα του αξέχαστου «Amadeus».

Mad Max: Fury Road (2015)

Μετά από δύο δεκαετίες απουσίας, ο George Miller επέστρεψε στον αποκαλυπτικό κόσμο του Mad Max, παραδίδοντάς μας μια ασταμάτητη ταινία δράσης γεμάτη heavy metal τροχοφόρα κατασκευάσματα: Φλογοβόλα, πριόνια, αλυσίδες, καρφιά και στυλάρια στολίζουν τις τζιπάρες και τα φορτηγά του Μαξ και της παρέας του, σε ένα ανελέητο κυνηγητό στην καρδιά της ερήμου!