Από την Barbie μέχρι το G.I.Joe


Με την πολυαναμενόμενη «Barbie» της Greta Gerwig να ετοιμάζεται να εισβάλλει στις οθόνες όλου του κόσμου, αναπολούμε τις φορές που το Χόλιγουντ επιχείρησε να μεταφέρει τα παιδικά παιχνίδια στην οθόνη.

Cluedo (1985)

Πολλά επιτραπέζια παιχνίδια έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, άλλα με περισσότερη, και άλλα με λιγότερη επιτυχία. Είναι λογικό εξάλλου, μιας και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια εμπεριέχουν συναρπαστικές περιπέτειες και περίπλοκες ιστορίες.

Το πασίγνωστο παιχνίδι μυστηρίου Cluedo (αμερικανιστί Clue) μεταφέρθηκε στο σινεμά το 1985 και από τότε έγινε cult classic: Οι θεατές της εποχής έμειναν έκπληκτοι μάλιστα, όταν αντιλήφθηκαν πως η ταινία είχε πολυάριθμα διαφορετικά φινάλε!

G.I. Joe (2009-σήμερα)

Τα «G.I.Joe» αποτελούν δημοφιλέστατα παιχνίδια στην Αμερική, και φυσικά δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τη μεγάλη οθόνη: Το 2009, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Stephen Sommers (The Mummy) ανέλαβε να μεταφέρει τα θρυλικά παιχνίδια στο πανί, παραδίδοντάς μας μία απολαυστική περιπέτεια, η οποία γέννησε δύο σίκουελ.

Ouija (2014-2016)

Το τρομακτικό επιτραπέζιο παιχνίδι μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο δύο φορές τα τελευταία χρόνια, ανανεώνοντας το brand για μια νέα γενιά καταναλωτών.

Lego (2014-2019)

Τα Lego είναι τα αγαπημένα τουβλάκια γενιών και γενιών, πλημμυρίζοντας τα απανταχού παιδικά δωμάτια. Η «Ταινία Lego» του 2014, που φέρει την υπογραφή των Phil Lord και Chris Miller (21 Jump Street, Into the Spider-Verse), αποτέλεσε την πρώτη κινηματογραφική παραγωγή της εταιρίας, και απέδειξε πως μία ταινία-διαφήμηση μπορεί να είναι και έργο τέχνης υψηλού κύρους. Η αναπάντεχη επιτυχία της ταινίας οδήγησε στη δημιουργία τριών sequel.

Transformers (2007-Σήμερα)

Κατασκευασμένα το 1984 και βασισμένα σε μια ιαπωνική σειρά παιχνιδιών, τα Transformers σημάδεψαν τη δεκαετία του '80 με την παρουσία τους στα ράφια των παιχνιδοπωλείων, αυτό που τα έκανε να ξεχωρίζουν ωστόσο, ήταν η ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων: Σχεδιασμένα ως μισάωρες διαφημίσεις, τα επεισόδια της σειράς μάγεψαν μια ολόκληρη γενιά θεατών, και γέννησαν μια εντυπωσιακή κινηματογραφική ταινία. Δύο δεκαετίες μετά, ο πληθωρικός σκηνοθέτης δράσης Michael Bay ανέλαβε να μεταφέρει τα Transformers στον εικοστό πρώτο αιώνα, δημιουργώντας μία σειρά ταινιών που άφησε εποχή με τα εντυπωσιακά γραφικά της, σπάζοντας ταμία στις τέσσερις γωνίες του κόσμου.