Δράμα, συναίσθημα και πολύ σεξ!


Με τη Zendaya στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τους γοητευτικούς Josh O'Connor και Mike Faist να την πλαισιώνουν παθιασμένα, το πολυαναμενόμενο «Challengers» του Luca Guadagnino (Bones and All, Call Me by Your Name) υπόσχεται να αναβιώσει το είδος του φλογερού ερωτικού δράματος: Από τις απαρχές του κινηματογράφου, μέχρι και την σεξουαλικά φορτισμένη δεκαετία του '90, τα φλογερά ερωτικά τρίγωνα ήταν πάντοτε αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας φιλμογραφίας, με τους απανταχού κινηματογραφιστές να παίρνουν την ευκαιρία να μας σκανδαλίσουν με taboo σκηνές και σέξι πρωταγωνιστές. Εν αναμονή του «Challengers», λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τα πιο φλογερά ερωτικά τρίγωνα που έχουν κοσμήσει το κινηματογραφικό πανί!

Cruel Intentions (1999)

Βασισμένη στο ομώνυμο γαλλικό μυθιστόρημα του 1782, η ταινία ακολουθεί δύο θετά αδέλφια (Sarah Michelle Gellar, Ryan Philippe) στο Μανχάταν του 1998, τα οποία επιχειρούν να γοητεύσουν την κόρη ενός πάμπλουτου διευθυντή (Reese Witherspoon). Όταν κυκλοφόρησε, το «Cruel Intentions» έκανε αίσθηση και δίχασε το κοινό, ενώ σήμερα θεωρείται κλασικό χάρη στο γαργαλιστικό δράμα και το γοητευτικότατο καστ του.

Love (2015)

Η φιλμογραφία του Gaspar Noe ξεχειλίζει από ακατάλληλες σκηνές και σοκαριστικά ταμπού, και φυσικά το «Love» του 2015 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση: Γεμάτο explicit ερωτικές σεκάνς και μπόλικο δράμα, το φιλμ ακολουθεί την σχέση δύο γυναικών με έναν Αμερικανό στο Παρίσι, και αποτελεί μία από τις τολμηρότερες ταινίες του δημιουργού.

The Dreamers (2003)

H ταινία που έβαλε την Eva Green στον κινηματογραφικό χάρτη και την καθόρισε ως sex symbol των 2000s, το «The Dreamers» αποτελεί κατά πολλούς το κύκνειο άσμα του Bernardo Bertolucci, και ακολουθεί ένα σινεφίλ τρίο στο Παρίσι του 1968. Με φόντο τις φοιτητικές διαδηλώσεις, δύο αδέλφια και ένας Αμερικανός φοιτητής μπλέκονται σε μια σειρά από ερωτικά μπερδέματα.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Ο Γούντι Άλεν είναι αν μη τι άλλο... ειδικός στα αμφιλεγόμενα ταμπού, και το «Vicky Christina Barcelona» είναι παροιμιώδες στον τομέα του ερωτικού σινεμά. Scarlett Johanson, Rebecca Hall, Penelope Cruz, Javier Bardem και Βαρκελώνη είναι εδώ πιο hot από ποτέ.

Y tu mamá también (2001)

Το κλασικό road trip του Αλφόνσο Κουαρόν μας σύστησε τα αιώνια «φιλαράκια» των Diego Luna (Andor) και Gael Garcia Bernal (Werewolf by Night), αλλά και την απίθανη Maribel Verdu (The Flash) σε ένα φιλμ που συνδυάζει την αθωότητα με τo ταμπού και την παιδικότητα με το πένθος. Eξερευνώντας την ιστορία του Μεξικού, τις ταξικές διαφορές, την σεξουαλική καταπίεση και πολλές ακόμη από τις αγαπημένες θεματικές του δημιουργού του, το «Y tu mamá también» είναι ένα τρυφερό, ατμοσφαιρικό ταξίδι στη Μεξικανική ύπαιθρο.

Carnal Knowledge (1971)

Και φυσικά, δε θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τη λίστα μας χωρίς να ρίξουμε μια ματιά στην αντικουλτούρα των '60s, και συγκεκριμένα, στην φλογερή φιλμογραφία του Mike Nichols. Mπορεί το μυαλό μας να πηγαίνει κατευθείαν στο ερωτικό δίλημμα του Ντάστιν Χόφμαν στον «Πρωτάρη» του 1967, εμείς όμως επιλέγουμε εδώ ένα άλλο μεγάλο σύμβολο του counterculture σινεμά: Το 1971, ο Jack Nicholson πρωταγωνιστεί στο «Carnal Knowledge», ένα φιλμ τόσο τολμηρό για την εποχή του, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.