Αστείες γάτες, σκύλοι, άλογα και χελώνες. Τα Comedy Pet Photography Awards αποκαλύπτουν τις 15 νικητήριες φωτογραφίες που μας έκαναν να γελάσουμε.


«Συνεχίζοντας από την απίστευτη επιτυχία και φοβερή ανταπόκριση που είχαμε όταν “τρέξαμε” τα πρώτα Comedy Wildlife Photography Awards πριν από λίγα χρόνια, ο Tom και εγώ είχαμε άλλη φαεινή ιδέα: Γιατί να μην “τρέξουμε” άλλον ένα διαγωνισμό, αυτή τη φορά με αστείες και κωμικές φωτογραφίες με κατοικίδια; Αυτή ήταν ιδέα! Μοιράζοντας με όλους feel good, με θετική ενέργεια, αστείες φωτογραφίες με κατοικίδια, θα μπορούσαμε να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να αρχίσει να υποστηρίζει μικρές οργανώσεις που αγωνίζονται για το καλό των ζώων και να κάνουμε τις ζωές κάπως καλύτερες. 

Όλοι αγαπάμε τα κατοικίδιά μας, ειδικά όταν μας κάνουν να γελάμε και έτσι αυτός ο διαγωνισμός με φωτογραφίες κατοικίδιων είναι μία γιορτή για όλους αυτούς τους υπέροχους τριχωτούς και φτερωτούς, με λέπια και οπλές, φίλους που μας κρατάνε την καλύτερη παρέα».

Αυτά είναι τα λόγια του Βρετανού φωτογράφου άγριας φύσης Paul Joynson-Hicks που μαζί με τον φωτογράφο εσωτερικών χώρων και αρχιτεκτονικής Tom Sullam διοργανώνουν τους πιο καλόκαρδους και ενδιαφέροντες διαγωνισμούς φωτογραφίας στο internet, τα Comedy Pet Photography Awards. Ο Paul Joynson-Hicks συνεχίζει «Αυτή είναι η αποστολή μας και είναι ξεκάθαρη, θέλουμε να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για την προστασία και το καλό των ζώων. Πίσω από κάθε χιουμοριστική φωτογραφία και video του διαγωνισμού, υπάρχει ένα σοβαρό και θεμελιώδες μήνυμα για να βοηθήσουμε, να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε τα ζώα μας με τον πιο ανθρώπινο τρόπο. Και κάθε χρόνο που ο διαγωνισμός μας μεγαλώνει όλο και περισσότερο, το μήνυμα γίνεται ακόμα και πιο δυνατό για να βοηθήσουμε τα ζώα».

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις 15 φωτογραφίες που κέρδισαν για το 2024, με τον πρώτο νικητή να λαμβάνει το χρηματικό ποσό των 500 λιρών Αγγλίας (περίπου 600 ευρώ), μαζί με ένα κύπελλο και μία τσάντα για φωτογραφική μηχανή. 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ & Νικητής Κατηγορίας Σκύλου "Not Just For Cats" Sarah Haskell

 

Νικητής Κατηγορίας Γάτας "Cat in a trap like Super Mario" Kenichi Morinaga

Νικητής Κατηγορίας Αλόγου "I think i saw a mouse!" Debby Thomas



Κατηγορία Όλα Τα Άλλα Πλάσματα "The New Rose" Jonathan Casey

Νικητής Κατηγορίας Junior "Tired Donkey" Charlotte Kitchen

Κατηγορία Pets Who Look Like Their Owners "The Proud Pup and his best friends" Darya Zelentsova

Νικητής People's Choice Award "Tarzan" Kazutoshi Ono

"Dancing Queen" Vera Faupel

"I Believe I Can Fly" Julie Smith

"Nosey Neighbours" Emma Beardsmore

"Grumpy Dog" Luiza Ribeiro

"You didn't hear this from me" Kenichi Morinaga

"Everybody was Kung Fu fighting" Sylvia Michel

"Peek A Boo" Sylvia Michel

"Kitty in the Kitchen" Atsuyuki Ohshima