Η νέα εταιρία του του ιδιοκτήτη της Tesla και SpaceX θα δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης για έναν ξεχωριστό σκοπό


Την ίδρυση μιας νέας, πολλά υποσχόμενης εταιρίας ανακοίνωσε ο Elon Musk, η οποία και θα δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Η xAI, όπως και ονομάζεται, θα έχει σύμφωνα με τον ιδρυτή της έναν ιδιαίτερα ξεκάθαρο, αλλά και ξεχωριστό στόχο: Να κατανοήσει την πραγματική φύση του σύμπαντος.

Ο Musk πρόκειται να είναι ο επικεφαλής της νέας εταιρίας, η οποία έρχεται μετά τις άκρως επιτυχημένες Tesla και SpaceX. Ο Musk έχει επιστρατεύσει επιστήμονες που έχουν εργαστεί στο παρελθόν στις εταιρίες DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Τα μέλη της ομάδα του έχουν συνεισφέρει στην ανάπτυξη των σημαντικότατων AlphaStar, AlphaCode, Inception, Minerva, GPT-3.5 και GPT-4.

Η xAI είναι ξεχωριστή εταιρία από την X Corp, τη μητρική του Twitter, αλλά θα συνεργαστεί στενά με την Tesla, το Twitter και άλλες εταιρίες για να φέρει εις πέρας την αποστολή της.

Περισσότερα για το όλο εγχείρημα αναμένεται να αποκαλυφθούν σε ένα Twitter Spaces chat την Παρασκευή 14 Ιουλίου, που ο τεχνολογικός κόσμος θα παρακολουθήσει με περίσσιο ενδιαφέρον.

Ως προς τα κατορθώματα του Musk μέχρι σήμερα, ο ίδιος συνέβαλε στη δημιουργία του PayPal, ίδρυσε την SpaceX που είναι ίσως η κορυφαία εταιρία στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας σήμερα, ενώ μέσα από την Tesla έχει εξελίξει για τα καλά τις ηλεκτρικές προτάσεις στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. Είναι επίσης συνιδρυτής της Neuralink που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής και εδώ και λίγο καιρό, ιδιοκτήτης του Twitter.