Τα Stories και μερικά ακόμη εργαλεία για τους streamers που χρησιμοποιούν το medium πρόκειται να γίνουν σύντομα διαθέσιμα


Κατά τη διάρκεια του Twitch Con 2023 που διεξήχθη στο Παρίσι, η livestreaming πλατφόρμα του Twitch ανακοίνωσε μερικές πολύ σημαντικές αλλαγές που αναμένεται να δούμε το επόμενο διάστημα στο δημοφιλές medium.

Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές δεν είναι άλλη από αυτή που δίνει στην πλατφόρμα ένα makeover που θυμίζει Instagram, με τα Stories να έρχονται σε αυτήν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Αυτά θα εμφανίζονται στην σελίδα "Following" της εφαρμογής του Twitch για τα κινητά, ενώ μάλιστα θα περνούν από το φίλτρο των κανόνων της κοινότητας που θα ελέγχει και τυχόν παραβάσεις. Οι δημιουργοί θα μπορούν επίσης να περιορίσουν το ποιοι θα βλέπουν τα Stories τους μόνο σε όσους ακολουθούν οι ίδιοι.

Στις αλλαγές έρχεται να προστεθεί και το Discovery Feed που υπόσχεται να διευκολύνει τους δημιουργούς να αυξήσουν το κοινό τους όσο οι ίδιοι δεν κάνουν streams, μια λειτουργία που επίσης θα περιλαμβάνεται στα κινητά τηλέφωνα. Το εν λόγω χαρακτηριστικό θα δοκιμαστεί πρώτα σε επιλεγμένους content creators και χρήστες του Twitch, μέχρι να γίνει ευρέως διαθέσιμο προς τα τέλη του 2023.

Στα ττέλη Αυγούστου θα κυκλοφορήσει επίσης το εργαλείο απευθείας εξαγωγής κάθετων βίντεο αλλά και η δημοσίευσή τους απευθείας στο TikTok, που θα λύσει τα χέρια πολλών συστηματικών χρηστών.

To Twitch ανακοίνωσε επιπλέον την παροχή μεγαλύτερου ελέγχου στους δημιουργούς, σχετικά με το πότε θα εμφανίζονται διαφημιστικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια των μεταδόσεών τους. Αυτό θα γίνεται μέσω ενός χρονομετρητή αντίστροφης μέτρησης στο chat, το οποίο θα εμφανίζει ακριβώς πότε πρόκειται να αναπαραχθεί μια διαφήμιση. Αν η διαφήμιση αυτή διακόπτει μια κομβική στιγμή του livestream, ο streamer θα έχει το δικαίωμα να καθυστερήσει την προβολή της.