Η μεγαλύτερη υπηρεσία streaming στον κόσμο γίνεται ακόμη πιο ισχυρή


Το Netflix φαίνεται πως απέκτησε 5,9 εκατομμύρια νέους συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο του 2023, έπειτα από την απόφασή του να απαγορεύσει για τα καλά την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης μεταξύ πολλών χρηστών και νοικοκυριών. Με αυτήν την κίνηση, η μεγαλύτερη υπηρεσία streaming στον κόσμο πέτυχε τα προβλεπόμενα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ύψους 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ξεπέρασε τα αναμενόμενα λειτουργικά έσοδα των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φτάνοντας τα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα, μέχρι 238,4 εκατομμύρια συνδρομές παγκοσμίως, φαίνεται πως το Netflix βγαίνει για τα καλά κερδισμένο, εξασφαλίζοντας τον περιορισμό των χαμένων κερδών και την απόκτηση όλο και περισσότερων συνδρομητών σε βάθος χρόνου.

Τον Μάιο, οι συνδρομητές του προγράμματος Standard του Netflix (15,49 $ το μήνα) και του επιπέδου Premium (19,99 $ το μήνα) είχαν την επιλογή να πληρώνουν επιπλέον 7,99 $ το μήνα για κάθε άτομο που χρησιμοποιεί τον κωδικό πρόσβασής τους σε διαφορετικό νοικοκυριό. Όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στο Βασικό πρόγραμμα (9,99 $ το μήνα χωρίς διαφημίσεις) και στο Standard with Ads (6,99 $ ανά μήνα) δεν είχαν την επιλογή.

Παρά τη διαδικτυακή κατακραυγή για την αλλαγή, το Netflix δηλώνει ότι θα διατηρήσει την ίδια πολιτική περιορισμού της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, που εξυγιαίνει τη λειτουργία του. Ανταγωνιστές της εταιρίας όπως η Disney, η Paramount, η NBCUniversal και η Warner Bros. Discovery αγωνίζονται να κάνουν μάλιστα το ίδιο.