Ο δεκάλογος του νεοσύλλεκτου στο πανεπιστήμιο.


Η έναρξη της φοιτητικής σου ζωής είναι μια από τις πιο γλυκές και fun περιόδους ολόκληρης της ζωής σου, όπου ως ενήλικος πια ξεκινάς να εξερευνάς για τα καλά τα ενδιαφέροντά σου και ολοκαίνουριες εμπειρίες, γνωρίζοντας ανθρώπους που θα σε συντροφεύσουν για πάντα σε ό,τι επιλέξεις να κάνεις. Να λοιπόν και δέκα πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε ως πρωτοετής φοιτητής ή φοιτήτρια, για να ζήσεις την εμπειρία στο full.

Εξερεύνησε την πόλη που πέρασες

Εξερεύνησε σε βάθος την πόλη όπου πέρασες για σπουδές ή και αυτήν στην οποία παραμένεις ακόμα, γνωρίζοντας όλες τις πτυχές της και αναζητώντας όλο το fun και τις εμπειρίες που μπορεί να σου προσφέρει.

Γράψου σε ομάδες και συλλόγους σχετικές με τα ενδιαφέροντά σου

Τα πανεπιστήμια προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ομάδων και συλλόγων για τους φοιτητές, ανάλογα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους. Είτε πρόκειται για αθλητική ομάδα, πολιτιστικό σύλλογο ή για μια συλλογικότητα που εστιάζει στον εθελοντισμό ή την πολιτική, γράψου σε ό,τι σου ταιριάζει για να εξερευνήσεις νέες πτυχές του εαυτού σου και να κάνεις ακόμα περισσότερους φίλους.

Ασχολήσου με τον αθλητισμό

Μπορεί η χρονιά των πανελλαδικών να μην ήταν και η χρονιά σου ως προς τη συμμετοχή σου σε αθλήματα και συστηματική γυμναστική, τώρα όμως δεν έχεις καμία δικαιολογία για να πεις “pass” στο να φροντίσεις σώμα και πνεύμα διασκεδάζοντας.

Παρακολούθησε εκδηλώσεις προσανατολισμού

Παρακολούθησε εκδηλώσεις προσανατολισμού και εργαστήρια σχετικά με τις σπουδές σου, που θα σε βοηθήσουν ακόμη περισσότερο να ανακαλύψεις προς τα που θέλεις να εστιάσεις τα επόμενα χρόνια. Θα γνωρίσεις επίσης νέους ανθρώπους, θα μάθεις για τους πόρους της πανεπιστημιούπολης και θα εξοικειωθείς με τη ζωή στο πανεπιστήμιο.

Κάνε εκδρομές

Αυτή είναι η χρονιά σου για να κάνεις μπόλικα ταξίδια και εκδρομές ανάλογα με την οικονομική σου δυνατότητα, είτε κοντά στην πόλη των σπουδών σου, είτε στο εξωτερικό.

Πήγαινε σε όλα τα πάρτι

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνεις μέχρι τελικής πτώσεως στο πρώτο (και όχι μόνο) έτος, αυτό δεν είναι άλλο από το να πας σε όλα τα φοιτητικά πάρτι εκεί εξώ. Εκεί θα αποκτήσεις εμπειρίες που θα έχεις να θυμάσαι μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Βρες ένα νέο χόμπι

Χορός; Ξυλουργική; Ένα νέο μουσικό όργανο; Διάλεξε ένα νέο χόμπι για μπόλικη διασκέδαση, που θα σε κάνει να πορωθείς.

Διάβασε

Πανεπιστήμιο δεν σημαίνει μόνο διάβασμα στα πλαίσια των σπουδών σου, αλλά και γύρω από ένα σωρό νέα ενδιαφέροντα και θεματικές που θα ανακαλύπτεις με τον καιρό. Εκμεταλλεύσου τον χρόνο που θα έχεις στη διάθεσή σου και γίνε το bookworm που πάντα ήθελες.

Ανάπτυξε ουσιαστικές σχέσεις με τους καθηγητές σου

Στο πρώτο έτος, ανάπτυξε ουσιαστικές σχέσεις με τους καθηγητές σου, βρίσκοντας τους μέντορες που θα σε βοηθήσουν με την πορεία που θέλεις να ακολουθήσεις στις σπουδές και τα επαγγελματικά σου. Θα λάβεις σωστή καθοδήγηση για όσα θέλεις να κάνεις και την απαραίτητη επιβεβαίωση κάθε φορά που θα σκίζεις σε μια εργασία ή εξεταστική.

Εξερεύνησε ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό

Εξερεύνησε εάν το πανεπιστήμιό σου προσφέρει προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό για πρωτοετείς φοιτητές. Η εξερεύνηση μιας νέας χώρας και πολιτισμού μπορεί να είναι μια αξέχαστη εμπειρία, που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις περαιτέρω τον χαρακτήρα και τα ενδιαφέροντά σου.