Λίγο πριν βρεθείς στα έδρανα του πανεπιστημίου για πρώτη φορά, δες ποιες είναι οι βασικές αγορές που πρέπει να πραγματοποιήσεις με το ξεκίνημα του ακαδημαϊκού έτους.


Οι εξετάσεις τέλειωσαν, το πρώτο καλοκαίρι απελευθέρωσης από το σχολείο ολοκληρώθηκε και τώρα ετοιμάζεσαι αισίως για το πρώτο έτος των σπουδών σου και την ανταμοιβή των κόπων σου. Λίγο πριν ξεκινήσουν λοιπόν τα μαθήματα και η νέα σου ζωή εντός πανεπιστημίου, δες ποιες είναι μερικές από τις βασικές αγορές που πρέπει να πραγματοποιήσεις, για να είσαι full εξοπλισμένος/-η για το εξάμηνο που τώρα αρχίζει.

Γραφική ύλη

Μην παραλείψεις να αγοράσεις τα απαραίτητα εφόδια για τη σχολή, δηλαδή τη γραφική ύλη που θα χρειαστείς όπως ακριβώς έκανες στο σχολείο. Τετράδια, στιλό, μολύβια και άλλα χαρτικά, όπως φακέλους οργάνωσης για τις σημειώσεις σου, αλλά και μια βολική τσάντα ή σακίδιο που θα σου επιτρέπει να μεταφέρεις όχι μόνο βιβλία, αλλά και το laptop σου στη βιβλιοθήκη της σχολής.  

Κλινοσκεπάσματα και λευκά είδη

Αν έχεις περάσει σε μια σχολή σε άλλη πόλη, τότε με τη νέα χρονιά ετοιμάζεσαι να ανοίξεις και το φοιτητικό σου σπίτι. Μην παραλήψεις λοιπόν να αγοράσεις κλινοσκεπάσματα και λευκά είδη στο γούστο σου, αποφεύγοντας αυτά που θα σου φόρτωνε η μαμά και ο μπαμπάς! Σεντόνια, μαξιλαροθήκες και πετσέτες στα χρώματα της αρεσκείας σου, και αμέσως ο χώρος σου θα γίνει ομορφότερος και στα μέτρα σου.

Μικρές συσκευές που σου λύνουν τα χέρια

Το ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής σε άλλη πόλη μπορεί να είναι super fun, έχει όμως και τις προκλήσεις του. Κι επειδή η μαγειρική είναι κάτι που θα σε απασχολήσει, σκέψου την αγορά μικρών συσκευών που θα σου λύσουν τα χέρια, όπως ένας φούρνος μικροκυμάτων ή ένα air fryer. Έτσι θα μαγειρεύεις πιο εύκολα, με ταχύτητα και υγιεινά.

Βασικά στοιχεία υπνοδωματίου και χώρου μελέτης

Διακόσμησε τον χώρο στον οποίο θα ξεκουράζεσαι ή θα μελετάς με τρόπο που να σε εμπνέει και να σε διευκολύνει ουσιαστικά. Αγόρασε λοιπόν ένα φωτιστικό γραφείου στο design που σου ταιριάζει, φροντίζοντας για τη σωστή του απόδοση που δεν θα σε κουράζει, αλλά και μια καρέκλα γραφείου υψηλών προδιαγραφών. Υπολόγισε πως θα περάσεις για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τουλάχιστον πολλές ώρες μελέτης σε αυτήν και πως έχει μεγάλη σημασία για τη σωστή στάση του σώματός σου. Επιπλέον, διακόσμησε τον χώρο σου και δημιούργησε αποθηκευτικές λύσεις για τα πράγματά σου με ράφια του γούστου σου και κουτιά διαφόρων υλικών, σχήματος και υφής (από χαρτόνι μέχρι plexiglass).

Απαραίτητα ηλεκτρονικά gadgets

Με τη νέα χρονιά, κάνε ένα καλό update στα ηλεκτρονικά σου gadgets, μιας που θα σε συντροφέψουν και στις σπουδές σου. Ένας φορητός ή επιτραπέζιος υπολογιστής ανάλογα με τις ανάγκες σου, ασύρματα ακουστικά για μελέτη, καλώδια επέκτασης, μονάδες USB ή εξωτερικός σκληρός δίσκος για αποθήκευση δεδομένων, είναι μόλις λίγα από αυτά που μπορεί να χρειαστείς.

Εργαλεία οργάνωσης και προγραμματισμού

Τέλος, μην ξεχάσεις τα απαραίτητα εργαλεία οργάνωσης και προγραμματισμού της νέας σου ζωής, δηλαδή ένα ημερολόγιο για να παρακολουθείς εργασίες και προθεσμίες ή μια ατζέντα (που θα σημειώνεις και χρήσιμες επαφές).

Να θυμάσαι ότι οι αγορές που χρειάζεται να κάνεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες, τις προσωπικές προτιμήσεις και φυσικά το budget σου. Επιπλέον, μην ανησυχείς αν αυτές δεν μπορούν να γίνουν μονομιάς, απλώς ιεράρχησε τις ανάγκες σου και σιγά σιγά θα τα καταφέρεις.