Τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να επανέλθεις στο διάβασμα με την καλύτερη διάθεση


Η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτέμβρη μπορεί να είναι μια από τις πιο στρεσογόνες περιόδους της χρονιάς, ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι ένα βήμα πριν από το πτυχίο. Το καλύτερο που έχεις λοιπόν να κάνεις πριν από αυτήν, είναι να εκμεταλλευτείς τις καλοκαιρινές διακοπές που προηγούνται, χαλαρώνοντας ουσιαστικά και γεμίζοντας μπαταρίες. Να πώς θα το κάνεις με επιτυχία.

Προγραμμάτισε διακοπές

Αν έχεις τη δυνατότητα, προγραμματίστε με την παρέα σου μια πολυήμερη απόδραση σε έναν προορισμό που θα περάσετε εγγυημένα καλά. Είτε πρόκειται για ένα νησί, είτε για τον εξοχικό μιας φίλης στο βουνό, μια ουσιαστική αλλαγή σκηνικού και καθημερινότητας μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις για τα καλά.

Ασχολήσου με μια απολαυστική δραστηριότητα

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εξερευνήσεις νέα χόμπι ή δραστηριότητες που σου αρέσουν. Από την ανάγνωση βιβλίων, μέχρι την κηπουρική, τη ζωγραφική ή ακόμα και την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου. Η ενασχόληση με δραστηριότητες που αγαπάς μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το άγχος.

Πέρνα χρόνο σε εξωτερικούς χώρους

Πηγαίνετε με φίλες και φίλους για βόλτες, πεζοπορίες ή ποδήλατο στη φύση, κάντε ένα πικνίκ στο πάρκο ή απλά χαλαρώστε στην αυλή και το μπαλκόνι του σπιτιού. Η φύση μπορεί να έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό και το σώμα.

Περιποιήσου τον εαυτό σου

Μια μέρα σπα, μια θεραπεία χαλάρωσης, ο ποιοτικός ύπνος και οτιδήποτε άλλο εστιάζει στον εαυτό σου και τις ανάγκες του, μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να ανανεωθείς πριν από τις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Πέρνα ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Χρησιμοποίησε τις καλοκαιρινές σου διακοπές ως ευκαιρία να συνδεθείς και να δεθείς με την οικογένεια και τους φίλους σου. Οργανώστε συγκεντρώσεις, πάρτι μπάρμπεκιου ή βραδιές παιχνιδιών. Το να περνάς ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα σου πρόσωπα μπορεί να φέρει χαρά και χαλάρωση.

Κάνε ένα διάλειμμα από την τεχνολογία

Κάνε ένα διάλειμμα από τις οθόνες και τα social media κατά τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Επίλεξε καθορισμένες ώρες για να ελέγχεις το τηλέφωνο ή το email σου και αφιέρωσε τον υπόλοιπο χρόνο συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που σε βοηθούν να χαλαρώσεις ουσιαστικά.

Θυμήσου, η χαλάρωση είναι υποκειμενική και αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο. Απόλαυσε δραστηριότητες που σου φέρνουν χαρά, γαλήνη και αίσθηση ηρεμίας και αφιέρωσε χρόνο σε αυτές κατά τις καλοκαιρινές σου διακοπές για να αποσυνδεθείς έστω για λίγο από τη γεμάτη άγχος καθημερινότητα που σε περιμένει.