Η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου βρίσκεται προ των πυλών και εμείς σου δίνουμε τα απαραίτητα tips για να τα καταφέρεις καλύτερα από ποτέ!


Η διανοητική προετοιμασία πριν από μια μεγάλη εξέταση ή μια κρίσιμη εξεταστική περίοδο που κρατάει καιρό περιλαμβάνει έναν συνδυασμό στρατηγικών που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε συγκεντρωμένοι, σίγουροι και ήρεμοι. Ακολουθούν μερικές τεχνικές για να προετοιμαστείτε διανοητικά για τον Σεπτέμβριο που βρίσκεται προ των πυλών.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο μελέτης

Αναπτύξτε ένα δομημένο σχέδιο μελέτης που καλύπτει όλη την ύλη που πρέπει να αναθεωρήσετε πριν από την εξέταση. Ο χωρισμός του σε μικρότερες, διαχειρίσιμες ενότητες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και να σας κάνει να νιώσετε πιο προετοιμασμένοι.

Οραματιστείτε την επιτυχία

Αφιερώστε λίγο χρόνο οπτικοποιώντας τον εαυτό σας ολοκληρώνοντας με επιτυχία την εξεταστική περίοδο. Φανταστείτε τον εαυτό σας να απαντά με σιγουριά σε ερωτήσεις και να πετυχαίνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτή η τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να μειώσετε το άγχος.

Εξασκηθείτε σε τεχνικές βαθιάς αναπνοής και χαλάρωσης

Οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή τεχνικές όπως η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το μυαλό και το σώμα σας. Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να εξασκήσετε αυτές τις τεχνικές για να ανακουφίσετε το άγχος και να βελτιώσετε την εστίασή σας.

Καθιερώστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο και προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα κανονικό πρόγραμμα ύπνου τις ημέρες πριν από την εξέταση. Ένας καλός βραδινός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη γνωστική λειτουργία και την πνευματική διαύγεια.

Κάντε διαλείμματα και ασχοληθείτε με σωματική δραστηριότητα

Ενσωματώστε τακτικά διαλείμματα στη ρουτίνα της μελέτης σας. Η σωματική δραστηριότητα, όπως η βόλτα ή η γιόγκα, μπορεί να σας βοηθήσει να ανανεώσετε το μυαλό σας και να βελτιώσετε την εστίαση.

Σκεφτείτε θετικά και διαχειριστείτε τις αρνητικές σκέψεις

Αντικαταστήστε την αρνητική σκέψη με θετικές επιβεβαιώσεις για το τι θα συμβεί. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα προηγούμενα επιτεύγματα, τις δυνατότητες και τα δυνατά σας σημεία. Εστιάστε στην πρόοδο που έχετε σημειώσει στις σπουδές σας αντί να ασχολείστε με τυχόν ελλείψεις.

Αναζητήστε υποστήριξη

Απευθυνθείτε σε φίλους, οικογένεια ή συμφοιτητές και συμφοιτήτριες που μπορούν να παρέχουν ενθάρρυνση και υποστήριξη. Η συζήτηση για τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το άγχος και να σας δώσει κίνητρο.

Θυμηθείτε να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και να διατηρήσετε μια θετική συνολική στάση. Οι μέθοδοι μελέτης και οι τεχνικές νοητικής προετοιμασίας κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρουν, επομένως βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και εφαρμόστε αυτές τις στρατηγικές με συνέπεια.