Να μερικά στοιχεία του χαρακτήρα και της καθημερινότητάς σου που μαρτυρούν ότι είσαι ξεφτέρι


Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι σίγουρο ότι παραδέχονται σπάνια αυτή τους την εξυπνάδα και πλασάρουν πολύ λιγότερο τον εαυτό τους από τους άλλους. Το γεγονός αυτό εξηγείται σίγουρα από το ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν να αποδείξουν κάτι, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που υποτιμούνται για αυτούς τους λόγους. Να λοιπόν 8 ενδείξεις που χρειάζεται να αναζητήσεις για να καταλάβεις ότι είσαι πιο έξυπνος/-η από όσο νόμιζες και για να το τονίσεις την επόμενη φορά που θα αισθανθείς ότι κάποιος σε «πατά» με θράσος.

Διαθέτεις υψηλή ενσυναίσθηση

Τα έξυπνα άτομα έχουν υψηλής μορφής ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να είναι κανείς συνδεδεμένος με τις ανάγκες και τα αισθήματα των άλλων, συνδυάζοντας συναισθηματική νοημοσύνη και αλληλοκατανόηση.

Έχεις αυτοέλεγχο

Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν την παρορμητικότητά τους, βρίσκοντας εναλλακτικές προσεγγίσεις και προβλέποντας τις συνέπειες των πράξεών τους πριν καν τις ξεκινήσουν. Αυτό ο αυτοέλεγχος συνεπάγεται φροντίδα ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα, ενώ μαρτυρά εξυπνάδα.

Κοιμάσαι αργά

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι συνηθίζουν να μένουν ξύπνιοι μέχρι πολύ αργά το βράδυ, ενώ ξυπνούν και αντιστοίχως αργά τις πρωινές ώρες. Αυτό συμβαίνει γιατί βρίσκουν πολλαπλά ερεθίσματα μέχρι και εκείνες τις ώρες της ημέρας που άλλοι αναζητούν την ξεκούραση, επιλέγοντας ασχολίες όπως το διάβασμα ή το να χάνονται στις σκέψεις τους.

Έχεις χιούμορ

Η υψηλή νοημοσύνη συνδέεται με και με την αυξημένη αίσθηση του χιούμορ, ενώ ο αυτοσαρκασμός είναι ακόμη μια ένδειξη ενός έξυπνου ανθρώπου που εντοπίζει το εύφορο έδαφος για ένα αστείο ακόμη και στον ίδιο του τον εαυτό.

Είσαι αναβλητικός/-ή

Τα έξυπνα άτομα αναβάλλουν ό,τι δεν είναι σημαντικό στην καθημερινότητά τους ή ό,τι θεωρούν απαιτητικό και τους τρομάζει η ευθύνη του. Πρόκειται σαφώς για ένα μειονέκτημα της εξυπνάδας, πολλές φορές όμως οδηγεί σε θαύματα και καινοτομίες που δεν θα έρχονταν διαφορετικά.

Είσαι openminded

Το να είναι κανείς ανοιχτός σε νέες απόψεις, εναλλακτικές λύσεις και καινοτόμα πλάνα είναι μια από τις πιο σαφείς ενδείξεις εξυπνάδας εκεί έξω.

Περνάς καλά με τον εαυτό σου

Τα πιο έξυπνα άτομα είναι πιο μοναχικά και απολαμβάνουν να περνούν χρόνο με τον εαυτό τους, τις σκέψεις τους και τα χόμπυ τους. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν στέκονται εξίσου καλά σε μια παρέα ή έναν εργασιακό χώρο.

Παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις τα πάντα

Τα άτομα με υψηλό IQ δεν φοβούνται να παραδεχθούν ότι δεν ξέρουν κάτι, αλλά αποδέχονται μάλιστα ότι κανείς δεν είναι γνώστης των πάντων. Είναι ωστόσο πάντα πρόθυμα να μαθαίνουν νέα πράγματα τα οποία μάλιστα θα χρησιμοποιήσουν στη ζωή και την καθημερινότητα.