Τέσσερις πολύτιμες συμβουλές για να μην χάνεις τον ενθουσιασμό σου, ακόμη και εκείνη την περίοδο της χρονιάς που πέφτει μπόλικο διάβασμα!


Η περίοδος της εξεταστικής είναι σίγουρα μια στιγμή μέσα στη χρονιά γεμάτη στρες, πίεση, ξενύχτια και μεγάλο όγκο δουλειάς. Κι όμως, υπάρχει τρόπος ακόμη και τότε να μην χάνεις την όρεξή σου και τη χαρά της μάθησης, ακολουθώντας μια σειρά από βήματα που κάνουν όλη τη διαφορά. Να ποια είναι αυτά.

Βρες έναν μέντορα

Όλοι μας χρειαζόμαστε έναν δάσκαλο στη ζωή μας, που θα μας δίνει την κατεύθυνση και την ενθάρρυνση που χρειαζόμαστε. Αναζήτησέ τον λοιπόν στο πρόσωπο ενός μεγαλύτερου συμφοιτητή/-τριάς σου ή σε εκείνο ενός ανθρώπου από το περιβάλλον σου με κοινές σπουδές και ενασχόληση στη δουλειά, που θα σε εμπνέει μέσα από τα λόγια και τις εμπειρίες του, δίνοντάς σου κουράγιο. Από το άτομο αυτό θα μάθεις πράγματα, θα σε παρακολουθεί και θα σε βοηθάει όσο μπορεί, ενώ ενδεχομένως να βοηθήσει και στην επαγγελματική εξέλιξή σου στο μέλλον.

Παίξε ομαδικά

Τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται από καλοστημένες ομάδες και κανείς ποτέ δεν πέρασε καλά μόνος του. Γι΄αυτό οργάνωσε το διάβασμά σου με την παρέα σου από τη σχολή, στο αναγνωστήριο, τη βιβλιοθήκη ή την αγαπημένη σας καφετέρια. Και ο χρόνος της εξεταστικής θα περάσει πολύ πιο γρήγορα από όσο πίστευες.

Φρόντισε στον εαυτό σου

Μπορεί να έχεις διάβασμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσεις ότι είσαι άνθρωπος. Φρόντισε λοιπόν να περνάς καλά στην περίοδο της εξεταστικής, βλέποντας φίλους και απολαμβάνοντας την απαραίτητη ξεκούραση, ενώ μην παραλείψεις να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για τις μικρές νίκες.

Έχε στο νου σου ότι θα τελειώσει

Τέλος, εκείνες τις φορές που νιώθεις να πνίγεσαι από το διάβασμα, θυμήσου ότι αυτό σύντομα θα τελειώσει και ότι θα μπορείς να απολαύσεις και πάλι την καθημερινότητά σου όπως πριν. Υπομονή, ένας μήνας είναι!