Υπάρχουν λοιπόν συγκεκριμένοι και πολύ απλοί τρόποι για να κάνεις κι εσύ την κουζίνα σου πιο ζεστή και φιλόξενη, μετατρέποντάς την στον αγαπημένο χώρο του σπιτιού σου. Πάμε να δούμε μαζί τα tips που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις!


Η κουζίνα είναι ο χώρος του σπιτιού που όλοι αγαπούν, ακόμη κι αν δεν μαγειρεύουν ή αν δεν ασχολούνται με την οργάνωσή της. Είναι το σημείο συνάντησης για την οικογένεια, όταν μένετε μαζί, αλλά και ο χώρος στον οποίο δημιουργούμε αναμνήσεις (με ή χωρίς παρέα), με κυρίαρχο στοιχείο τις ελκυστικές μυρωδιές από λαχταριστά φαγητά και γεύματα!

Εστίασε στη διακόσμηση

Η διακόσμηση είναι ένα σημαντικό στοιχείο που βοηθάει να κάνεις ακόμη και την κουζίνα έναν χώρο φιλοξενίας και υπέροχης ατμόσφαιρας. Για αρχή αξίζει να εστιάσεις στα χρώματα που θα επιλέξεις, τονίζοντας κάθε σημείο με «ζεστές» αποχρώσεις όπως το σκούρο ξύλο και οι γήινες παλέτες.

Επίσης, δώσε βάση στα μικρά και διακριτικά διακοσμητικά όπως γλαστράκια, κεριά αλλά και κουζινικά είδη με σύγχρονη αισθητική. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να προσδώσεις την κουζίνα σου προσωπικό χαρακτήρα και ταυτότητα που θα δημιουργήσει την τέλεια ατμόσφαιρα για εσένα και τους φίλους σου.

Επίλεξε τα κατάλληλα έπιπλα

Ένας ακόμη τρόπος για να κάνεις την κουζίνα σου να μοιάζει και να είναι cozy, είναι να την εμπλουτίσεις με έπιπλα που θα εμπνέουν την παρεϊστικη ατμόσφαιρα. Αν το σπίτι σου είναι ιδιόκτητο και θέλεις να επενδύσεις σε αυτό, αξίζει να γνωρίζεις επιλογές όπως τα έπιπλα κουζίνας Gruppo Cucine που ξεχωρίζουν για την εργονομία αλλά και την αισθητική τους. Μιλώντας για έπιπλα, θα μπορούσες να εστιάσεις σε επιλογές που σε φέρνουν πιο κοντά με την όποια παρέα σου, όπως τραπέζι και καρέκλες για να απολαμβάνεις τα γεύματά σου ή μια μεγάλη νησίδα για να κάνεις τα μαγειρέματά σου πιο διασκεδαστικά, με την συντροφιά ενός ποτηριού με καλό κρασί.

Ο ρόλος του φωτισμού

Ο φωτισμός σε έναν χώρο είναι πάντα ο υπεύθυνος για την δημιουργία ατμόσφαιρας. Το ίδιο ισχύει και για την κουζίνα, που χρειάζεται τα κατάλληλα φώτα, ώστε να γίνει ο πιο τέλειος χώρος για να κάνεις εύκολα τις δουλειές σου αλλά και τις όμορφες, μαγειρικές συναντήσεις μέσα στην ημέρα. Η κουζίνα έχει ανάγκη από τον σωστό φωτισμό, για χρηστικούς λόγους, αλλά και για λόγους αισθητικής. Αν λοιπόν επιθυμείς ο συγκεκριμένος χώρος να φωτιστεί με καλαίσθητο τρόπο, αξίζει να επιλέξεις θερμά φώτα που θα κάνουν το δωμάτιο αυτό να γίνει καλοφωτισμένο, λαμπερό και ταυτόχρονα χαλαρωτικό, για στιγμές που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Τάξη & Αρχοντιά

Όπως συνήθιζαν να λένε οι παλαιότεροι, η τάξη είναι αρχοντιά και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο που θα κάνει ακόμη και την κουζίνα σου να δείχνει πιο όμορφη και να σου δημιουργεί συναισθήματα ηρεμίας. Αυτό που έχεις να κάνεις για αρχή είναι να απομακρύνεις από τον χώρο σου όλα τα αντικείμενα που δεν σου είναι χρήσιμα, όπως παλιά κουζινικά ή έπιπλα που δεν είναι χρηστικά και απλά «πιάνουν» τον πολύτιμο χώρο σου. Μια μίνιμαλ κουζίνα είναι πάντα μια καλή επιλογή καθώς δείχνει οργανωμένη και προσφέρει την ανάλογη ισορροπία και ηρεμία στον προσωπικό σου χώρο.

 Η λύση στην καθαριότητα

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι και η καθαριότητα του χώρου σου, ειδικά σε αυτόν της κουζίνας. Κάθε φορά που μαγειρεύεις ή που χρησιμοποιείς μια συσκευή, είναι καλό να την πλένεις, προσφέροντας στην κουζίνα σου την καθαριότητα που της αξίζει.

Ένας καθαρός και τακτοποιημένος χώρος είναι πάντα πιο όμορφος και ελκύει περισσότερο τον επισκέπτη, να τον ανακαλύψει και να τον ζήσει.

 Αν θέλεις κι εσύ να κάνεις την κουζίνα σου το αγαπημένο και πιο φιλόξενο σημείο του σπιτιού, δώσε της νέα πνοή με τα παραπάνω βήματα και δες τη να αλλάζει από το καλό στο καλύτερο, μέρα με τη μέρα.