Να τι δεν πρέπει ποτέ να σκέφτεσαι για να πετύχεις στο πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή σου ζωή


Είναι μερικές παγιωμένες αντιλήψεις, αλλά και σκέψεις που κάνουμε τακτικά που μας στερούν χωρίς καν να το καταλάβουμε την επιτυχία τόσο στις σπουδές, όσο και στη μετέπειτα ζωή μας. Οι ειδικοί επισημαίνουν 4 σκέψεις που συνήθως κάνουμε αργά τις νύχτες και μας απομακρύνουν από το να αισθανθούμε αλλά και να γίνουμε πετυχημένοι. Να ποιες είναι αυτές, ώστε να τις αποβάλεις σιγά σιγά από το μυαλό σου και να δεις καθαρά όλες τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σου.

Είναι πολύ αργά/ Είμαι πολύ μεγάλος/ η για να το δοκιμάσω

Ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις τους στόχους και τα όνειρά σου, ακόμη κι αν νομίζεις μέσα σου ότι σε έχουν πάρει τα χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στη θέληση, οπότε μην βάζεις αυτή την εύκολη παγίδα στον εαυτό σου όσο μεγαλώνεις. Αυτό σημαίνει πως αυτό το δεύτερο πτυχίο που βαθιά μέσα σου ονειρεύεσαι, μπορεί και να γίνει πραγματικότητα.

Αν αποτύχω, θα υποστώ χλευασμό

Ο μόνος παρατηρητής της επιτυχίας ή της αποτυχίας σου είσαι εσύ, και με το να μπλοκάρεις τον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο, δεν καταφέρνεις τίποτα από όσα θέλεις. Σταμάτα λοιπόν να φοβάσαι την αποτυχία και κυνήγα τα όνειρά σου.

Το προσπάθησα και απέτυχα ήδη

Αν δοκίμασες να κάνεις κάτι και απέτυχες, δεν υπάρχει λόγος να μην ξαναπροσπαθήσεις. Αυτή τη φορά άλλωστε έχεις μάθει από τα λάθη και τις αστοχίες σου και δεν θα τα επαναλάβεις.

Το έχουν σκεφτεί σίγουρα άλλοι πριν από εμένα

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως έχουν σκεφτεί και άλλοι πολλοί να κάνουν αυτό που εσύ επιθυμείς, για παράδειγμα διπλωματική εργασία με παρόμοιο θέμα και προσέγγιση, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μην το επιχειρήσεις κι εσύ. Σημασία έχει η δικιά σου πνοή σε αυτό που θα επιχειρήσεις και το μεράκι και η θέλησή σου να τα καταφέρεις.