Με ποιους τρόπους μπορούν οι αγαπημένες σου συνήθειες να σε φέρουν σε μια καλύτερη εργασιακή θέση σε λίγα χρόνια από τώρα;


Τα φοιτητικά μας χρόνια αποτελούν χωρίς αμφιβολία το πιο εύφορο έδαφος για την απόκτηση μιας σειράς από απολαυστικά χόμπι για τον ελεύθερο χρόνο μας, ώστε να το διασκεδάζουμε για τα καλά μόνοι ή με την παρέα μας. Τι θα έλεγες όμως αν σου λέγαμε ότι αυτά ακριβώς τα χόμπι είναι και το κλειδί ώστε να αποκτήσεις τα επόμενα χρόνια την καριέρα που πάντα ονειρευόσουν;

Όσοι άνθρωποι διαθέτουν χόμπι και δημιουργικές ασχολίες όλων των ειδών, είναι τελικά πιο αποδοτικοί και πιο συγκεντρωμένοι στο επάγγελμά τους, γεγονός που εκτιμάται ιδιαίτερα από μελλοντικούς εργοδότες και συνεργάτες.

Να λοιπόν ποια πλεονεκτήματα διαθέτουν αυτού του είδους οι ασχολίες, ώστε να ξεχωρίσεις σε μια δουλειά σε λίγα χρόνια από τώρα.

Βοηθούν στη δικτύωση

Πριν καν βγεις στην αγορά εργασίας, το χόμπι σου μπορεί να σε βοηθήσει στο να αποκτήσεις ένα δίκτυο ανθρώπων στον κλάδο που σε απασχολεί ή μεταξύ ατόμων που έχετε παρόμοια ενδιαφέροντα, γεγονός που θα σου κάνει τη ζωή εύκολη ως υποψήφιο επαγγελματία, αλλά και στην ίδια τη δουλειά σου.

Κάνεις καλή εντύπωση στους ανώτερους σου

Όταν πρόκειται να βρεις μια δουλειά, τα χόμπι μπορεί να είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις, μιας που τα χόμπι παραδοσιακά μαρτυρούν στοιχεία του χαρακτήρα μας που ενδεχομένως να ταιριάζουν με την πολιτική και τις ανάγκες της εταιρείας. Πρωτοβουλία, αφοσίωση, δημιουργικότητα και αντοχή είναι μόλις λίγα από αυτά που ένας εργοδότης ψάχνει και μπορεί να τα εντοπίσει μέσα από τις ασχολίες του ελεύθερού σου χρόνου.

Αποκτάς καινούργιες δεξιότητες

Τα χόμπι μας βοηθούν στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων ή στη βελτίωση των δεξιοτήτων ήδη διαθέτουμε και μπορούν να φανούν χρήσιμες στο χώρο εργασίας μας και στην επίλυση προβλημάτων που πάντα προκύπτουν από το πουθενά. Επιπλέον, μπορούν να σε κάνουν ένα άτομο που ξέρει να λειτουργεί στα πλαίσια μιας ομάδας, να σου διδάξουν οργάνωση και να αναδείξουν τις ηγετικές σου ικανότητες. Και ξέρεις πόσο βασικά είναι όλα τους στον εργασιακό βίο!

Σου προσφέρουν την απαραίτητη καλύτερη ψυχική υγεία

Η ενασχόληση με ένα χόμπι μπορεί να προσφέρει στο μυαλό μας το απαραίτητο διάλειμμα που χρειάζεται από την καθημερινότητα και να χρησιμεύσει ως διέξοδος από διάφορα προβλήματα που προκύπτουν. Τα χόμπι μπορούν να μειώσουν ακόμη το άγχος και να αυξήσουν τη συνολική μας διάθεση, γεγονός που μας επιτρέπει να επιστρέφουμε στην εργασία μας με άδειο κεφάλι, χαλαρότητα και όρεξη για δουλειά.