Εάν δουλεύεις σε ομάδες εργασίας στη σχολή, σίγουρα θα πρέπει να μάθεις να αντιμετωπίζεις ακόμη και τους συμφοιτητές που σε εκνευρίζουν


Στα πλαίσια της σχολής και των σπουδών σου, δεν είναι καθόλου απίθανο να έχεις συμφοιτητές και συμφοιτήτριες που κάπως σε εκνευρίζουν, όντας ενοχλητικοί και εμποδίζοντάς σε τόσο να συγκεντρωθείς, όσο και γενικά να συνυπάρξεις μαζί τους με αρμονικούς όρους. Τι γίνεται λοιπόν αν με αυτούς τους ανθρώπους καλείσαι να δουλέψεις σε μια ομάδα και να εκπονήσετε μαζί εργασίες; Διάβασε τα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και κυρίως να μην κάνεις κάποια σκηνή στα αμφιθέατρα!

Απόφυγέ τον/τη ευγενικά

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, ακόμα κι αν είστε στην ίδια εργασία και ομάδα, δεν χρειάζεται να είστε σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ σας. Όταν λοιπόν κρίνεις ότι δεν είναι απαραίτητο να πείτε κάτι, απόφυγε το πρόσωπο αυτό με ευγένεια και άσε τις συνομιλίες σας να περιορίζονται στα άκρως απαραίτητα.

Απόκτησε διπλωματικές ικανότητες

Η διπλωματία είναι το κλειδί για να παίρνεις αυτό που επιθυμείς χωρίς να χαλάς τη διάθεσή σου. Ακόμη λοιπόν κι όταν διαφωνείτε, αναζήτησε τρόπους να τα βρείτε στη μέση για να μην αυξάνεται ο εκνευρισμός και το κακό κλίμα μεταξύ σας.

5

Κράτησε την ψυχραιμία σου

Προτίμησε να απομακρυνθείς από το χώρο αν δεις πως εκνευρίζεσαι ανεξέλεγκτα σε μια διένεξή σας. Μην ξεχνάς πως βρίσκεσαι σε χώρο πανεπιστημίου και πρέπει η συμπεριφορά σου να είναι πάντα κόσμια. Άσε που θα μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει χειρότερο το κλίμα.

Nα είσαι ευθύς και διακριτική/-ός

Μίλησε στον συμφοιτητή ή την συμφοιτήτριά  σου ιδιωτικά για να μην τον/την φέρεις σε δύσκολη θέση και προσπάθησε να λύσετε από κοινού το πρόβλημα.  Είναι πολύ πιθανό να εκτιμηθεί αυτή σου η κίνηση και τελικά να τα βρείτε στις ομοιότητές σας.

Θέσε τα όριά σου όταν πρέπει

Δηλαδή νωρίς! Δεν είναι κακό να θέσεις κάποια όρια με τους συμφοιτητές σου και να μιλάς με ειλικρίνεια και ωραίο τρόπο για αυτά που σε ενοχλούν. Τα όρια βοηθούν σε καταστάσεις κρίσης και εντάσεις που σίγουρα προκύπτουν μια φορά στο τόσο και εσύ ξέρεις σε αυτές τις περιπτώσεις πώς να διαχειριστείς τα πράγματα ώστε να μην ξεφύγει το πράγμα προς το κακό.