Όλα όσα ζητά ένας recruiter από έναν υποψήφιο εργαζόμενο και πώς θα τον πείσεις στην πρώτη σου συνέντευξη για δουλειά ότι το ‘χεις!


Το να βρεις την πρώτη σου δουλειά έπειτα από το τέλος των σπουδών σου ξέρουμε ότι σου φαίνεται βουνό. Και δικαίως, μιας που η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν σε έχει προετοιμάσει για το τι θα αντιμετωπίσεις σε μια συνέντευξη και κυριότερα για το τι πραγματικά ζητούν από εσένα σε μια πιθανή δουλειά. Τι είναι λοιπόν αυτό που αναζητούν τις περισσότερες φορές οι recruiters από τους υποψήφιους εργαζόμενους; Συνέχισε να διαβάζεις για να το ανακαλύψεις, αλλά και για να μάθεις τους τρόπους με τους οποίους θα τους πείσεις ότι το ‘χεις.

Θέληση για μάθηση

Μία από τις πιο περιζήτητες δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ένας νέος και όχι μόνο εργαζόμενος είναι πάντα η επιθυμία για μάθηση. Οι σπουδές είναι προφανώς εξαιρετικά σημαντικές, όμως όλοι ξέρουν ότι αυτό που έχει σημασία είναι η δια βίου θέληση για εξέλιξη μέσα από όλο και περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες. Δείξε λοιπόν ότι αυτό είναι κάτι που πραγματικά ιεραρχείς ψηλά, αναφέροντας όλα εκείνα τα σεμινάρια που έχεις παρακολουθήσει μετά τις σπουδές σου και το διάβασμα που συνεχίζεις να ρίχνεις ακόμα και τώρα πάνω στο αντικείμενό σου. Δώσε επίσης να καταλάβουν οι recruiters πόσο σημαντικό είναι το να σε εκπαιδεύσει ένας συνάδελφος που είναι χρόνια στη δουλειά.

Ανθεκτικότητα

Μια άλλη σημαντική δεξιότητα που προσέχουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων είναι η ανθεκτικότητα ενός ανθρώπου, η ικανότητα επιβίωσης δηλαδή κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ανάφερε λοιπόν πάνω στην κουβέντα το πώς τα κατάφερες σε κάτι κάτω από ακραία πίεση και προβλήματα. Θα εκτιμηθεί.

Κριτική Σκέψη

Η κριτική σκέψη είναι το Α και το Ω για όλες τις πτυχές της ζωής μας, πόσο μάλλον στον χώρο εργασίας μας, μιας που θα μας γλιτώσει από εκατοντάδες προβλήματα, σπατάλη χρόνου και χρήματος. Δείξε λοιπόν με τον τρόπο σου ότι πάντα ζυγίζεις τα πράγματα πριν από μια απόφαση, αλλά και το ότι δεν δέχεσαι τίποτα ως θέσφατο στη ζωή σου, προτού να αναζητήσεις πληροφορίες σε σφαιρικό επίπεδο.

Αφοσίωση

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων εστιάζουν σε άτομα που τους δείχνουν ότι έχουν τα μέσα και είναι προετοιμασμένοι να αφοσιωθούν στη δουλειά τους, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα κάνουν υπερβολές ως προς τον χρόνο που αφιερώνουν σε αυτήν. Δείξε ότι το όραμα της επιχείρησης στην οποία αναζητείς δουλειά είναι και δικό σου και ο recruiter θα καταλάβει ότι πρόκειται όντως να αφοσιωθείς στο πόστο σου.

Ευελιξία

Η ευελιξία ήταν και θα είναι πάντα μια ιδιαίτερα περιζήτητη δεξιότητα για τους εργαζόμενους σε διάφορους τομείς απασχόλησης στην αγορά εργασίας. Η ικανότητα προσαρμογής ενός ατόμου σε κάθε κατάσταση, τόσο από άποψη χρονοδιαγράμματος, όσο και νοοτροπίας, είναι κάτι το απαραίτητο στις μέρες μας. Ανάφερε λοιπόν ότι για σένα είναι παιχνιδάκι μια ξαφνική ανατροπή σε ένα deadline και ότι έχεις πράγματι τις δυνάμεις να γίνεις εξπέρ σε κάτι σε λίγες μόλις ώρες, για να ολοκληρωθεί ένα task στη δουλειά. Θα εκτιμηθεί χωρίς καμία αμφιβολία.