Απλές συμβουλές για να πετύχεις τους στόχους σου από τον Elon Musk


Αδιαμφισβήτητα ευφυής και ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες όλων των εποχών, ο Elon Musk είναι το κατεξοχήν άτομο που θα ρωτούσαμε για να μας δώσει πολύτιμες συμβουλές για την επαγγελματική μας σταδιοδρομία.

Έχοντας γεννηθεί στη Νότιο Αμερική, ο Musk αξίζει σήμερα πάνω από $12.5δις και διευθύνει εταιρείες όπως η Space X, η Tesla Motors και η Solar City.

Ακολουθούν 5 μοναδικές συμβουλές του, που αν τις εφαρμόσεις στη δουλειά μετά τις σπουδές σου, σίγουρα θα απογειώσεις σιγά σιγά την καριέρα σου.

Να έχεις στόχους

Οραματίσου τον στόχο σου και τα βήματα για να φτάσεις σε αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις να κινείσαι μεθοδικά, χτίζοντας σιγά σιγά όλα όσα επιθυμείς να καταφέρεις και θα μάθεις από τα λάθη σου, όσο είναι ακόμα νωρίς ώστε να τα διορθώσεις στο μέλλον.

Μην κλείνεις τα αυτιά σου στην κριτική

Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, ιδιαίτερα από άτομα που σέβεσαι, θαυμάζεις και ξέρει ότι το κάνουν με καλό σκοπό. Βεβαιώσου ότι επανεξετάζεις συνεχώς τον εαυτό σου, τα ιδανικά σου και τις κινήσεις σου στη δουλειά και σίγουρα θα βοηθήσεις την καριέρα σου να ξεδιπλωθεί.

Μην κάνεις υπερβολές

Σταμάτα να κάνεις υπερβολικά πολλά πράγματα ταυτόχρονα και επικεντρώσου στο να φέρνεις εις πέρας ένα κάθε φορά. Δώσε στο εκάστοτε project όλο σου το είναι και έτσι θα κάνεις τη διαφορά, παρουσιάζοντας άρτιο αποτέλεσμα που θα σε κάνει να φαίνεσαι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά.

Μην φοβάσαι την αποτυχία

Η αποτυχία είναι μέρος της καινοτομίας, γι’ αυτό μην τη φοβάσαι αν ο στόχος σου είναι να φτάσεις ψηλά. Μέσα από αυτή άλλωστε είναι που μαθαίνεις.

Επίλεξε να ξεχωρίζεις από τη μάζα

Αμφισβήτησε τις νόρμες και ξεχώρισε με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου από τη μάζα. Με αυτόν τον τρόπο θα μένεις αξέχαστος σε όσους γνωρίζεις στον δρόμο σου προς την κορυφή και όλοι θα θέλουν να συνεργάζονται μαζί σου.