Κι όμως υπάρχει τρόπος να κάνεις τη ζωή σου εύκολη για τον Σεπτέμβρη, χωρίς να καείς στο διάβασμα μέσα στο καλοκαίρι!


Ο Σεπτέμβρης δεν συνεπάγεται μόνο το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, που από μόνο του σε κάνει να θέλεις να κοπανήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο, αλλά προμηνύεται και πολύ δύσκολος, μιας που τα φόρτωσες λίγο στον κόκορα στην προηγούμενη εξεταστική. Έτσι, με την εξεταστική του Σεπτέμβρη να ξέρεις ότι παραμονεύει από τώρα, λίγο πριν φύγεις για το νησί, ακολούθα τις συμβουλές του Platform για να προετοιμαστείς σωστά για αυτήν, χωρίς να καείς στο διάβασμα τις μέρες του Αυγούστου που έρχονται!

Αποφάσισε ποια μαθήματα θα δώσεις

Αν χρωστάς πολλά μαθήματα, που ξέρεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς σε μία μόνο εξεταστική, αποφάσισε από τώρα σε ποια θα επενδύσεις. Προσπάθησε να χωρίσεις στη μέση αυτά που θα δώσεις, ώστε τα μισά τουλάχιστον να είναι τα δύσκολα μαθήματα της σχολής και τα υπόλοιπα πιο βατά, για την μεγαλύτερη πιθανή επιτυχία. Αποφασίζοντας από τώρα ποια θα δώσεις, μπορείς πιο εύκολα να οργανώσεις στη συνέχεια το διάβασμά σου.

Μάζεψε σημειώσεις

Λίγο πριν φύγει και ο τελευταίος συμφοιτητής σου για διακοπές, μάζεψε από τώρα τις σημειώσεις για τα μαθήματα που σου λείπουν, μιας που τον Σεπτέμβρη όλοι είναι απασχολημένοι στο διάβασμά τους και μπορεί να μην σου είναι εύκολο να τις βρεις. Μαζεύοντάς τις, ρίξε και μια ματιά ώστε να τις οργανώσεις με τη σειρά των διαλέξεων, ετοιμάζοντας από τώρα το διάβασμα που θα κάνεις τον Σεπτέμβρη.

Ρώτα για παλιότερα θέματα

Σίγουρα θα έχεις κάποιους φίλους ή γνωστούς από μεγαλύτερα έτη της σχολής που έχουν περάσει τα μαθήματα που σκοπεύεις να δώσεις. Αυτή λοιπόν είναι και μια μοναδική ευκαιρία να ρωτήσεις για παλιότερα θέματα που έχουν πέσει, ώστε να δώσεις έμφαση στα αντίστοιχα τμήματα της ύλης. Αν μάλιστα δεις ότι δεν καταλαβαίνεις καν τα θέματα, ζήτα την πολύτιμη βοήθειά τους, ώστε να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους και να σου εξηγήσουν κάποια πράγματα που ίσως σου διαφεύγουν από τις παραδόσεις των μαθημάτων.

Μην αφήσεις άλλες εκκρεμότητες για τον Σεπτέμβριο

Προτού φύγεις για διακοπές, βεβαιώσου ότι δεν έχεις αφήσει εκκρεμότητες για τον Σεπτέμβριο που θα σε αποσπάσουν από το διάβασμά σου ή θα σου στερήσουν από τον χρόνο αναψυχής που σίγουρα θα έχεις ανάγκη σαν διάλειμμα από την εξεταστική. Αν λοιπόν έχεις για παράδειγμα να επισκεφτείς τον οδοντίατρο για τον καθιερωμένο καθαρισμό σου ή πρέπει να βοηθήσεις στην επισκευή ενός επίπλου στο πατρικό σου σπίτι επειδή το έταξες στους γονείς σου, κάντο τώρα.

Μην τα αφήσεις όλα για τελευταία στιγμή

Το ξέρουμε ότι ο Αύγουστος δεν ενδείκνυται για πολλά πολλά, αν όμως έχεις μπόλικο διάβασμα και πολλά χρωστούμενα μαθήματα, καλό θα ήταν να μην τα αφήσεις όλα για τελευταία στιγμή. Προσπάθησε μέχρι να φύγεις για διακοπές να αφιερώνεις μία ώρα την ημέρα στο διάβασμα, με χαλαρούς όρους, ενώ αν οι διακοπές σου είναι σε κάποιο εξοχικό ή στο χωριό (όπου θα έχεις και την ησυχία σου), διατήρησε αυτή την συνήθεια ρίχνοντας τον χρόνο στο μισάωρο την ημέρα. Όσο λίγο κι αν ακούγεται θα κάνει τη διαφορά όταν θα κοντεύει η μέρα της εξέτασης τον Σεπτέμβριο.