Θωρακίζοντας τους σπουδαστές τεχνών του σήμερα με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, φροντίζουμε για τη δημιουργία μιας όλο και μεγαλύτερης κυψέλης καλλιτεχνών που θα ορίσει το μέλλον στις τέχνες


Από μικρή σε θυμάσαι να μην αφήνεις κάτω τις ξυλομπογιές και τα πινέλα, ενώ όταν οι γονείς σου σε έγραψαν για πρώτη φορά στα μαθήματα πιάνου, μπόρεσες να εκφραστείς πραγματικά και να ανακαλύψεις το ποιος θέλεις να είσαι.

Για κάποιους από εμάς, η τέχνη δεν είναι μόνο ένας τρόπος ψυχαγωγίας, αλλά η ίδια μας η ζωή. Και πλέον μπορείς να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, επενδύοντας στις σπουδές τέχνης και προετοιμάζοντας ένα μέλλον κοντά σε αυτό που αγαπάς περισσότερο και σε εκφράζει.

Η σχολή Frances Rich του Deree- The American College of Greece, αποτελεί μια πρότυπη σχολή αφιερωμένη στις καλές τέχνες, που προετοιμάζει τους σπουδαστές της για μια επιτυχημένη καριέρα σε αυτές, παρέχοντας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε πληθώρα από σχετικούς κλάδους και με το βλέμμα στο όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον στον χώρο των τεχνών.

d

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα σπουδών, συνδυασμένο με ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη περαιτέρω ικανοτήτων για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του, η σχολή Frances Rich του Deree σου δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσεις αποκτώντας major (δηλαδή πτυχίο επιπέδου Bachelor) στα:

Παράλληλα, έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις και ένα minor που σε ενδιαφέρει, δηλαδή μια υποειδίκευση, με τις παρακάτω προσφερόμενες επιλογές να αποτελούν την καλύτερη επένδυση για όσες και όσους αντιλαμβάνονται ότι οι γνώσεις δεν περιορίζονται στο πτυχίο, αλλά αποτελούν μια διαρκή διαδικασία στην οποία αξίζει να ερχόμαστε σε επαφή με όσα περισσότερα αντικείμενα μας ενδιαφέρουν και μας γεμίζουν. Αυτές είναι οι εξής:

Ποιες είναι όμως οι περαιτέρω δεξιότητες στις οποίες το Frances Rich του Deree δίνει τόση μεγάλη σημασία; Τα soft skills, που αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα των σπουδών σύμφωνα με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, περιλαμβάνουν την αυτοπεποίθηση, το ηγετικό πνεύμα, την άνεση στην επιχειρηματολογία, αλλά και πολλά ακόμη πράγματα που θα ολοκληρώσουν τον φοιτητή και τη φοιτήτρια ως προσωπικότητα και θα του φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Αυτά τα soft skills αποκτούνται φυσικά μέσα από τη διαρκή καθοδήγηση από τους καθηγητές, τα ατομικά και ομαδικά projects της σχολής, τις ποικιλόμορφες φοιτητικές δραστηριότητές της, όπως την οργάνωση σε clubs και συλλόγους, και πολλά ακόμη.

Το ετήσιο Arts Festival της σχολής είναι αυτό στο οποίο η ακαδημαϊκή χρονιά κορυφώνεται, με τους σπουδαστές να παρουσιάζουν το καλλιτεχνικό τους έργο, αλλά και όλα αυτά που έχουν εισπράξει όλη τη χρονιά μέσα από τη φοίτησή τους στη σχολή

life-on-campus-40

Το πτυχίο που θα αποκτήσεις από το Frances Rich του Deree απολαμβάνει διπλής πιστοποίησης από τον αμερικανικό οργανισμό NECHE, που πιστοποιεί μερικά από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια στον κόσμο, όπως τα Harvard, Boston, Tufts και άλλα, καθώς και του βρετανικού Open University (OU).  Και είναι το πτυχίο αυτό που θα σου εξασφαλίσει την πρόσβαση σε μοναδικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και διεθνώς, είτε φοιτώντας για ένα διάστημα σε επώνυμα, έγκριτα πανεπιστήμια του εξωτερικού, είτε απασχολούμενος/-η όπου εσύ επιθυμείς, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης.

Και φυσικά όπως πάντα, το Frances Rich του Deree  στέκεται δίπλα σε φοιτητές και φοιτήτριες που το έχουν ανάγκη, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, ύψους 6,1 εκ. ευρώ για το 2022-23, που προσφέρει βοήθεια σε πάνω από 90% των αιτούντων. Οι δε αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να διεκδικήσουν μία υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να ακολουθήσουν μία υποειδίκευση (minor). Έτσι, ακόμα περισσότεροι φοιτητές και φοιτήτριες σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων έχουν κίνητρο να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στις τέχνες μέσα από το Deree, καθώς και σε ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αν λοιπόν κι εσύ βρίσκεσαι στη διαδικασία αναζήτησης της καλύτερης επιλογής για το μέλλον σου, ο κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός του Deree – The American College of Greece σε περιμένει. Μπες τώρα στο https://www.acg.edu/ και κλείσε ραντεβού για να ζήσεις την εμπειρία Deree και από κοντά.