Όλα αυτά που καθιστούν το Deree στην κορυφαία επιλογή για τις σπουδές και για το επαγγελματικό σου μέλλον μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Το τέλος του σχολικού σου ταξιδιού είναι πλέον γεγονός και το πρώτο σου καλοκαίρι ως ενήλικος, μακριά από οποιαδήποτε υποχρέωση και διάβασμα έχει ήδη ξεκινήσει. Κι όμως, η επιλογή για το επόμενό σου βήμα μετά το σχολείο δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις. Και δικαίως, αφού με τόσα διαφορετικά προσφερόμενα προγράμματα και κατευθύνσεις σπουδών, αλλά και μια αγορά εργασίας διαρκώς απρόβλεπτη και δύσκολη στην προσέγγισή της, είναι λογικό να νιώθεις χαμένος/-η και να προβληματίζεσαι ως προς το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για σένα και για το μέλλον σου. Κι όμως υπάρχει κάποιος που ακούει όλους αυτούς τους προβληματισμούς σου και ξέρει πώς να σε βοηθήσει να κάνεις την κατάλληλη επιλογή, είτε το κάλεσμά σου είναι τα Logistics και τα Environmental Studies, είτε η καλλιτεχνική σου φύση σε καλεί να επενδύσεις στα Cinema Studies.

Έχοντας πίσω του μια εμβληματική ιστορία 147 ετών, το DereeThe American College of Greece, ως κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός, παρέχει σπουδές του υψηλότερου επιπέδου σε πληθώρα από κλάδους που κινούνται από τα οικονομικά, τα ναυτιλιακά και τα English Studies, μέχρι την επικοινωνία, τον τουρισμό, το ΙΤ και το graphic design. Και για να δεις ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες που καθιστούν το Deree στην κορυφαία επιλογή για τις σπουδές και για το επαγγελματικό σου μέλλον μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συνέχισε να διαβάζεις.

#1 Τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Deree χωρίζονται σε τρεις σχολέςτο School of Business and Economics (Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης), το Frances Rich School of Fine and Performing Arts (Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich) και το School of Liberal Arts and Sciences (Σχολή Ελευθέριων Τεχνών και Επιστημών). Κατ΄ αυτόν τον τρόπο καλύπτεται πληθώρα από κατευθύνσεις σπουδών για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα και ανταποκρίνεται στα θέλω και τις επαγγελματικές και ακαδημαϊκές σου φιλοδοξίες.

#2 Οι τίτλοι σπουδών του Deree – The American College of Greece είναι αναγνωρισμένοι από τον οργανισμό New England Commission of Higher Education (NECHE), ο οποίος και αποτελεί τον παλαιότερο και πλέον σημαντικότερο οργανισμό πιστοποίησης στις ΗΠΑ. Πρόκειται, άλλωστε, για τον ίδιο φορέα που πιστοποιεί κορυφαία Ivy League πανεπιστήμια, όπως το Harvard, το Yale, το MIT και δεκάδες ακόμη. Tα πτυχία του Deree αναγνωρίζονται φυσικά στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους/τις αποφοίτους του να μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ταυτόχρονα, οι σπουδές στο Deree πιστοποιούνται στην Ευρώπη μέσω συμφωνίας με το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου (OU).

c

#3 Το Deree – The American College of Greece φροντίζει επιπλέον ώστε η πρόσβαση στην υψηλή ποιότητα των σπουδών του να είναι δυνατή για όλους τους νέους και τις νέες, αδιακρίτως της οικονομικής τους κατάστασης, διαθέτοντας για την ακαδημαϊκή χρονιά του 2022-23 6,1 εκ. ευρώ σε υποτροφίες και οικονομική στήριξη για νεοεισερχόμενους και ήδη φοιτούντες. Περισσότερες πληροφορίες για υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση στο Deree, μπορείτε να βρείτε εδώ.

#4 Το Deree – The American College of Greece δεν απευθύνεται φυσικά μόνο σε νέους φοιτητές και φοιτήτριες που ξεκινούν τώρα τις σπουδές τους, αλλά και σε εκείνους που φοιτούν ήδη στο ελληνικό πανεπιστήμιο και επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους περαιτέρω, επιλέγοντας σε αυτό έναν δεύτερο κύκλο υψηλής ποιότητας σπουδών. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το Parallel Studies Program, το Deree δίνει τη δυνατότητα απόκτησης ενός πλήρους πτυχίου (major), ή μιας υποειδίκευσης (minor), δίνοντας μάλιστα και τη δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων (credits) από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree, με αναγνώριση μαθημάτων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η διάρκεια φοίτησης μειώνεται και επισπεύδεται η διαδικασία απόκτησης 2 πτυχίων σε μόλις 4 χρόνια. Το ευέλικτο ωράριο μαθημάτων που παρέχεται το καθιστά άλλωστε εφικτό, με τους φοιτητές να έχουν με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να είναι συνεπείς με τον διττό τους ρόλο, εξασφαλίζοντας συνδυασμένη γνώση και έκθεση και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα (αμερικανικό και ελληνικό μοντέλο σπουδών), που θα τους βοηθήσουν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Για τους αριστούχους φοιτητές του ελληνικού πανεπιστημίου παρέχονται ακόμη υποτροφίες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης και διευκόλυνσης των παράλληλων σπουδών τους.

#5 Μερικές από τις δημοφιλέστερες επιλογές σπουδών στο Deree – The American College of Greece είναι οι παρακάτω:

l

#6 Ακόμη όμως κι αν δεν έχεις κατασταλάξει ακόμα ως προς το τι θα ήθελες να σπουδάσεις, το Deree – The American College of Greece παρέχει τη δυνατότητα φοίτησης ως Undecided φοιτητής/-τρια. Το Undecided δεν είναι άλλο από το προσωρινό status κατά το οποίο ο/η φοιτητής/-τρια δεν έχει ακόμα επιλέξει major και μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα γενικής παιδείας με βάση το αμερικανικό μοντέλο εκπαίδευσης, ώστε να αποφασίσει στην πορεία τι είναι αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

#7 Και φυσικά το Deree – The American College of Greece φροντίζει πριν καν ολοκληρώσεις τις σπουδές σου να έχεις αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια ώστε να βγεις με αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας, με το Γραφείο Career Services του κολλεγίου να παρέχει ευκαιρίες πρακτικής άσκησης από το δεύτερο κιόλας έτος σπουδών. Η πρακτική νοείται από το Deree ως μια σπουδαίας σημασίας διεργασία αυτογνωσίας, που αποσκοπεί στο να καταλάβεις μέχρι να αποφοιτήσεις το πού θέλεις να κινηθείς επαγγελματικά, αναφορικά με τον ρόλο, τον οργανισμό, τον κλάδο, αλλά και την κουλτούρα και τη μορφή εργασίας που θέλεις να απασχοληθείς. Πάντα σε συνδυασμό με αδιάκοπη συμβουλευτική καριέρας από το ίδιο το γραφείο.

#8 Οι ευκαιρίες αυτές για πρακτική άσκηση προσφέρονται στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του Deree μέσα από τα Career Days, την κορύφωση δηλαδή των εργασιών του Γραφείου Career Services, που δεν είναι άλλη από την ετήσια επαγγελματική έκθεση που φέρνει σε επαφή εκπροσώπους της αγοράς με τους φοιτητές του Deree, με απώτερο στόχο την ευκαιρία μίας συνέντευξης. Μόνο το 2021, 125 εταιρείες και 239 recruiters πήραν μέρος στον θεσμό, διεξάγοντας 205 mock interviews, τις οποίες χορήγησαν οι εξής 15 εταιρείες: Adecco, Career in Progress, Cornerstone, Coca-Cola Tria Epsilon, Icap Group, Intersport, KPMG, Manpower, NM Excellence, OceansCaptain, Optimal HR Group, OTE Group, Randstad, SAP και Workathlon. Στις 3 ημέρες που έλαβαν χώρα τα Career Days, 500 φοιτητές και απόφοιτοι δήλωσαν συμμετοχή και είχαν την δυνατότητα πραγματοποίησης συνεντεύξεων με εργοδότες της προτίμησής τους μέσω live video conferencing (λόγω της πανδημίας), με τους 240 αυτών να τοποθετούνται σε πολύτιμες θέσεις πρακτικής άσκησης.

s

#9 Και φυσικά πριν να προχωρήσει ένας φοιτητής ή μια φοιτήτρια στις προαναφερθείσες συνεντεύξεις, το Deree – The American College of Greece έχει ήδη φροντίσει για την καλλιέργεια των απαραίτητων Soft Skills, των δεξιοτήτων δηλαδή που θα φανούν χρήσιμες στη μετέπειτα πορεία του/της στην αγορά εργασίας. Τα βασικότερα από αυτά, που διδάσκονται από την πρώτη κιόλας ημέρα στο Deree είναι οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η επίλυση προβλημάτων, η ομαδική εργασία, η οργάνωση και διαχείριση χρόνου, η προσαρμοστικότητα, η κριτική σκέψη, αλλά και οι δεξιότητες παρουσίασης.

#10 Τα Soft skills αυτά τα αποκτούν οι νέοι σε κάθε στάδιο της φοίτησης στο Deree, αλλά και εκτός της παραδοσιακής αίθουσας διδασκαλίας. Κι αυτό καθώς το κολλέγιο προσφέρει τη δυνατότητα, αλλά και ενθαρρύνει φοιτητές και φοιτήτριες στη συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες, όπως είναι τα Clubs, τα Societies, οι αθλητικές δραστηριότητες και πολλά ακόμη. Πιο συγκεκριμένα, τα πολύτιμα ακαδημαϊκά societies του Deree προσφέρουν την ευκαιρία στους σπουδαστές να συμμετάσχουν και να συνεργαστούν με τους καθηγητές σε ένα συγκεκριμένο ακαδημαϊκό αντικείμενο, να παρακολουθήσουν διαλέξεις, σεμινάρια, να πάρουν μέρος σε εκδρομές και πλήθος δραστηριοτήτων και να εμπλουτίσουν συνολικά την ακαδημαϊκή τους εμπειρία. Μέσα από αυτήν τη συμμετοχή, εμπλέκονται και γνωρίζουν σε βάθος ένα αντικείμενο, ενώ παράλληλα μαθαίνουν την αξία του εθελοντισμού, συναντώντας μάλιστα σε αυτήν τους την πορεία και μέλη της επιχειρηματικής ή της καλλιτεχνικής κοινότητας.

Αν λοιπόν κι εσύ βρίσκεσαι στη διαδικασία αναζήτησης της καλύτερης επιλογής για το μέλλον σου, ο κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός του Deree – The American College of Greece σε περιμένει. Μπες τώρα στο https://www.acg.edu/ και κλείσε ραντεβού για να ζήσεις την εμπειρία Deree και από κοντά.