Δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι; Όχι πια! Αρκεί να υιοθετήσεις τις παρακάτω συμβουλές.


Δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις το πρωί, πόσο μάλλον τους καλοκαιρινούς μήνες που τα ποτά και οι βραδινές έξοδοι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα; Τότε υιοθέτησε τις παρακάτω συμβουλές για να ξεκινάς τη μέρα σου με μεγαλύτερη ευκολία, λιγότερο στρες και περισσότερη όρεξη για διάβασμα ή για δουλειά.

Ξεκίνα από το περιβάλλον σου

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ επιβεβαίωσε πριν από λίγα χρόνια ότι οι άνθρωποι που ξυπνούσαν σε ένα τακτοποιημένο, καθαρό και όμορφο γενικά περιβάλλον στο υπνοδωμάτιό τους, ένιωθαν πιο ευτυχισμένοι και περισσότερη ζωντάνια όλη τη μέρα. Ξεκίνα λοιπόν από το να διαμορφώσεις ένα όμορφο περιβάλλον στον χώρο σου και θα σε βοηθήσει να δεις το πρωινό ξύπνημα διαφορετικά. Συμβουλή: ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια βοηθά.

Kάνε μασάζ στο κρανίο σου

Όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι, σήκω από το κρεβάτι και βάλε τα δάχτυλά σου στα πλάγια του κρανίου σου, πιέζοντας και κάνοντας αργούς κύκλους. Εφάρμοσε το ίδιο στο μπροστινό και το πίσω μέρος του κεφαλιού και μετά στην κορυφή. Ολοκλήρωσε με μερικά έντονα «χτυπήματα» των δαχτύλων σε όλο το κρανίο για να κυκλοφορήσει πιο γρήγορα το αίμα. Το μασάζ όχι μόνο θα σε ξυπνήσει, αλλά θα σε κρατήσει χαλαρό μπροστά σε μια δύσκολη μέρα.

Μύρισε καφέ

Η μυρωδιά του καφέ από μόνη της, χωρίς να συνοδεύεται από κατανάλωσή του, αρκεί για να νιώσουμε εγρήγορση το πρωί. Ακόμη λοιπόν κι αν δεν σου αρέσει να πίνεις, απλά μύρισε ένα βάζο με λίγους κόκκους που θα σε αναζωογονήσουν άμεσα.

Κάνε διατάσεις

Όσο ακόμη βρίσκεσαι ξαπλωμένος/-η στο κρεβάτι, δοκίμασε να κάνεις διατάσεις. Βοηθούν για την ενεργοποίηση ολόκληρου του σώματος και σηκώνεσαι με μεγαλύτερη ευκολία.

Βάλε στη ζωή σου τα αιθέρια έλαια

Όταν σηκωθείς από το κρεβάτι, πλύνε το πρόσωπό σου με δροσερό νερό, διάλεξε τα ρούχα σου και μύρισε ένα αιθέριο έλαιο από δεντρολίβανο ή πορτοκάλι, που θα καθαρίσει αμέσως το μυαλό σου και θα σε τονώσει.

Διάλεξε έντονα χρώματα

Στον χώρο σου, στα ρούχα που θα φορέσεις για τη σχολή ή τη δουλειά και στα αξεσουάρ σου, οι έντονες, ζωηρές αποχρώσεις σε «ζωντανεύουν» και σε προετοιμάζουν για μια γεμάτη μέρα. Βάλτα λοιπόν στο πρόγραμμα και θα σου δίνουν το απαραίτητο boost ώστε να ξυπνάς με μεγαλύτερη όρεξη, ακόμη κι αν έχεις κοιμηθεί ελάχιστα το προηγούμενο βράδυ.