Η είσοδός σου στην αγορά εργασίας και η επαγγελματική σου ανέλιξη είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, που ξεκινά στην πραγματικότητα από την πρώτη ημέρα των σπουδών σου.


Το σχολείο είναι πλέον παρελθόν και το μυαλό σου βρίσκεται - πού αλλού; - στην πρώτη ημέρα του υπολοίπου της ζωής σου, που ξεκινά φυσικά με τις πρώτες ημέρες των σπουδών σου. Όχι μόνο γιατί μέσα από αυτές θα κυνηγήσεις επιτέλους το όνειρό σου, αλλά γιατί κατά τη διάρκειά τους θα κάνεις πολύτιμες γνωριμίες και θα αποκτήσεις φιλίες που θα σημαδεύσουν τη ζωή σου, θα έρθεις σε επαφή με αντικείμενα που πάντα σε ενδιέφεραν, αλλά και με νέες γνώσεις που δεν περίμενες ποτέ ότι θα αποκτήσεις, και, φυσικά, θα γνωρίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό καλύτερα, αποφασίζοντας τελικά τι σου ταιριάζει και με τι θα επιθυμούσες πραγματικά να ασχοληθείς στο μέλλον. Και είναι αυτή η γνωριμία με τις βαθύτερες ανάγκες και τις επιθυμίες μας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε αμιγώς ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο, που στην πραγματικότητα ξεκινούν από πολύ νωρίς, ώστε όταν έρθει όντως η ώρα να αναμετρηθούμε στην αγορά εργασίας, να είμαστε πανέτοιμοι να προσφέρουμε όλα τα πολύτιμα εφόδια που έχουμε αποκομίσει τα προηγούμενα χρόνια και να ανταμειφθούμε όπως μας αξίζει.

Το Deree  The American College of Greece βοηθά σπουδαστές και αποφοίτους να χαράξουν επιτυχημένες σταδιοδρομίες, προσφέροντάς τους μέσα από τα πλούσια Career Services του συμβουλευτική καριέρας, training και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε όλο τον κόσμο, μέσα από ένα γραφείο που είναι πολλά περισσότερα από ένα γραφείο διασύνδεσης.

Έτσι, ήδη από το 2ο έτος σπουδών, το Deree προσφέρει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης, ως μια υψίστης σημασίας διεργασία αυτογνωσίας, η οποία αποσκοπεί στο να γνωρίζει ο νέος σπουδαστής ή σπουδάστρια μέχρι να αποφοιτήσει πού θα ήθελε να κινηθεί επαγγελματικά, όσον αφορά τον ρόλο, τον οργανισμό απασχόλησης και τον κλάδο, αλλά και ποια κουλτούρα και ποια μορφή εργασίας είναι η ιδανική για εκείνον/-η.

Και μπορεί η πρακτική άσκηση να μην αποσκοπεί μόνο στο να βρεθεί εύκολα μια θέση εργασίας στον φοιτητή/-τρια μετά το πέρας των σπουδών του, είναι ωστόσο εξαιρετικά σημαντικό να αναφερθεί ότι μόλις το 9,4% των αποφοίτων του Deree για το 2021 αναζητούσαν ακόμα εργασία ένα εξάμηνο μετά την αποφοίτηση, με το υπόλοιπο 90,6% να έχει ήδη απορροφηθεί σε κάποιον οργανισμό, να στήνει τη δική του επιχείρηση, ή να συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές, με το μέλλον που πάντα επιθυμούσαν να ανοίγεται μπροστά τους με τους καλύτερους πιθανούς όρους.

Παράλληλα, ακολουθώντας τα αμερικανικά και διεθνή πρότυπα που ακολουθούν άλλα γραφεία διασύνδεσης παγκοσμίως, το Deree εκπαιδεύει τους σπουδαστές και τις σπουδάστριές του από τις πρώτες κιόλας ημέρες φοίτησης ως προς το πώς θα αναπτύξουν πολύτιμα Soft skills, το σύνολο δηλαδή των δεξιοτήτων που σχετίζονται με τον τρόπο που δουλεύει κανείς, που περιλαμβάνουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους συναδέλφους μας, την ικανότητά μας να ακούμε, να συναισθανόμαστε, τον τρόπο που επιλύουμε προβλήματα, καθώς και τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τον χρόνο και τις εργασίες μας. Και φαίνεται πως το κάνει πολύ καλά, αφού σύμφωνα με το 79% των εργοδοτών, οι απόφοιτοι του Deree είχαν σημειώσει επιδόσεις «πολύ ανώτερες των προσδοκιών» στα key competencies κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης

Το Γραφείο Career Services παρέχει φυσικά και πολύτιμες υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, ιδιαίτερα για εσένα, που μπορεί να μην είσαι τόσο σίγουρος/-η με τι θα ήθελες να ασχοληθείς τελικά μετά το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, το Deree, ακολουθώντας το αμερικανικό σύστημα, σου δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων γενικής παιδείας για τα δύο πρώτα χρόνια της φοίτησής σου, ώστε να ανακαλύψεις με το πέρασμα του χρόνου τις κλίσεις και τα ταλέντα σου και μετέπειτα να αποφασίσεις ποιο αντικείμενο είναι τελικά αυτό που σου ταιριάζει. Και φυσικά, μέσα από τις υπηρεσίες συμβουλευτικής που είναι χωρίς αμφιβολία το «δυνατό χαρτί» του Γραφείου (καθώς πραγματοποιούνται ατομικά), θα απολαύσεις την απαραίτητη καθοδήγηση για το τι θα ήταν καλό να σπουδάσεις, πώς θα κάνεις την καλύτερη στόχευση εργασίας ή πρακτικής, τι μεταπτυχιακό θα μπορούσες να «κυνηγήσεις» στη συνέχεια, λαμβάνοντας ταυτόχρονα βοήθεια και για άλλες αποφάσεις ή διλήμματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, συστηματικά και οργανωμένα.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής σου θα έχεις την ευκαιρία να προετοιμαστείς σε βάθος για την εμπειρία μίας συνέντευξης, για τη σωστή σύνταξη του βιογραφικού σου και για πολλά ακόμα ζητήματα που μπορεί να προβληματίζουν έναν υποψήφιο εργαζόμενο.

Πολύτιμος αρωγός στην προετοιμασία σου για την αγορά εργασίας είναι άλλωστε και ο θεσμός του Career Days, που μετρά αισίως 46 χρόνια διεξαγωγής. Αυτός δεν είναι άλλος από την ετήσια επαγγελματική έκθεση του Κολλεγίου, που φέρνει σε επαφή εκπροσώπους της αγοράς με τους φοιτητές του Deree, με απώτερο στόχο την ευκαιρία μίας συνέντευξης. Και για να καταλάβεις για τι ακριβώς μιλάμε, στο Career Days 2021 (το δεύτερο virtual event στην ιστορία του θεσμού λόγω της πανδημίας) έλαβαν μέρος 125 εταιρείες και 239 recruiters. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του, 172 φοιτητές και απόφοιτοι εξάσκησαν τις δεξιότητές τους στις συνεντεύξεις μαζί με τους έμπειρους αυτούς recruiters, σε 205 mock interviews, τις οποίες χορήγησαν οι εξής 15 εταιρείες:  Adecco, Career in Progress, Cornerstone, Coca-Cola Tria Epsilon, Icap Group, Intersport, KPMG, Manpower, NM Excellence, OceansCaptain, Optimal HR Group, OTE Group, Randstad, SAP και Workathlon.

Έτσι, στις 3 ημέρες των Career Days, 500 φοιτητές και απόφοιτοι δήλωσαν συμμετοχή και είχαν την δυνατότητα πραγματοποίησης συνεντεύξεων με εργοδότες της προτίμησής τους μέσω live video conferencing. Και από αυτούς τους φοιτητές, οι 240 τοποθετήθηκαν σε θέσεις πρακτικής άσκησης που πάντα ονειρεύονταν, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς για το 2021-2022.

Eκτός από τα Career Days, το Deree προσφέρει ευκαιρίες για πρακτική άσκηση ή και εργασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω της πλατφόρμας του Career Portal. Tο Κολλέγιο διαθέτει επιπλέον και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες στους φοιτητές και αποφοίτους του, οι οποίες κάνουν μία χαρτογράφηση της αγοράς ανά χώρα ή προσφέρουν επιπλέον θέσεις εργασίας πέραν του Career Portal, ενώ για σένα που ξέρεις πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του LinkedIn για τον χώρο της εργασίας, το Κολλέγιο διαθέτει στη φαρέτρα των ψηφιακών του όπλων και το LinkedIn Learning. 

Το δε γραφείο Career Services συνεχίζει να λειτουργεί ασταμάτητα και προσφέρει τις υπηρεσίες του και online, κάτι που στάθηκε πολύτιμο στις μέρες της πανδημίας του κορονοϊού.

Είτε λοιπόν σε βλέπεις σε λίγα χρόνια στον ρόλο του ψυχολόγου, είτε στον χώρο των Logistics ή των Film Studies, το Deree ξέρει πολύ καλά ότι το μέλλον ξεκινά στην πραγματικότητα από σήμερα. Και επειδή οι επαγγελματικοί σου ορίζοντες ανοίγουν από τις πρώτες ημέρες των σπουδών σου, ξεκίνα να εξερευνάς τις επιλογές σου με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα για το Deree – The American College of Greece εδώ.

Περισσότερα για τα Career Days 2021, μπορείτε να δείτε εδώ.