Οι καλύτερες προτάσεις για ένα ΣουΚου με τους συμφοιτητές σου στην πολύχρωμη Θεσσαλονίκη, που απέχει τώρα πια μόλις τρεις ώρες από την πρωτεύουσα


Αν ψάχνεις κι εσύ έναν κοντινό προορισμό με την παρέα σου, για να ξεσκάσετε ένα Σαββατοκύριακο ή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τότε πλέον μπορείς να προσθέσεις στις επιλογές σου και τη Θεσσαλονίκη, μιας που η συμπρωτεύουσα απέχει πλέον μόλις τρεις ώρες από την Αθήνα με τα νέα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κι αν ακόμη δεν σε πείθουμε ότι θα τα περάσεις τέλεια στην πόλη του Βορρά, τότε διάβασε εδώ όλα τα ωραία που μπορείς να κάνεις εκεί σε μόλις 48 ώρες.

Πήγαινε βόλτα στην Άνω Πόλη

Με το που φτάσεις στην πόλη, πήγαινε για βόλτα στην Άνω Πόλη, ακολουθώντας τα δρομάκια που ανηφορίζουν πάνω από την οδό Αγίου Δημητρίου και καταλήγουν σε γειτονιές που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε ένα γραφικό μακεδονίτικο χωριό. Απόλαυσε σπίτια και άλλα κτίσματα λαϊκής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, την πανοραμική θέα της πόλης και τα κρυμμένα ουζερί και τους καφενέδες της περιοχής.

a

Επισκέψου το Μουσείο Κινηματογράφου

Στο χώρο όπου χτυπά η «καρδιά» του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, βρίσκεται και το Μουσείο Κινηματογράφου. Στην αποθήκη Α’ του λιμανιού θα συναντήσετε ολόκληρη την ιστορία του ελληνικού σινεμά, μέσα από εκθέματα από τις αρχές του 20ου αιώνα που καταγράφουν από τις πρώτες κινηματογραφικές προσπάθειες Ελλήνων δημιουργών, μέχρι και το νέο ελληνικό σινεμά. Η είσοδος στοιχίζει μόλις 2€ και μπορείτε κάλλιστα να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με την παρακολούθηση κάποιας ταινίας στο πλαίσιο ενός από τα σχετικά φεστιβάλ της πόλης.

https://www.instagram.com/p/CbQLvcII3lB/?utm_source=ig_web_copy_link

Δοκίμασε την καλύτερη μπουγάτσα της Θεσσαλονίκης

Γλυκιά ή αλμυρή; Με αλοιφές στο πλάι ή χωρίς; Αν υπάρχει ένα έδεσμα στην συμπρωτεύουσα που απλά δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις αυτό δεν είναι άλλο από τη μπουγάτσα. Και ο «Γιάννης» της Μητροπόλεως ξέρει εδώ και πολλά χρόνια πώς να φτιάχνει την καλύτερη.

https://www.instagram.com/p/B5BP5VpB_kK/?utm_source=ig_web_copy_link

Επισκέψου το Μουσείο Φωτογραφίας της Πόλης

Ακόμη ένα μουσείο που σίγουρα πρέπει να δεις αν επισκεφθείς τη Θεσσαλονίκη, μιας που πρόκειται και για το μοναδικό μουσείο της χώρας που μελετά την φωτογραφική τέχνη. Σε αυτό θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις θεματικές εκθέσεις, ενώ βρίσκεται επίσης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (είσοδος 3€).

https://www.instagram.com/p/B2_aUoLgUN3/?utm_source=ig_web_copy_link

Βγες για ποδηλατάδα στη Νέα Παραλία

Η περαντζάδα του Λευκού Πύργου που συνεχίζει με την διαδρομή της Νέας Παραλίας αποτελεί το καλύτερο μέρος της πόλης για ποδηλατάδα με τους φίλους σου, που μπορεί να σβήσει στη συνέχεια με άραγμα στο γκαζόν και χαλαρό καφέ, όπως ακριβώς σε προσκαλεί να κάνεις συνεχώς αυτή η πόλη! Πάντα με θέα τον Θερμαϊκό!

n

Επισκέψου τους Κήπους του Πασά

Ένα πάρκο κοντά στο κέντρο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, που πολλοί υποστηρίζουν πως υπήρξε στο παρελθόν μέρος των κατακομβών της πόλης! Γεμάτο από ακανόνιστες πέτρες και φυτά, θυμίζει κάτι από το πάρκο Γκουέλ της Βαρκελώνης και αποτελεί ένα πανέμορφο μέρος της πόλης.

Για ποτό, καφέ και φαγητό στο Ypsilon

Δεν πρέπει να φύγεις από τη Θεσσαλονίκη προτού επισκεφθείς το Ypsilon, το creative space της πόλης που άνοιξε τις πόρτες του το 2019, για να μαζέψει όλον τον εναλλακτικό κόσμο της συμπρωτεύουσας. Αναζήτησε όλα τα δυνατά events που διοργανώνει και σε συνεργασία με τα μεγάλα φεστιβάλ της πόλης.

https://www.instagram.com/p/CJdr3X4FMx4/?utm_source=ig_web_copy_link

Επισκέψου την Αρχαία Αγορά και το ανάκτορο του Γαλέριου

Δυο αρχαιολογικοί χώροι που δεν πρέπει με τίποτα να παραλήψεις να δεις. Ξεκινάς από την πλατεία Ναυαρίνου, στα έγκατα της οποίας απλώνονται τα ανάκτορα του Ρωμαίου Καίσαρα που επέλεξε τον 4ο αιώνα μ.Χ. να καταστήσει την Θεσσαλονίκη σε διοικητικό κέντρο αυτής της πλευράς της αυτοκρατορίας. Στους χώρους των ανασκαφών από την παραλία ως την Εγνατία απλώνονται τα απομεινάρια του Ρωμαϊκού Ιπποδρόμου, του ανακτόρου και του Μαυσωλείου που έχτισε ο Γαλέριος, μέχρι και την περίφημη αψίδα του θριάμβου του, την περίφημη Καμάρα. Ακριβώς από πάνω, βρίσκεται και η Ροτόντα, το θολωτό στρογγυλό κτίσμα του 4ου αιώνα, που προοριζόταν για ναός του Δία ή Μαυσωλείο. Στη συνέχεια έγινε χριστιανικός ναός και πλέον αποτελεί ένα βυζαντινό μνημείο ανοιχτό προς το κοινό.

rotonta