Συμβουλές ειδικών που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το άγχος εκείνη την περίοδο του χρόνοι που χτυπά κόκκινο


Η περίοδος της εξεταστικής είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο δύσκολες μέσα στο ακαδημαϊκό έτος, μιας που κορυφώνεται η πίεση με το διάβασμα, τις εργασίες και όλα τα υπόλοιπα tasks που πρέπει να φέρεις εις πέρας.

Πιθανές παρενέργειες του υπερβολικού άγχους που μπορεί να βιώσεις είναι οι εξής: Διάρροια ή δυσκοιλιότητα, ξερό στόμα, ταχυκαρδία ή αίσθημα παλμών, αϋπνία, ευερεθιστότητα ή θυμός, αδυναμία συγκέντρωσης και πολλά ακόμη.

Πώς μπορείς να μειώσεις το άγχος

Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή, για να αποφύγεις τυχόν ελλείψεις βιταμινών και μετάλλων, αλλά και περιόρισε την κατανάλωση διεγερτικών ροφημάτων (καφεΐνη, τεΐνη, νικοτίνη κ.λπ.), που διαταράσσουν το δίχως άλλο τον ύπνο σου.

Βάλε ακόμη την άσκηση στη ζωή σου, περπατώντας τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα, ακόμη και τις μέρες που μοιάζεις να πνίγεσαι στη δουλειά. Θα δεις ότι θα βοηθήσει πολύ.

Βρες τρόπους να κάνεις διάλειμμα από το διάβασμα και τις εργασίες, βλέποντας ιδανικά και φίλους σου. Απόφυγε γενικά το να κλείνεσαι στο σπίτι και μην ξεχνάς ότι έχεις δικαίωμα στη διασκέδαση ακόμη και όταν έχεις εξεταστική.

Ο χορός, η μουσική, ο διαλογισμός και η επαφή με τη φύση μπορεί να βοηθήσουν πολύ στη διαχείριση του άγχους, γι΄αυτό μην ξεχνάς να τα βάζεις όσο γίνεται στην καθημερινότητά σου.

Ρύθμισε τον ύπνο σου, προσπαθώντας να κοιμάσαι τουλάχιστον 7-8 ώρες ημερησίως, χωρίς διακοπές.

Τέλος, αναζήτησε βοήθεια μέσα από την ψυχοθεραπεία για τη διαχείριση του άγχους και την προσωπική σου βελτίωση και επικοινώνησε με φίλους και συγγενείς ότι βιώνεις μια περίοδο κατά την οποία δυσκολεύεσαι να το διαχειριστείς, ώστε και εκείνοι να σε βοηθήσουν με τη σειρά τους όσο δύνανται.