Το ότι περάσατε σε διαφορετικές πόλεις δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το παλέψετε!


Οι Πανελλαδικές πλησιάζουν και πέρα από το άγχος της επίδοσής σου έχεις και ακόμη κάτι που σε ζορίζει: το ενδεχόμενο να περάσετε σε διαφορετικές πόλεις με το κορίτσι ή το αγόρι σου! Ακόμη όμως και αν αυτό τελικά συμβεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είστε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι άνθρωποι στον κόσμο που διατηρούν μια σχέση από απόσταση. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας!

Εξοικειώσου με την τεχνολογία

Χρησιμοποίησε κάθε πιθανό μέσο της τεχνολογίας προς όφελος της σχέσης σας. Μη μένεις μόνο στο τηλέφωνο, το email και το Zoom. Όταν μιλάτε, να είσαι περιγραφικός/-ή, ακριβής και όσο γίνεται θετικός/ή προκειμένου να μειώνεται η φυσική απόσταση που σας χωρίζει. Έτσι, θα μοιράζεστε τη ζωή σας και θα ενισχύεται ο δεσμός σας, όσα χιλιόμετρα κι αν σας χωρίζουν.

Οργανώστε την επόμενή σας συνάντηση

Ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα το οποίο θα περάσει μέχρι την επόμενή σας συνάντηση, είναι σημαντικό να μην το αφήνετε μετέωρο. Τι καλύτερο άλλωστε από το να οργανώνεις το επόμενο ταξιδάκι σου στην πόλη όπου εκείνος ή εκείνη σπουδάζει, ή σε μια ενδιάμεση στάση που βολεύει και τους δυο σας. Η προσμονή του αγγίγματος και της οπτικής επαφής διά ζώσης θα δώσει και στους δύο ελπίδα και θα μειωθεί το άγχος σας, το οποίο συχνά οδηγεί σε εντάσεις.

Συμφωνήστε την ώρα και το μέσο επικοινωνίας

Μέσα στην ημέρα να έχετε και οι δυο μια εικόνα του πότε θα μιλήσετε. Φυσικά, απαραίτητο στοιχείο είναι η ευελιξία, καθώς όπως είναι φυσικό έχετε διαφορετικά προγράμματα που μπορεί να μην είναι σταθερά. Καλό είναι όμως να υπάρχει προσμονή και σχεδιασμός. Έτσι, θα αισθάνεστε και οι δύο ασφάλεια και ζεστασιά.

Διατηρήστε τη φλόγα

Όλοι μπορούμε να κάνουμε μικρές κινήσεις που αποπνέουν γλύκα, τρυφερότητα και ερωτισμό και κάνουν φυσικά τη διαφορά σε μια σχέση εξ αποστάσεως. Ένα μικρό δωράκι, ένα γράμμα, κάτι συμβολικό. Δείτε μια ταινία ή μια σειρά παρέα, ή δοκιμάστε να γευματίσετε βλέποντας ο ένας τον άλλο στην οθόνη του υπολογιστή.

Δείξε εμπιστοσύνη

Το Α και το Ω σε μια σχέση εξ αποστάσεως, αλλά και γενικά σε οποιαδήποτε σχέση. Αν είστε σε καλό σημείο ως προς αυτό, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!